"

Rally-tokon arvokisaviikonloppu 10.-11.10.20

Rally-tokon suomenmestaruuksista kisattiin Liedossa 10.10. ja Pohjois-Hämeen kennelpiirin piirinmestaruuksista heti seuraavana päivänä 11.10. Tampereella. Tämä tiesi monelle aktiiviselle tamskilaiselle rally-tokoilijalle kiireistä, mutta antoisaa viikonloppua. Molempia kisoja pystyi seuraamaan myös livestreamina ja katsojat olivat jännittäneet myös etänä tamskilaisten suorituksia.

SM-kisat 2020

Kaiken kaikkiaan 60 esikarsinnan läpäissyttä koirakkoa pääsi osallistumaan MES-karsintaradalle ja näistä tänä vuonna peräti 8 oli tamskilaisia! Anna Pekkalan suunnittelemalla vaativalla, mes-karsintaradaksi juuri sopivalla radalla nähtiin päivän aikana paljon hienoja suorituksia.

Parhaiten tamskilaisista karsintaradalla pärjäsivät Sari Kärnä ja Stikkan ja Kaisa Majanen ja Tip, jotka pääsivät kisaamaan finaaliradalle Suomen 20 parhaan rally-tokokoirakon joukossa. Lopputuloksissa Sarin ja Stikkanin sijoitus oli hienosti 10. ja Kaisan ja Tipin 15.

Muut mes-luokassa kisanneet olivat Hannele Vänskä ja Pepi, Raija Frantsi ja Turre, Mira Kaipainen ja Rudi, Tuula Pessa ja Musti, Kati Rouhento ja Seela sekä Anneli Tuulio ja Luca.

(kuva Maiju Ojamies)

Tamskin joukkuelaiset tekivät SM-kisoissa hyviä tuloksia, vaikka harmittavasti tällä kertaa joukkueen hieno yhteistulos 288 p. ei kovatasoisessa kilpailussa riittänyt mitalisijaan.

Omassa luokassaan parhaiten sijoittuivat Ruusa Eloniemi ja Enya upealla täyden 100 pisteen tuloksella. He olivat alokasluokan neljänsiä, saivat tuomarin palkinnon ja koulutustunnuksen RTK1.

Muut joukkueen koirakot olivat Maiju Ojamies ja Ihme (RTK2), Minna Juustovaara-Haapala ja Jäyhä (RTK1), Hannele Vänskä ja Pepi ja Anneli Tuulio ja Luca.

Sekä SM- että PiirM -kisoissa 100 pisteen radat tehnyt Enya (kuva Ruusa Eloniemi)

Piirinmestaruuskisat 2020

Tänä vuonna oli Tamskin vuoro järjestää piirinmestaruuskilpailut ja kisat käytiin 11.10. Niihamassa kahden tuomarin voimin. MES- ja VOI- luokat tuomaroi Pia Heikkinen ja AVO- ja ALO -luokat Hannele Pirttimaa. MES-luokkaan oli ilmoittautunut peräti 40 koirakkoa kisaamaan yksilöpiirinmestaruudesta ja joukkuekilpailuun 12 joukkuetta. Rally-toko on piirin alueella todella suosittua ja se näkyy sekä osallistujamäärissä että kovassa tulostasossa.

Tamsk lähetti kisaan kaksi joukkuetta, jotka ottivat upeasti kaksoisvoiton joukkuekilpailussa!

Pidemmän korren vei Tamsk 2 voittaen piirinmestaruuskultaa pistein 293. Joukkueeseen kuuluivat Nina Kuni ja Maisa, Ruusa Eloniemi ja Enya, Kaisa Majanen ja Tip, Mervi Leppäkorpi ja Remi sekä Tuula Pessa ja Musti. Joukkueen konkarille Tipille tämä oli jo kolmas perättäinen PiirM-joukkuekulta.

TAMSK 2 PiirM-joukkuekultaa
(liekö joukkueen koirat valittu värin perusteella, sen verran tasaisen tummaa on joukkueen nelijalkaisten joukko 😉 ) (kuva Kirsi Kangasmaa)

Tamsk 1 joukkue oli hopealla pistein 291. Joukkueessa kisasivat Anu Rantanen ja Luu, Miinu Mäkelä ja Hedda, Krista Valkeakivi ja Senna, Hannele Vänskä ja Pepi sekä Sari Kärnä ja Stikkan.

TAMSK 1 PiirM-joukkuehopeaa (kuva Tuula Pessa)

Tamskilaisia nähtiin palkintopallilla kaikissa luokissa MES-luokkaa lukuun ottamatta. MES-luokassa kuitenkin saatiin uusi tamskilainen rally-tokovalio. Paljon onnea valioitumisesta Riikka Janka ja Nuudeli!

ALO-luokan voittivat Nina Kuni ja Maisa hienolla 100 pisteen radalla saaden samalla koulutustunnuksen RTK1. Mervi Leppäkorpi ja Remi sijoittuivat kolmanneksi tuloksella ALO 97.

AVO-luokassa tamskilaiset ottivat kaksoisvoiton. Luokan ainoan 100 pisteen radan teki eilen SM-kisoissakin loistanut ja AVO-luokkaan noussut kaksikko Ruusa Eloniemi ja Enya. Toiseksi tulivat Miinu Mäkelä ja Hedda tuloksella 99. Miinu ja Hedda saivat samalla koulutustunnuksen RTK2.

VOI-luokan voittivat Maria Taivassalo ja Becky tuloksella VOI 94 RTK3.

AVO-luokan palkintojen jako

Artikkelin kirjoittaja