"

Haku tavoitteellisten tokoilijoiden ryhmiin

EDIT: Hakuaikaa Tavoitteellisten tokoilijoiden ryhmiin on jatkettu ma 27.8.2018 asti! Ryhmiin hakeville järjestetään näyttökoe to 30.8.2018 klo 18 alkaen. 
Peruutusten takia ryhmissä on vielä tilaa!! Hakemuslomake löytyy tämän tekstin lopusta.

Tulevalle treenivuodelle muodostetaan kaksi Tavoitteellisten tokoilijoiden ryhmää.

Yhdessä ryhmässä on enintään kuusi ohjaajaa ja treeniaikaa on tällöin 1,5 h kerran viikossa. Ryhmäkoko voi myös olla pienempi, jolloin treeniaika suhteutetaan ryhmän kokoon. Ryhmäpaikka on aina ohjaajakohtainen, eli halutessaan ohjaaja voi hakea ryhmään kahdella koiralla ja valita kumman koiran kanssa milläkin treenikerralla harjoittelee. Huom! Kummankin koiran tiedot tulee mainita hakulomakkeella.

Ryhmä treenaa pääasiassa itsenäisesti, joten ohjaajan tulee kyetä omatoimiseen treenaamiseen ja harjoitella aktiivisesti myös ryhmän viikottaisten treenien välisenä aikana. Hänen tulee myös olla aktiivinen ja osaava/halukas oppimaan toisten liikkuroimista. Myös toisten ryhmäläisten treenien avustaminen ja treenien seuraaminen on tärkeä osa ryhmän toimintaa.

Ryhmäläisillä on koulutusvelvoite noin 5-6 tuntia / kausi eli yhteensä noin 11-12 tuntia vuoden aikana. Tämä tarkentuu myöhemmin. Ryhmän jäsenillä on OT-treenioikeus TamSKille ja lisäksi heidän toivotaan olevan seuran joukkueiden käytettävissä TOKO SM ja TOKO PiirM -kilpailuissa. Lisäksi ryhmäläisillä on talkoovelvoite.

Kumpaakin Tavoitteellisten ryhmää kouluttaa nimetty ”oma valmentaja” tokon Arvokisaryhmästä (kouluttajan koulutusvelvoite on  noin 5-6h /kausi eli n. 10-12 h /vuosi. Tuntimäärä tarkentuu myöhemmin).

Koirakon kehitystä ja aktiivisuutta seurataan puolivuosittain kyselyllä; keväällä ja syksyllä.  Kyselyssä kartoitetaan koirakon aktiivisuus osallistua ryhmän treeneihin ja kokeisiin sekä koirakon edistyminen treeneissä lyhyesti.

Tokokoulutustiimi sekä mahdollisesti arvokisaryhmä valitsevat hakemusten perusteella koirakot Tavoitteellisten tokoilijoiden ryhmiin. Hakeneille järjestetään mahdollisesti valintakoe elokuun puolen välin tienoilla. Näyttökokeen tarpeellisuus sekä päivämäärä selviävät hakuajan umpeuduttua.

Hakemuslomake löytyy täältä. Hakuaikaa on 9.8.2018 asti.

Artikkelin kirjoittaja