Agilityn alkeiskurssit syksyllä 2017 – alustavaa infoa

Alkeiskursseja pyörähtää talvikaudella käyntiin useampi. Tässä alustavaa infoa kursseista, tarkemmat aikataulut julkaistaan syyskuun alussa, jonka jälkeen avautuu ilmoittautuminen. Karsinnat järjestetään totuttuun tapaan, joiden perusteella muodostetaan mahdollisimman tasapainoiset ryhmät hakijoiden toiveet huomioiden. Karsintojen alustava aika on la 16.9.2017 aamupäivällä. Kurssit ovat 10 kertaa plus kaikille ryhmille yhteinen teorialuento, johon toivomme kaikkien kurssilaisten osallistuvan. Karsinta-, luento- ja muut päivämäärät tarkentuvat syyskuuhun mennessä, joten tarkistathan päivämäärät viimeistään ilmoittautuessasi. Kaikki kurssit järjestetään TamSK Koirahallissa, osoite Luhtaantie 58.

Alkeis/pentukursseille otetaan 15-20 koirakkoa.
yksi pentukurssi, 5 paikkaa, kouluttajana Saana Jansson.
kolme tai neljä alkeiskurssia, joissa 15-20 paikkaa (lopullinen ryhmämäärä selviää ilmoittautumisajan loputtua), kouluttajina ainakin Eija Järvinen, Annika Salonen, Minna Räsänen/Jenni Nurmi.

Ainakin suurin osa kursseista alkaa lokakuun alkupuolella, eli heti talvikauden alussa. Luento järjestetään karsintojen jälkeen, ennen kurssien alkua syyskuun lopussa.

Alkeis-/pentukurssin hinta on 95 €/10 krt. Kurssien yksittäisten treenien ajankohtien muuttuessa niistä sovitaan tapauskohtaisesti oman kouluttajan kanssa. Ohjaajan on myös oltava kurssin alkaessa Tamskin jäsen, tai välittömästi liityttävä jäseneksi (katso lisätietoja: http://www.tamsk.com/?page_id=40), kun kurssipaikka varmistuu. Alkeiskurssia varten ohjaajan ei kuitenkaan tarvitse vielä hankkia agilitylisenssiä.

Kursseille osallistuville koirille ei ole alaikärajaa, mutta koiran on oltava kaikin puolin terve ja rokotusten on oltava kunnossa, eli tehosterokotteesta on oltava kulunut vähintään kolme viikkoa kurssin alkaessa, mielellään jo karsintapäivänä. Koiran tulee olla myös riittävästi hallinnassa, jotta treenaaminen olisi turvallista, joskin alkeiskurssin harjoitteet ovat sellaisia, joita voidaan tehdä pääosin hihnassa tarvittaessa. Agilitykenttä ei ole oikea paikka opetella arki/perustottelevaisuutta, vaan se on syytä hoitaa kuntoon jo ennen agilityn aloittamista. Erityisesti tämän vuoksi, ja jotta saadaan ryhmiin oikeasti innokkaita ja treeneissä käyviä harrastajia, järjestämme alkeiskursseille jälleen karsinnan hieman aiempien vuosien tapaan.

Kysymykset: jennimarj(a)gmail.com  (ei ennakkoilmoittautumisia)

 

Artikkelin kirjoittaja