"

Agilityn alkeiskurssit alkuvuonna 2018

Muokattu la 30.12. klo 18. Ilmoittautuminen suljettu. Olen yhteydessä kaikkiin ilmoittautuneisiin karsintaan liittyen illan aikana, tarkkailkaa sähköpostia!

Muokattu: ti 26.12. klo 23.30 Ilmoittautuminen avattu ja kurssien tiedot lisätty. Pahoittelut, että kesti. Oli hieman tietoteknisiä ongelmia….

 

———————————————————————————————-

Tamsk ry järjestää kaksi agilityn alkeiskurssia alkuvuodesta 2018. Kurssit ovat pituudeltaan 10 tuntia ja niiden aikana tutustutaan agilityesteisiin ja perusohjauksiin.

Karsinnat järjestetään totuttuun tapaan, ja sen perusteella muodostetaan mahdollisimman tasapainoiset ryhmät hakijoiden toiveet huomioiden. Karsintojen ajankohta on loppiaisviikonloppuna la 6.1. tai su 7.1., valitaan päivä sen mukaan, mikä käy mahdollisimman monelle ilmoittautuneelle, kellonaika noin 12-17 riippuen karsintaan osallistuvien määrästä ja päivästä, jotta korvaavia aikoja tarvitaan mahdollisimman vähän. Tähän liittyen on kysymys ilmoittautumislomakkeella.

Kurssit ovat 10 yhden tunnin kertaa plus kaikille ryhmille yhteinen teorialuento, johon toivomme kaikkien kursseille valittujen osallistuvan. Kaikki kurssit järjestetään TamSK Koirahallissa Tampereella, osoite Luhtaantie 58.

Tammikuussa alkavat alkeiskurssit:
Alkeiskurssi, 5 paikkaa, keskiviikkoisin klo 17-18, kouluttajana Kairi Sälik.
Alkeiskurssi, 5 paikkaa, torstaisin klo 17.30-18.30, kouluttajana Einari Pekkala.

Kairi Sälik on harrastanut agilitya vuodesta 2010 ja kilpaillut vuodesta 2012 sti. Kokemusta on eniten saksanpaimenkoirista, mutta myös muutamasta muusta koirasta. Kairi on voittanut saksanpaimenkoirien rotumestaruuden ja kisannut SM-tasolla vuoden 2017 alkuun asti. Kotona asustelee tällä hetkellä nuoria saksanpaimenkoiran alkuja. Koulutuskokemusta on vuodesta 2012 asti.

Einarin esittely: Perheestämme löytyy tällä hetkellä neljä koiraa saksanmetsästysterrieri Heta sekä jack russelit Hamu, Halla ja Doukki. Treenaan tällä hetkellä TamSKin agilityn valmennusryhmässä Hallan (mini3) kanssa. Olin valmennusryhmässä myös kaudella 2013-2014. Koulutan nyt myös lasten ryhmää jossa 8-13 vuotiaat tulevaisuuden lupaukset treenailevat valmiilla koirilla. 2014-2016 omakotitalon rakentaminen vei niin paljon aikaa, että kisat ja treenaaminen jäivät lähes kokonaan. Olen aloittanut kisaurani jackru Hamun kanssa kesällä 2011. Hamun kanssa saavutettiin agilityvalion arvo, osallistuttiin muutamiin SM-kisoihin sekä kerran MM-karsintoihin. Nyt Hamu treenaa eläkepäivillään tyttäreni Aavan kanssa. Heta on myös siirtynyt eläkepäivien viettoon. Hallan poika Doukki on agilityurallaan vasta alkutaipaleella. Omien koirien lisäksi treenailen satunnaisesti parsoni Kassun kanssa. Suurimpina vahvuuksinani pidän rytmittämistä sekä ohjaustyylien ja koirien yksilöllisten vaatimusten huomioimista.

Kurssit alkavat tammikuun puolivälissä eli viikolla kolme (pienet muutokset mahdollisia). Luento järjestetään su 14.1.2018, kellonaika selviää lähempänä, varaa aikaa luentoon 2-3 h. Luennolle ei koiria mukaan.

Alkeis-/pentukurssin hinta on 95 €/10 krt. Kurssien yksittäisten treenien ajankohtien muuttuessa niistä sovitaan tapauskohtaisesti oman kouluttajan kanssa. Ohjaajan on myös oltava kurssin alkaessa Tamskin jäsen, tai välittömästi liityttävä jäseneksi (katso lisätietoja: http://www.tamsk.com/?page_id=40), kun kurssipaikka varmistuu. Alkeiskurssia varten ohjaajan ei kuitenkaan tarvitse vielä hankkia agilitylisenssiä.

Kursseille osallistuville koirille ei ole alaikärajaa, mutta koiran on oltava kaikin puolin terve ja rokotusten on oltava kunnossa, eli tehosterokotteesta on oltava kulunut vähintään kolme viikkoa (21 vrk) kurssin alkaessa, mielellään jo karsintapäivänä. Koiran tulee olla myös riittävästi hallinnassa, jotta treenaaminen olisi turvallista, joskin alkeiskurssin harjoitteet ovat sellaisia, joita voidaan tehdä pääosin hihnassa tarvittaessa. Agilitykenttä ei ole oikea paikka opetella arki/perustottelevaisuutta, vaan se on syytä hoitaa kuntoon jo ennen agilityn aloittamista. Erityisesti tämän vuoksi, ja jotta saadaan ryhmiin oikeasti innokkaita ja treeneissä käyviä harrastajia, järjestämme alkeiskursseille jälleen karsinnan hieman aiempien vuosien tapaan.

Karsintaa ei kannata jännittää. Siellä mm. katsotaan koirakon yhteistyötä, koiran käsiteltävyyttä ja kiinnostusta yhteiseen tekemiseen ohjaajan kanssa (namit ja lelut suositeltavia 🙂 ). Karsintaa varten ei tarvitse mitenkään valmistautua. Lähetän tarkemmat ohjeet paikasta, ajankohdasta, mitä pitää ottaa mukaan yms. ilmoittautumisen jälkeen. Ilmoittautumisen jälkeen kysyn myös teille sopivia tarkempia ajankohtia tuolloin viikonloppuna, riittää että kukin on paikalla noin puoli tuntia valittuna päivänä & ajankohtana. Olemme saaneet karsintatapahtumasta pelkkää positiivista palautetta, esimerkiksi: ”Karsinta oli hyvin järjestetty ja aikataulutettu. Karsinnasta jäi hyvä mieli ja koiralla oli hauskaa.”  ”Karsinta oli mukava tilanne. Aika oli riittävä jokaiselle. Kouluttajat olivat rentoja, vaikka tilanne oli jännittävä. ”  ”Karsinta oli onnistunut, positiivinen kokemus vaikka jännittikin aluksi. Hyvä ettei arvosteluun vaikuttanut jo osatut asiat ja hienoudet vaan koirakon asenne ja hyvä energia.

Täytäthän ilmoittautumislomakkeen huolellisesti, nopeuskilpailu tämä ei ole 🙂

Ilmoittautumislinkki tässä (klik)

Mikäli et pääse osallistumaan loppiaisviikonlopun karsintaan, laita sähköpostia minulle ilmoittautuessasi/kun olet ilmoittautunut, niin keksitään mahdollisesti korvaava ratkaisu!

Kysymykset: jennimarj(a)gmail.com  (ei ennakkoilmoittautumisia)
Vielä tiivistettynä:

– Ilmoittautuminen alkaa: ti 26.12 klo 23.30 (eli kun sain tämän ilmoituksen päivitettyä vihdoin)
Ilmoittautuminen loppuu: la 30.12. klo 12.00!
– Olen kaikkiin ilmoittautuneisiin yhteydessä viimeistään lauantaina 30.12. karsintaan liittyen
– Karsinta: la 6.1. tai su 7.1.
– valinnoista ilmoitetaan karsinnan jälkeisellä viikolla mahd. pian.
– Luento kursseille valituille: sunnuntaina 14.1., kellonaika vielä avoin
– Kurssit alkavat vkolla 3

Artikkelin kirjoittaja