"

Agilityn alkeiskurssi syksyllä 2018

Ilmoitusta päivitetty ma 3.9.2018.

Tätä ilmoitusta päivitetään sen mukaan, kun tiedot kurssista tarkentuvat. Linkki ilmoittautumislomakkeeseen löytyy myös myöhemmin tästä samasta ilmoituksesta.

 

Tamsk ry järjestää yhden agilityn alkeiskurssin syksyllä 2018. Kurssi on pituudeltaan 10 kertaa ja sen aikana tutustutaan agilityesteisiin ja perusohjauksiin. Kouluttajana toimii Paula Markkula.

Karsinta järjestetään totuttuun tapaan, ja sen perusteella muodostetaan mahdollisimman tasapainoinen ryhmä hakijoiden toiveet huomioiden. Karsinta järjestetään 16.9 kello 13-18. Kellonaika riippuu karsintaan osallistuvien koirakoiden määrästä ja tarkentuu ilmoittautumisajan jälkeen. Jos tähän ei millään pääse, niin voidaan mahdollisesti sopia korvaava ajankohta.

Kurssi on 1,5h x 10 krt, kurssille mahtuu 7 koirakkoa. Kurssille valituille järjestetään teorialuento, johon toivomme kaikkien valittujen osallistuvan. Kurssi, karsinta ja teorialuento järjestetään TamSK Koirahallissa Tampereella, osoite Luhtaantie 58.

Kurssi alkaa lokakuun alussa viikolla 40 (eli 5.10.). Kurssin ajankohta on perjantaisin kello 17.00-18.30.

 

Luento järjestetään su 30.9. kello 19.00 alkaen. Varaa aikaa luentoon noin 2 h. Luennolle ei koiria mukaan. Luento ei ole pakollinen, mutta erittäin suositeltava ainakin, jos lajista ei ole aiempaa kokemusta.

Alkeiskurssin hinta on 100 €/10 krt. Ohjaajan on myös oltava kurssin alkaessa Tamskin jäsen, tai välittömästi liityttävä jäseneksi (katso lisätietoja: http://www.tamsk.com/?page_id=40), kun kurssipaikka varmistuu. Alkeiskurssia varten ohjaajan ei kuitenkaan tarvitse vielä hankkia agilitylisenssiä.

Kursseille osallistuville koirille ei ole alaikärajaa, mutta koiran on oltava kaikin puolin terve ja rokotusten on oltava kunnossa, eli pentujen tehosterokotteesta on oltava kulunut vähintään kolme viikkoa (21 vrk) mielellään jo karsintapäivänä. Otathan karsintaan rokotustodistuksen mukaan. Koiran tulee olla myös riittävästi hallinnassa, jotta treenaaminen olisi turvallista, joskin alkeiskurssin harjoitteet ovat sellaisia, joita voidaan tehdä pääosin hihnassa tarvittaessa. Agilitykenttä ei ole oikea paikka opetella arki/perustottelevaisuutta, vaan se on syytä hoitaa kuntoon jo ennen agilityn aloittamista. Erityisesti tämän vuoksi, ja jotta saadaan ryhmiin oikeasti innokkaita ja treeneissä käyviä harrastajia, järjestämme alkeiskursseillemme karsinnan.

Karsintaa ei tarvitse jännittää. Siellä mm. katsotaan koirakon yhteistyötä, koiran käsiteltävyyttä ja kiinnostusta yhteiseen tekemiseen ohjaajan kanssa (namit ja lelut suositeltavia 🙂 ). Karsintaa varten ei tarvitse mitenkään valmistautua. Lähetän tarkemmat ohjeet ajankohdasta ja mitä pitää ottaa mukaan yms. ilmoittautumisen jälkeen.

Tässä hieman palautetta karsinnasta. ”Karsinta oli hyvin järjestetty ja aikataulutettu. Karsinnasta jäi hyvä mieli ja koiralla oli hauskaa.”  ”Karsinta oli mukava tilanne. Aika oli riittävä jokaiselle. Kouluttajat olivat rentoja, vaikka tilanne oli jännittävä. ”  ”Karsinta oli onnistunut, positiivinen kokemus vaikka jännittikin aluksi. Hyvä ettei arvosteluun vaikuttanut jo osatut asiat ja hienoudet vaan koirakon asenne ja hyvä energia”

Karsintaan siis kannattaa suhtautua yhtenä treenitilanteena erityisesti, jos koira ei ole aiemmin ollut vastaavassa ympäristössä.

Täytäthän ilmoittautumislomakkeen huolellisesti.

ILMOITTAUTUMISLOMAKE

Mikäli et pääse osallistumaan mainitun päivän karsintaan, niin laita minulle sähköpostia ilmoittautuessasi/kun olet ilmoittautunut, niin keksitään mahdollisuuksien mukaan korvaava ratkaisu.

Kysymykset: tuija.tainio@gmail.com  (ei ennakkoilmoittautumisia)

Vielä tiivistettynä:

Ilmoittautuminen alkaa: to 6.9 kello 18.00
Ilmoittautuminen loppuu: su 9.9. kello 20.00
– Olen kaikkiin ilmoittautuneisiin yhteydessä viimeistään tiistaina 11.9 karsintaan liittyen – seuratkaa sähköpostianne.
Karsinta: su 16.9.
– valinnoista ilmoitetaan karsinnan jälkeisellä viikolla mahdollisimman pian.
– Luento kursseille valituille su 30.9. kello 19.00 alkaen.
– Kurssi alkaa vkolla 40.

 

Artikkelin kirjoittaja