"

Agilityn alkeiskursseja ja pohjataitokurssi syksylle 2019

Linkki ilmoittautumislomakkeeseen löytyy tästä samasta ilmoituksesta alempaa.

Tamsk ry järjestää kaksi 10 kerran agilityn alkeiskurssia syksylle 2019, jonka aikana tutustutaan agilityesteisiin ja perusohjauksiin. Kouluttajina toimivat Paula Markkula ja Ruusa Eloniemi. Lisäksi järjestämme 6 kerran pentu-/pohjataitokurssin, jossa käydään läpi palkkausta sekä ohjausten ja esteiden pohjataitoja. Tämä kurssi sopii niin pennuille kuin myös aikuisille koirille, joiden kanssa ei ole vielä paljon harrastettu. Pohjataitokurssilta jatketaan alkeiskurssille. Tältä kurssilta ei ole mahdollisuutta jatkaa suoraan viikkoryhmiin, sillä varsinaista esteopetusta ei tehdä. Tämän kurssin kouluttajana toimii Jenni Nurmi. Kaikki kurssit alkavat lokakuun alussa viikolla 40.

Kurssien ajankohdat:

Paula Markkula ke klo.17.30-18.30 agilityn alkeiskurssi

Ruusa Eloniemi pe klo.17.30-18.30 agilityn alkeiskurssi

Jenni Nurmi pe Klo 20.00-21.00 pentu-/pohjataitokurssi (joka toinen viikko)

Karsinta järjestetään totuttuun tapaan kaikkiin ryhmiin ja sen perusteella muodostetaan mahdollisimman tasapainoiset ryhmät hakijoiden toiveet huomioiden. Karsinta järjestetään 8.9 kello 13.00-17.00 Kellonaika riippuu karsintaan osallistuvien koirakoiden määrästä ja tarkentuu ilmoittautumisajan jälkeen. Jos kyseiseen aikaan ei millään pääse, niin voidaan mahdollisesti sopia korvaava ajankohta. Valituille järjestetään ennen kursseja teorialuento, johon toivomme kaikkien valittujen osallistuvan.

Alkeiskurssit ovat pituudeltaan 1h x 10 krt, kurssille mahtuu 5 koirakkoa/kurssi. Alkeiskurssin hinta on 105€/10krt+luento. Pentu-/pohjataitokurssi on pituudeltaan 1h x 6krt ja ryhmän koulutuskerrat ovat joka toinen viikko. Pohjataitokurssin hinta on 65€ x 6krt. Ohjaajan on oltava kurssien alkaessa Tamskin jäsen, tai välittömästi liityttävä jäseneksi (katso lisätietoja: http://www.tamsk.com/?page_id=40), kun kurssipaikka varmistuu. Alkeis-/ pohjataitokurssia varten ohjaajan ei kuitenkaan tarvitse vielä hankkia agilitylisenssiä.

Luento järjestetään su 29.9. kello 19.00 alkaen. Varaa aikaa luentoon noin 2 h. Luennolle ei koiria mukaan. Luento ei ole pakollinen, mutta erittäin suositeltava ainakin, jos lajista ei ole aiempaa kokemusta.

Kursseille osallistuville koirille ei ole alaikärajaa, mutta koiran on oltava kaikin puolin terve ja rokotusten on oltava kunnossa, eli pentujen tehosterokotteesta on oltava kulunut vähintään kolme viikkoa (22 vrk) mielellään jo karsintapäivänä. Otathan karsintaan rokotustodistuksen mukaan. Koiran tulee olla myös riittävästi hallinnassa, jotta treenaaminen olisi turvallista (joskin alkeiskurssin harjoitteet ovat sellaisia, joita voidaan tehdä tarvittaessa hihnassa). Agilitykenttä ei ole oikea paikka opetella arki-/perustottelevaisuutta, vaan se on syytä hoitaa kuntoon jo ennen agilityn aloittamista. Erityisesti tämän vuoksi, ja jotta saadaan ryhmiin oikeasti innokkaita ja treeneissä käyviä harrastajia, järjestämme alkeiskursseillemme karsinnan.

Karsintaa ei tarvitse jännittää. Siellä mm. katsotaan koirakon yhteistyötä, koiran käsiteltävyyttä ja kiinnostusta yhteiseen tekemiseen ohjaajan kanssa (hyvät namit ja lelut mukaan). Karsintaa varten ei tarvitse mitenkään valmistautua. Lähetän tarkemmat ohjeet ajankohdasta ja mitä pitää ottaa mukaan yms. ilmoittautumisen jälkeen. Karsintaan siis kannattaa suhtautua yhtenä treenitilanteena.

Täytäthän ilmoittautumislomakkeen huolellisesti.

ILMOITTAUTUMISLOMAKE

Mikäli et pääse osallistumaan mainitun päivän karsintaan, niin laita minulle sähköpostia ilmoittautuessasi/kun olet ilmoittautunut, niin keksitään mahdollisuuksien mukaan korvaava ratkaisu.

Kysymykset: tuija.tainio@gmail.com (ei ennakkoilmoittautumisia) 

Vielä tiivistettynä:

  • Ilmoittautuminen alkaa ke 21.8.
  • Ilmoittautuminen loppuu la 1.9. kello 19.00
  • Olen kaikkiin ilmoittautuneisiin yhteydessä viimeistään ma 2.9. karsintaan liittyen. Seuratkaa sähköpostianne.
  • Karsinta su 8.9.
  • Valinnoista ilmoitetaan viikolla 38.
  • Luento kursseille su 29.9. kello 19.00 alkaen
  • Kurssit alkavat viikolla 40.

 

Artikkelin kirjoittaja