"

Tottelevaisuuden TUNNERYHMÄ -kurssi

Maanantaisin 3.5.-31.5. (5krt) klo 20-21, Tamskin halli, kenttä 2.

Ryhmässä harjoitellaan koirakon valitseman tottelevaisuuslajin liikkeitä – priorisoiden tunnetta, aktiivisuutta, keskittymistä, yhteistyötä ja vuorovaikutustaitoja.

Teemoja: vuorovaikutus, hallinnantunne, omaehtoisuus vs struktuuri, sopiva tunne- ja viretila (mielentila), maltti, keskittyminen, konfliktien purkaminen, odotusarvot, sijaistoimintojen havainnointi ja tulkinta, harjoitustehtävän suunnittelu ja kriteerit, ympäristöpalkka, motivointi, luopuminen, etäpalkka, targettityöskentely, lajisuoritusten fyysiset edellytykset jne.

Sopii erinomaisesti alempien luokkien tokoon, rally-tokoon, ja koiratanssiin. Myös ylemmissä luokissa oleva koirakko voi osallistua. Vaikka keskitytään tunnemaailmaan, niin tekniikkaa ei kuitenkaan laiminlyödä eli lajitavoitteet huomioidaan.
Ryhmän vetäjä saattaa ohjata tekemään tehtäviä, jotka voivat olla melko kaukanakin varsinaisista teknisistä lajien liikesuorituksista, jos se sillä hetkellä vaikuttaa vievän koiraa tai ohjaajaa kokonaisvaltaisesti enemmän eteenpäin.
Osallistujien toiveet huomioidaan. Ryhmässä kukin saa keskittyä niihin asioihin, jotka itse kokee tärkeimmiksi eikä kaikkien tarvitse tehdä samoja tehtäviä.

Ryhmäläisiltä toivotaan kotitehtävien aktiivista harjoittelua 4-5 krt kurssikertojen välissä! Kullakin kurssikerralla ehditään kartoittamaan sen hetkinen tilanne ja testata treeni-ideoita, mutta varsinainen harjoittelu tapahtuu kotona, koska edistyminen vaatii runsaasti toistoja.

Kouluttaja: Sanna Rokka, hänestä esittely lopussa.

Hinta: 57€, ryhmään otetaan neljä (4) koirakkoa.

Kurssi on tarkoitettu Tamskin jäsenille, laitathan jäsennumerosi ilmoittautumisen yhteyteen.

Ilmoittautumiset: 13.4. alkaen, minna.lahdekorpi@tamsk.com

Kouluttaja esittely:

Sanna Rokka – eläinten kanssa puuhastelija
Eläinlähtöisyys ja eläimen katsominen tasa-arvoisesti ihmisen vertaisena kokijana, ovat minua puhuttelevia teemoja. Korostan sitä, että ihminen ei voi koskaan tietää varmuudella, miten koira kokee asiat. Valistuneita arvauksia voi esittää koiran elekielen, käyttäytymisen ja koiran tekemien valintojen perusteella, mutta ihan kuten ihmisten välilläkin – toinen ei koskaan voi tietää täsmällisesti, mitä toinen kokee. Siksi pyrin itse tulkitsemaan havaintojani mahdollisimman objektiivisesti, jotta en päättäisi koiran puolesta mitä se tuntee, tai mitä se saa tuntea.
Eläinten kanssa toimin useimmiten melko spontaanisti. Tilanteet herättävät minussa ajatuksia ja ideoita siitä, mikä saattaisi viedä kohti toivottua lopputulosta ja mikä taas kauemmas siitä. Minulla ei ole mitään virallista koulutusta eläinten kouluttajana tai ihmisten koulutusohjaajana, enkä ole kilpaillut oikeastaan missään lajissa epävirallisia nakkimöllejä lukuun ottamatta. Olen kuitenkin harjoitellut runsaasti omien koirieni kanssa, auttanut monia koirakkoja erinäisten haasteiden kanssa ja ideoinut treenejä.
Omina koirina minulla on aiemmin ollut tiibetinspanieli (agility, toko), harmaa norjanhirvikoira (agility, toko, rally-toko) ja käyttölinjainen saksanpaimenkoira (mondioring, temppuilu, vetolajit, vaellus).
Nykyinen koirani on käyttölinjainen belgianpaimenkoira malinois, jonka kanssa puuhastelulajejamme ovat mondioring, toko/RT, jälkilajit, etsintäkoe, nosework, vetolajit ja kaikenlainen freestyletemppuhumputtelu; mitä vaan ikinä keksinkin tai mihin saan ideoita somevideoista ympäri maailman.
Käytännössä hyödynnän kaikenlaista targettityöskentelyä, monia erilaisia palkkasanoja, rytmitystä ja ympäristön mahdollisuuksia.

Artikkelin kirjoittaja