Tottelevaisuuden TUNNERYHMÄ 4 krt ELO-SYYS

23.8. maanantai klo 21

30.8. maanantai klo 20

12.9. sunnuntai klo 20

26.9. sunnuntai klo 20
Kurssille otetaan 3 koirakkoa

Hinta: 60€. Kurssi on tarkoittu Tamskin jäsenille.

Ilmoittautumiset 15.8. alkaen: minna.lahdekorpi@tamsk.com


Ryhmässä harjoitellaan koirakon oman tottelevaisuuslajin liikkeitä – priorisoiden tunnetta, aktiivisuutta ja yhteistyötä.
Sopii erinomaisesti alempien luokkien tokoon, rally-tokoon ja koiratanssiin. Myös ylemmissä luokissa oleva koirakko voi osallistua. Vaikka keskitytään tunnemaailmaan, niin laatutavoitteet huomioidaan.
Teemoja: koiran ja ohjaajan vuorovaikutus, koiran hallinnantunne; valinta vs struktuuri, mielentila = tunne + vire, aktiivisuus, maltti, keskittyminen, konfliktien purku, odotusarvot, sijaistoimintojen havainnointi ja tulkinta, harjoitustehtävän suunnittelu ja kriteerit, ympäristöpalkka, motivointi, luopuminen, etäpalkka, targettityöskentely, lajisuoritusten fyysiset edellytykset jne.
Ryhmän vetäjä saattaa ohjata tekemään tehtäviä, jotka voivat olla melko kaukanakin varsinaisista teknisistä lajien liikesuorituksista, jos se sillä hetkellä vaikuttaa vievän koiraa tai ohjaajaa kokonaisvaltaisesti enemmän eteenpäin. Osallistujien toiveet huomioidaan. Ryhmässä kukin saa keskittyä niihin asioihin, jotka itse kokee tärkeimmiksi eikä kaikkien tarvitse tehdä samoja tehtäviä. Ryhmäkoko on pieni yksilöllisyyden mahdollistamiseksi.
Ryhmäläisiltä toivotaan kotitehtävien aktiivista harjoittelua kurssikertojen välissä. Kullakin treenikerralla ehditään kartoittamaan sen hetkinen tilanne ja testata ideoita, mutta varsinainen harjoittelu tapahtuu kotona, koska edistyminen vaatii runsaasti toistoja.
Huom! Kurssikerrat eivät ole peräkkäisillä viikoilla. Katso päivämäärät tarkasti.
Ryhmällä on oma Facebook-ryhmä, jossa voi kurssikertojen välillä kertoa kuulumisia.
Alustava kurssisuunnitelma:
1. Tutustuminen yksi koira kerrallaan 15 min x 3. Lopussa yhteinen lusikkakepin esittely 15 min.

2. Aloitusrituaalit, aktiivitauko vs lepotauko, treenikupla, koiran aktiivisuuden mahdollistaminen, lusikkakeppi.

3. Häiriöharjoittelu

4. Askeleita eteenpäin koirakon tarpeiden mukaan
Tervetuloa haastamaan itseään koiran eduksi! 😀


———————————————–
Ryhmän vetäjä:
Sanna Rokka – eläinten kanssa puuhastelija
Eläimen näkeminen tasa-arvoisena ihmisen vertaisena kokijana, on minua puhutteleva teema. Ihminen ei voi tietää varmuudella, miten koira kokee asiat. Valistuneita arvauksia voi esittää koiran elekielen, käyttäytymisen ja koiran tekemien valintojen perusteella, mutta ihan kuten ihmisten välilläkin – toinen ei koskaan voi tietää täsmällisesti, mitä toinen kokee. Siksi pyrin itse tulkitsemaan havaintojani mahdollisimman avoimesti, jotta en päättäisi koiran puolesta, mitä se tuntee.
Eläinten kanssa toimin useimmiten melko spontaanisti. Tilanteet herättävät minussa ajatuksia ja ideoita siitä, mikä saattaisi viedä kohti toivottua lopputulosta ja mikä taas kauemmas siitä. Minulla ei ole tutkintoa eläintenkouluttajana tai käytynä koulutusohjaajakursseja, enkä ole kilpaillut oikeastaan missään lajissa epävirallisia nakkimöllejä lukuun ottamatta. Olen kuitenkin harjoitellut runsaasti omien koirieni kanssa sekä auttanut vuosien varrella monia koirakkoja erinäisten haasteiden suhteen ja ideoinut muiden treenejä. Olen kouluttanut myös hevosia.
Omina koirina minulla on aiemmin ollut tiibetinspanieli (agility, toko), harmaa norjanhirvikoira (agility, toko, rally-toko) ja käyttölinjainen saksanpaimenkoira (mondioring, temppuilu, vetolajit, vaellus).
Nykyinen koirani on käyttölinjainen belgianpaimenkoira malinois ja lajejamme ovat mondioring, toko/RT, agility, etsintäkoe, FH, nosework, vetolajit ja kaikenlainen freestyletemppuhumputtelu; mitä vaan ikinä keksinkin tai mihin saan ideoita somevideoista ympäri maailman.
Käytännössä hyödynnän kaikenlaista targettityöskentelyä, monia erilaisia palkkasanoja, rytmitystä ja ympäristön mahdollisuuksia. Inspiraatiota etsin maailman huipulta eri lajeista ja koitan parhaani mukaan soveltaa eri lajien kuvioita koiran kannalta toimivaksi kokonaisuudeksi.