"

Haku kauden 2020-2021 Tokovalmennusryhmiin

Hakuaika kauden 2020-2021 Tokovalmennusryhmiin on 15.-31.7.2020. Tarvittaessa hakijoille järjestetään näyttökoe keskiviikkona 5.8.2020 klo 17 alkaen. Näyttökokeen järjestämisestä ilmoitetaan hakijoille mahdollisimman pian hakuajan umpeuduttua. Varaathan kuitenkin näyttökoepäivän kalenteristasi jo tässä vaiheessa! Mikäli et pätevästä syystä pääse osallistumaan näyttökokeeseen, ole yhteydessä tokokoulutustiimiin, jenni.mansikkala (a) tamsk.com.

Valmennusryhmiä tulevaksi vuodeksi voidaan perustaa 1-3 kpl, hakijoiden määrästä riippuen. Kussakin ryhmässä voi olla 4-6 ohjaajaa. Ryhmäpaikka on syksystä 2020 syksyyn 2021. Valmennusryhmät on tarkoitettu aktiivisille ja kisatavoitteellisille tokoharrastajille. Ohjaajien tulee kyetä toimimaan ryhmässä hyvässä yhteistyössä toistensa kanssa. Hakemukset käsittelee ja valinnat tekee tokokoulutustiimi (tarvittaessa koulutustiimin valitsemat lisähenkilöt, mikäli tiimiläiset ovat esteellisiä osallistumaan valintaan). Ryhmään hakeneille voidaan tarvittaessa järjestää näyttökoe, jossa koirakko tekee koiran kilpailutasoa vastaavan palkattoman suorituksen. Tämän lisäksi voidaan järjestää haastattelu. Ryhmään valitaan motivoituneita, aktiivisia lajin harrastajia, jotka haluavat kehittyä ja auttaa muita ryhmässä olevia koirakoita kehittymään.

Ryhmäpaikka on koirakkokohtainen. Ohjaaja voi kuitenkin hakea ryhmään kahdella eri koiralla, joista toinen on varakoira. Ryhmiin valittavien koirien tulee olla ns. arvokisakelpoisia eli FCI-rekisteriin rekisteröityjä rotukoiria. Ryhmässä treenaavat koirat tulee olla rokotettu Kennelliiton rokotusmääräysten mukaisesti (eli esim. pennun kanssa voi osallistua vasta, kun pentu on saanut kaikki tehosterokotteet).

Ryhmä voi treenata viikottain tai mahdollisesti joka toinen viikko. Mahdolliset treenipäivät ovat maanantai, tiistai ja keskiviikko ja kellonaika klo 18 tai 19 eteenpäin.

Valmennusryhmäläisille kuuluu koulutusvelvoite, joka on 12 h /vuosi. Koulutusvelvoite täytetään tokon lyhytkursseina, koulutuspäivinä, ongelmaklinikoina, luentoina tms. Koulutukset suunnataan seuran omille jäsenille. Kuitenkin jos kouluttaa tokossa viikkottain ns. kausiryhmää, ei valmennusryhmäpaikasta tule enää lisä koulutusvelvoitteita. Valmennusryhmäläisiä koskee talkoovelvoite, joka määräytyy hallituksen päätösten mukaan. Yleensä talkoovelvoite on normaalitilanteessa ollut 8 h /kausi eli 16 h /vuosi.

Valmennusryhmillä on todennäköisesti käytössään pieni budjetti, jonka voi käyttää ulkopuolisen koulutuksen ostamiseen valmennusryhmälle (hallitus päättää budjetista aina tammikuussa). Valmennusryhmään kuuluva ohjaaja saa käyttöönsä ot-treenioikeudet. Valmennusryhmässä ei ole kausimaksua.

Hakulomake löytyy täältä. Luethan ohjeet ja täytät lomakkeen huolellisesti! Viimeinen hakupäivä on 31.7.2020.

Artikkelin kirjoittaja