Täydennyshaku tokon valmennusryhmiin

TamSK täydentää TOKOn valmennusryhmiä kesäkaudelle. Kausi alkaa toukokuun alusta ja päättyy syyskuun loppuun. Ryhmäpaikka on sitova koko kaudeksi.

TOKOn valmennusryhmät on tarkoitettu aktiivisille, kilpailutavoitteita omaaville treenaajille. Valmennusryhmien tarkoituksena on nostaa lajin tasoa seurassa ja edesauttaa menestymistä arvokisatasolla.

Valmennusryhmäläiseltä odotetaan kykyä suunnitella omat treeninsä sekä taitoa ja halua kouluttaa muita hoitamalla velvoitekoulutukset. Lisäksi valmennusryhmäläiseltä odotetaan hyviä ryhmätaitoja, joustavuutta sekä halua auttaa muita ryhmäläisiä treeneissä.

Valmennusryhmäläisillä on edustusvelvoite olla käytettävissä seuran Piir-M ja SM-joukkueissa.

EDELLYTYKSET

– Oltava TamSKin jäsen.
– Aiempien TamSKin talkoo- ja koulutusvelvollisuuksien on oltava tehtynä.
– Aktiivinen treenaaminen sekä kilpailutavoitteet.
– Edustusvelvollisuus: lähtökohtaisesti oltava käytettävissä TamSKin joukkueisiin arvokisoissa eli SM- ja PiirM-kisoissa. Koiran on oltava edustuskelpoinen.
– Ohjaaja kykenee toimimaan joustavasti ja muut huomioiden ryhmässä.
– Ohjaaja kykenee suunnittelemaan omat treeninsä, treenaamaan itsenäisesti ja auttamaan muita koirakoita treeneissä.

VALINTAPERUSTEET

– Tavoitteet tokossa.
– Ohjaajan tokokokemus nykyisellä ja ohjaajan aiemmilla koirilla.
– Ohjaajan koulutusosaaminen (lajituntemus, kokemusta kouluttamisesta ja omatoimisesti treenaavasta ryhmästä).
– Aiemmin valmennusryhmässä treenanneilla tavoitteiden ja velvoitteiden täyttyminen sekä toiminta ryhmässä.

KOEVALKKU

– Ryhmiä on kaksi. Ryhmät treenaavat maanantaisin. Toinen ryhmä treenaa joka maanantai kesäkaudella, toinen ryhmä joka toinen maanantai parittomilla viikoilla.
– Huom! Kesäkaudella ryhmille ei ole varattu aikaa hallilta tai hallin ulkokentiltä. Ryhmät organisoivat treenipaikkansa kesän aikana ryhmän sisäisesti haluamiinsa paikkoihin. Ryhmät myös sopivat treenien keston ryhmän kesken. SM-kilpailua ajatellen eri ympäristöissä harjoittelu on tärkeää.
– Kaikkien ryhmäläisten tavoite tulee olla tämän vuoden 2022 TOKO SM -kisat Nivalassa 6.-7.8.2022 (https://sievinkennelkerho.fi/smtoko2022/) TamSkia edustaen. Tavoitteena voivat olla myös muut arvokisat.
– Ei luokkataso vaatimusta.
– Ryhmän treenien fokus tulee kaikilla koirakoilla olla koesuorituksen rakentaminen, kehittäminen ja paremmaksi viilaaminen. Kokonaisuuksien treenaaminen tulee olla hallitsevassa roolissa ja tekniikkatreenit pienemmässä. Ryhmän valmennus tulee myös keskittymään kokonaisuuksiin ensisijaisesti. Kokonaisuuden harjoittelulla tarkoitetaan treeni-ja kisasuorituksen tuomista mahdollisimman lähelle toisiaan mm. palkattomuuden harjoittelulla.
– Ryhmille on sovittu valmennuskokonaisuus Mari Leiviskältä, koulutusta tulossa myös kesäkaudella. Sovittuna on koulutuspäivä 22.5. muualla kuin hallilla (aikataulu avoin) sekä 13.6. Riihimäellä kello 16-21. Budjetin mukaan sovitaan mahdollisesti vielä lisäkoulutusta loppukesälle.
– Ryhmäpaikan hinta on kesäkaudelle mukaan tulevien koirakoiden osalta 62,50€/koirakko, tämä raha suunnataan Marin koulutuksiin seuralta saadun budjetin lisäksi.
– Ryhmillä on hallituksen määräyksen mukainen talkoovelvoite sekä koulutusvelvoite. Talkoovelvoite on 15h ja koulutusvelvoite on 5h kesäkauden osalta.
– Ryhmän jäsenillä on OT-treenioikeus hallille.

TOKOVALKKU

– Treenipäivä on tiistai, ryhmä treenaa joka viikko klo 19.00 alkaen.
– Kesäkaudella ryhmä treenaa vuoroviikoin Tamskin hallissa ja ulkokentällä, sekä sopii ulkotreenejä myös muualle, vaihteleviin paikkoihin.
– Treeniaika on 15 min/koirakko + 15 min radanrakennusaikaa/ryhmä.
– Ei luokkatasovaatimusta.
– Hakijoilta edellytetään halua kehittyä tokossa ja kykyä kouluttaa muita seuran jäseniä lajissa.
– Tokovalkku saa tietyn tuntimäärän koulutusta ryhmälle kesäkaudella. Kesäkaudella ryhmää kouluttaa koevalkussa treenaava Kati Selkämaa.
– Ryhmäpaikka on maksuton.
– Ryhmällä on hallituksen määräyksen mukainen talkoovelvoite sekä koulutusvelvoite. Talkoovelvoite on 15h ja koulutusvelvoite on 5h kesäkauden osalta.
– Ryhmän jäsenillä on OT-treenioikeus hallille.

AVOIMET PAIKAT
Jokaiseen ryhmään on avoinna yksi paikka.

HAKUAIKA VALMENNUSRYHMIIN ON 23.3.-5.4.2022 Haku tapahtuu tällä lomakkeella.
Valinnat ryhmiin tehdään hakemusten, ohjaajien tokokokemuksen, aiemman valmennusryhmätoiminnan, koulutusosaamisen perusteella.