"

Koirankoulutuksen ABC

Tulossa helmikuussa kaksi teemakoulutusta aiheella Koirankoulutuksen ABC. Kouluttajana on Piia Karinen.

3.2.2021 järjestetään nettiluento Teamsin kautta klo 18.30 alkaen

Koiran koulutuksen ABC
– Opi näkemään sisäisen ja ulkoisen ympäristön sekä seuraamusten vaikutus koiran käyttäytymiseen.Kouluttaessa koiraamme keskitymme koiran käytöksen muokkaamiseen. Ajoittain tuntuu, ettemme saa millään aikaan sitä muutosta mitä haluaisimme. Vaikka kuinka yritämme vaikuttaa koiraan, sen käytös ei muutu halutuksi. Käymme erilaisilla kouluttajilla ja saamme apuja kuinka vaikuttaa koiraan, mutta ilman prosessin sisäistämistä jatko kotona on kuitenkin vaikeaa.Luennon ja käytännön koulutuksen tavoitteena on avata sitä, miten A (=antecedent) koulutuspaikan välitön ympäristö ja koulutustapahtumaa edeltävät asiat vaikuttavat siihen, miten B (=behavior) koira käyttäytyy. Luennolla yritetään myös nähdä hieman totuttua laajemmin, kuinka C (=consecuence) seuraukset vaikuttavat sitä edeltäneeseen käyttäytymiseen. Vaikuttamalla edeltäviin olosuhteisiin ja seuraamuksiin vaikutamme tehokkaimmin niiden välissä tapahtuvaan käytökseen!
Esimerkkitapaukset koskevat pääosin toko-kouluttamista, mutta luentoaihe on yleinen ja sovellettavissa myös muiden lajien harrastamiseen. Luennon kesto n. 1,5h, loppuun varattu aikaa keskustelulle ja kysymyksille.

7.2.2021 järjestetään käytännön koulutus TamSK hallilla. Koulutus on klinikkatyyppinen, ja jokaisella osallistujalla on aikaa 2 x 20min.

Ilmoittautuminen luennolle alkaa 14.1.2021 klo 6.00 tällä lomakkeella.
Ilmoittautuminen käytännön koulutukseen alkaa 14.1.2021 klo 6.00 tällä lomakkeella.
Paikat jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Käytännön koulutukseen kuitenkin etusijalla ovat muut kuin Piian viikkoryhmissä treenaavat koirakot.

Artikkelin kirjoittaja