"

Tokokoulutukset

TamSK on myös tokoseura!

TamSK:issa voit treenata tokoa olipa tavoitteesi sitten kilpailla huipputasolla tai viettää aikaasi koiran kanssa mukavan harrastuksen parissa ilman koetavoitteita. TamSK:issa voit harrastaa yhtä hyvin sekarotuisen tai rotukoirankin kanssa.

Pyrimme tarjoamaan laadukasta tokokoulutusta kaikille harrastajille. Koulutuksia on viikottain treenaavista ympärivuotisista ryhmistä viiden kerran kursseihin. Kurssien lisäksi järjestämme mm. kouluttajavierailuja ja kisatreenejä. Kurssit ja kisatreenit löydät tältä sivulta. Kouluttajavierailuista löydät tietoja Tokon erikoiskoulutukset -sivulta.

Koulutustiimi:

Milli Lehtinen lehtinenmilli(a)gmail.com (tiimin kokoonkutsuja)
Marja Isohaka marja.isohaka(a)gmail.com (viralliset koulutusohjaaja-, liikkeenohjaaja- ym. kurssit, erikoiskoulutukset)
Riitta Kivimäki (erikoiskoulutukset)
Minna Lähdekorpi minna.lahdekorpi(a)tpnet.fi  (koulutus- ja koetreenivastaava)
Jenni Mansikkala jennivafra(a)gmail.com (tiedotus- ja tilastovastaava)

Ilmoittautuminen kursseille:

Ryhmät täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.
Ilmoitathan jäsennumerosi ilmoittautuessasi!
Jos et vielä ole jäsen, liity mahdollisimman nopeasti, sillä koulutukset on tarkoitettu vain jäsenille.

Kun olet saanut sähköpostilla vahvistuksen ryhmään pääsystä, niin maksa kurssimaksu ja ota kuitti ensimmäisellä kerralla mukaan!

Maksut

Harrastusmaksut
Maksut maksetaan tilille FI73 1783 3000 0081 31.
Tokokoulutusten viitenumero on 9030.

Tulevat koulutukset:

Maanantaisin klo 18-19, Tamskin halli kenttä 1. Kouluttaja: Emma Alve. Hinta: 45€.

Ilmoittautuminen 14.10. alkaen: minna.lahdekorpi@tpnet.fi. Laitathan jäsennumerosi ilmoittautumiseen mukaan. Kurssi on tarkoitettu Tamskin jäsenille.

7.10.- 4.11. ALO-AVO-kurssi, (5krt), maanantaisin klo 18-19, Tamskin halli kenttä 1. Kouluttaja: Senni Vesterinen.

Hinta: 45€. Ilmoittautuminen 22.9. alkaen: senni.s.vesterinen@gmail.com. Laitathan jäsennumerosi ilmoittautumiseen mukaan. Kurssi on tarkoitettu Tamskin jäsenille.

7.10-25.11. (ei 14.10 ja 11.11.) ALO-kurssi (6krt), maanantaisin klo 20.15-21.15, Tamskin halli kenttä 1. Kouluttaja: Mira Laitila

Hinta: 54€. Ilmoittautuminen 22.9. alkaen: minna.lahdekorpi@tpnet.fi. Laitathan jäsennumerosi ilmoittautumiseen mukaan. Kurssi on tarkoitettu Tamskin jäsenille.

13.10.-17.11. PENTU-kurssi, (6krt), sunnuntaisin klo 19-20, Tamskin halli kenttä 5. Kouluttaja: Susanna Jussila.

Hinta: 54€. Ilmoittautuminen 22.9. alkaen: minna.lahdekorpi@tpnet.fi. Laitathan jäsennumerosi ilmoittautumiseen mukaan. Kurssi on tarkoitettu Tamskin jäsenille.

7.10.- 4.11. ALO-AVO-kurssi, (5krt), maanantaisin klo 18-19, Tamskin halli kenttä 1. Kouluttaja: Senni Vesterinen.

Hinta: 45€.

Ilmoittautuminen 22.9. alkaen: senni.s.vesterinen@gmail.com. Laitathan jäsennumerosi ilmoittautumiseen mukaan. Kurssi on tarkoitettu Tamskin jäsenille.

13.10.-17.11. PENTU-kurssi, (6krt), sunnuntaisin klo 19-20, Tamskin halli kenttä 5. Kouluttaja: Susanna Jussila.

Hinta: 54€.

Ilmoittautuminen 22.9. alkaen: minna.lahdekorpi@tpnet.fi. Laitathan jäsennumerosi ilmoittautumiseen mukaan. Kurssi on tarkoitettu Tamskin jäsenille.

11.11.–9.12.  PENTU- kurssi, kouluttaja: Emma Alve

16.12.19–20.1.20 ALO-AVO kurssi kokeeseen tähtääville koirakoille. Kurssilla käydään luokkien liikkeet läpi ja tehdään liikkuroituja harjoituksia , kouluttaja:  Raija Frantsi

6.1.20-3.2.20 Kurssin aihe vielä auki, kouluttaja: Sari Kärnä

27.1.–24.2. Kurssin aihe vielä auki, kouluttaja: Katariina Laukkanen

2.3.–30.3 Kurssin aihe vielä auki, kouluttaja:  Miinu Mäkelä

6.4.–15.6. VOI-EVL-kurssi, kouluttaja: Minna Lähdekorpi

Piia Karinen aloittaa kahden uuden 4 koirakon ryhmän kouluttamisen tulevalla talvikaudella. Ryhmät treenaavat perjantaisin joka toinen viikko Tamskin koiraurheilukeskuksen kentällä n:o 1 klo 17-18 ja klo 18-19. Ohjattuja koulutuksia arviolta 11-12 talven aikana, loput kerrat omatoimitreeninä. Koulutus on vain Tamskin jäsenille. Hinta 143,25€ + 4h talkoot talven aikana.

Koulutus keskittyy alkukaudesta perusteiden rakentamiseen positiivisen vahvistamisen avulla. Kun perusteet alkavat olla kasassa, rakennetaan liikesuorituksia ja loppukaudella toivottavasti jo liikekokonaisuuksia. Koulutettavilla on yhteinen fb-ryhmä yhdessä kahden kesäkaudelta jatkavan koulutusryhmän kanssa. Oman paikkansa saa myydä tai vaihtaa näiden ryhmien sisällä. Ulkopuolisille paikkoja ei voi myydä eikä kukaan voi ostaa samalle päivälle kahta treeniä.

Ilmoittautumiset piiakarinen@gmail.com sunnuntaina 25.8.2019. Hakijoille ilmoitetaan ryhmään pääsystä seuraavan viikon aikana.

Tietoihin seuraavat asiat LYHYESTI:
Nimi
Sähköpostiosoite
Tamskin jäsennumero
Fb-sivun/profiilin nimi, jos muu kuin oma nimesi
Koiran kutsumanimi
Koiran rotu
Koiran ikä
Tokoluokka (mölli/alo/avo/voi/evl)
Muut koiran harrastamat lajit
Ohjaajan aiempi kokemus yhdellä lauseella
Suurin koulutuksellinen haaste yhdellä lauseella
Parillinen / pariton viikko / kumpi vain?

Haku tokon valmennusryhmiin on nyt avattu. Ryhmiä muodostetaan hakijoista riippuen 1-2 kpl. Treenikausi on 10/2019 – 9/2020. Arvokisaryhmää tulevalle kaudelle ei valitettavasti muodostu. Alla kriteerit ja ohjeet valkkuryhmiin:

TOKON VALMENNUSRYHMÄT (2 kappaletta)

  • 4-6 ohjaajaa (Vähintään 4 koirakkoa per ryhmä.)

*Ryhmät on tarkoitettu motivoituneille, aktiivisille ja tavoitteellisille tokoharrastajille

  • jotka haluavat kehittyä ja saada kehityksen tueksi muiden ryhmäläisten tuen ja Suomen yhdet parhaimmat treeniolosuhteet
  • jotka sitoutuvat harjoittelemaan lajia aktiivisesti myös ryhmän ulkopuolella
  • joilla on kisatavoitteita
  • jotka haluavat auttaa muita onnistumaan treeneissä ja luoda hyvää ryhmähenkeä
  • jotka haluavat jakaa omaa toko-osaamista velvoitekoulutusten muodossa.
  • Ohjaajien on oltava TamSKin jäseniä

  • Treeniaika ja velvoitteet
  • Ryhmä treenaa viikottain. Treeniaikaa on 15 minuuttia / koira.
  • Treenipäivät ma ja ti. Kellonaika tarkentuu myöhemmin.

Velvoitekoulutusten määrä on 12 tuntia / vuosi. Talkoovelvoite määräytyy hallituksen ohjeistuksen mukaan kausittain, yleensä se on ollut noin 8 h / kausi. Koulutusvelvoite täytetään lyhytkursseina, koulutuspäivinä, ongelmaklinikoina, luentoina tms. tokon saralla. Koulutukset suunnataan seuran omille jäsenille. Jos kouluttaa tokossa kausiryhmää, hoituu koulutusvelvoite tuon ryhmän kouluttamisella.

Ryhmille haetaan seuran valmennusryhmille suunnattu budjetti.

Ryhmäpaikka on syksystä 2019 syksyyn 2020. Ryhmille tehdään kauden puolivaiheilla kysely, jossa kartoitetaan ryhmien toimintaa ja ryhmäläisten aktiivisuutta.


Valintaprosessi

*Hakemukset käsittelee ja valinnat tekee tokokoulutustiimi / koulutustiimin valitsemat lisähenkilöt.
*Ryhmään hakeneille järjestetään näyttökoe tiistaina 13.8.2019, jossa koirakko tekee koiran kilpailutasoa vastaavan palkattoman suorituksen. Tämän lisäksi kaikki ohjaajat haastatellaan. Mikäli pätevästä syystä johtuen (esim. työt, matkustus) et pääse osallistumaan näyttökokeeseen, voit pyytää tokokoulutustiimiltä ohjeet videon kuvaamiseen, tamsktoko (a) gmail.com.
*Ryhmään valitaan motivoituneita, aktiivisia lajin harrastajia, jotka haluavat kehittyä ja auttaa muita ryhmässä olevia koirakoita kehittymään ja osaavat toimia ryhmässä.

*Ryhmäpaikka on koirakkokohtainen. Ohjaaja voi hakea ryhmään kahdella koiralla, joista toinen on varakoira. Molemmilla koirilla pitää olla voimassa olevat rokotukset.

Hakuaika 25.7.- 7.8. 2019. Hakijoille järjestetään näyttökoe 13.8.2019. Mikäli pätevästä syystä johtuen (esim. työt, matkustus) et pääse osallistumaan näyttökokeeseen, voit pyytää tokokoulutustiimiltä ohjeet videon kuvaamiseen, tamsktoko (a) gmail.com.

Hakemuslomakeeseen pääset tästä

Haku tokon valmennusryhmiin pyritään avaamaan mahdollisimman pian. Ryhmien tiedot ja hakukriteerit julkaistaan heti, kun asiaan on saatu vahvistus hallitukselta.

Hakijoille järjestetään näyttökoe 13.8.2019. Mikäli pätevästä syystä johtuen (esim. työt, matkustus) et pääse osallistumaan näyttökokeeseen, voit pyytää tokokoulutustiimiltä ohjeet videon kuvaamiseen, tamsktoko (a) gmail.com.

Kati Selkämaa kouluttaa tokon SM-kisajoukkueeseen valittuja koirakoita perjantaina 5.7, klo 18-20. Tamskin ulkokenttä 1.

Koulutukseen mahtuu vielä muutama joukkueeseen kuulumaton koirakko.

Treeniaikaa on 30min./ koirakko.

Hinta 25€.

Ilmoittautumiset heti: minna.lahdekorpi@tpnet.fi

Valmennusryhmä kouluttaa: Sari Kärnä pitää ns. klinikkamuotoisia koulutuksia. Tämä TOKO-koulutus sopii kaikentasoisille tokoilijoille. Klinikkamuotoinen tokokoulutus tarkoittaa sitä, että jokaisella osallistujalla on 30 min aikaa käydä kouluttajan kanssa läpi itse valitsemaansa treeniaihetta/-aiheita. Ajan voi halutessaan jakaa myös kahteen osaan.

Koulutus toteutetaan Niihaman hallissa.

Keskiviikko 5.6. klo 15-17. Neljä koirakkoa. Kenttä 1.

Keskiviikko 5.6. klo 19-21. Neljä koirakkoa. Kenttä 2.

Keskiviikko 19.6. klo 15.30-17. Kolme koirakkoa. Kenttä 1.

Ilmoittautuminen on sitova. TamSKin jäsenet ovat etusijalla!
Hinnat:
Koirakkopaikka: jäsenet: 25 € / ei-jäsenet 35 €

Ilmoittautumiset 8.5. alkaen: minna.lahdekorpi@tpnet.fi

Harjoitellaan tokoliikkeitä sekä aletaan rakentamaan kokonaisuuksia. Hiotaan myös koirakon yhteistyötä (suhde, palkkaus)

Kouluttaja: Lotta Korventausta

Tiistaisin Tamskin ulkokenttä 1, 21.5., 28.5., 4.6., klo 18.00-19.00 ja 11.6., 18.6., klo 18.30-19.30.

Kurssi on tarkoitettu Tamskin jäsenille. Ilmoita jäsennumerosi ilmoittautumisen yhteydessä.

Hinta: 45€

Ilmoittautumiset 5.5. alkaen minna.lahdekorpi@tpnet.fi

Kesätokokurssit 2 kpl

Treenit perjantaisin klo 17-18 (alo-avo) ja 18-19 (voi-evl). 10 kertaa, 4 koirakkoa/ryhmä. 112,50 €, ryhmät vain Tamskin jäsenille.

Kouluttajana Piia Karinen

Koulutuspäivät 3.5., 10.5., 7.6., 14.6., 28.6., 5.7., 26.7., 2.8., 9.8. ja 16.8.

Osa koulutuksista todennäköisesti sisällä, osa ulkona. Treeneissä opetellaan liikkeiden lisäksi koiran lukemista ja yhteistyön kasvattamista mm. valinnanvapauden, starttinappulan ja positiivisen testauksen avulla. Liiketreeneissä keskitytään tarvittavien perustaitojen vahvistamiseen, mutta kahdella kerralla myös kokonaisuuden rakentamiseen. Ryhmät sisältävät yhteisen fb-ryhmän treenien sujuvuuden takaamiseksi. Toisen ryhmän treenien seuraaminen on mahdollista.

Ilmottautumiset alkaen 13.4. klo 00.00. piiakarinen@gmail.com. Mikäli samaan aikaan tulleita ilmottautumisia on useampia, paikat arvotaan 10 min tarkkuudella.

Kurssille voit osallistua pennun tai aloittelevan harrastuskoiran kanssa. Kurssilla opetellaan pohjataitoja harrastuksia ajatellen.

Kurssilla harjoitellaan mm. taukokäytöstä, luoksetuloa, häiriöiden sietoa, koiran palkkaamista ja opetetaan koiraa oppimaan.

Perjantai 29.3., 5.4., 12.4., 26.4. ja 3.5. Klo 18.30-19.30 Tamskin halli, kenttä 2. Kurssille otetaan 5 koirakkoa.

Kurssin hinta: 45 € Kurssi on tarkoitettu Tamskin jäsenille, ilmoitathan jäsennumerosi ilmoittautumisen yhteydessä.

Kouluttajana Marja Isohaka

Ilmoittautumiset 17.3. alkaen, marja.isohaka(a)gmail.com

Tokon valmennusryhmä kouluttaa. Kurssille voi tulla myös koirakoita jotka eivät vielä ole tällä tasolla mutta ovat halukkaita opiskelemaan jo ylempien luokkien liikkeitä. Tiistaisin 2.4.-4.6 klo 19-20 Tamskin halli, kenttä 1. Kouluttaja: Minna Lähdekorpi Kurssille otetaan viisi (5) koirakkoa. Hinta: 90€ Kurssi on tarkoitettu Tamskin jäsenille, ilmoitathan jäsennumerosi ilmoittautumisen yhteydessä. Ilmoittautumiset: 18.3. alkaen osoitteeseen: minna.lahdekorpi@tpnet.fi

ALO-AVO-kurssi (6krt)

Valmennusryhmä kouluttaa. Katariina Laukkanen vetää ALO-AVO-kurssin, kisaamaan tähtääville koirakoille.

Tiistaisin 9.4, 16.4, 23.4, 30.4, 7.5 ja 14.5

Klo 18-19

Tamskin halli, kenttä 1.

Kurssille otetaan 5 koirakkoa.


Kurssin hinta: 54€

Kurssi on tarkoitettu Tamskin jäsenille, ilmoitathan jäsennumerosi ilmoittautumisen yhteydessä.

Ilmoittautumiset 18.3. alkaen, minna.lahdekorpi@tpnet.fi

Tokon valmennusryhmä kouluttaa.

Kurssille voi tulla myös koirakoita jotka eivät vielä ole tällä tasolla mutta ovat halukkaita opiskelemaan jo ylempien luokkien liikkeitä.

Perjantaisin klo 17-18, (pe: 15.3., 29.3., 5.4., 19.4., 26.4., 3.5., 17.5.)
Tamskin halli, kenttä 2.
Kouluttaja: Miinu Mäkelä

Kurssille otetaan viisi (5) koirakkoa.

Hinta: 63€

Kurssi on tarkoitettu Tamskin jäsenille, ilmoitathan jäsennumerosi ilmoittautumisen yhteydessä.

Ilmoittautumiset: 3.3. alkaen osoitteeseen: minna.lahdekorpi@tpnet.fi.

Kurssilla opetellaan arjen perustaitoja, kuten luoksetuloa, toisten koirien ohittamista ja häiriöiden sietoa. Kurssi sopii myös pennuille, mutta rokotusten on oltava kunnossa eli ikäraja on 16 viikkoa.

Arkitottelevaisuuskurssille otetaan 5 koirakkoa ilmoittautumisjärjestyksessä.

Treenit sunnuntaisin klo 19-20, kesto 6 kertaa 24.3-28.4. Ensimmäinen kerta teoriaa ilman koiria. 5 kertaa käytännön harjoituksia koirien kanssa.

Tamskin halli, kenttä 2.

Hinta: 54 €

Kouluttaja: Jenni Wennberg

Ilmoittautuminen 1.3 alkaen, jenni.wennberg@gmail.com

Koirilla tulee olla voimassa olevat rokotukset ja ohjaajien tulee olla TamSKin jäseniä kurssin alkaessa.

Kaikille jäsenille avoin liikkuroitu tokon kokeenomainen treeni ALO – EVL.
Jokaiselle 10 min liikkuroitua treeniaikaa isolla kentällä ja perään lyhyt palaute/korjausosio.

Mukaan mahtuu kahdeksan koirakkoa.

Aika: 2.3. klo 10.30-13.30
Paikka: TAMSK-halli, kentät 1-2
Hinta: 10€
Ilmoittautuminen 16.2 alkaen : miinu.makela@gmail.com

Tokon valmennusryhmä kouluttaa viiden kerran pohjataitokurssin harrastuksiin tähtääville koirakoille.

Kurssilla harjoitellaan tulevalle harrastuskoiralle tärkeitä pohjataitoja, sekä rakennetaan yhteistyötä koiran ja ohjaajan välille. Kurssilla koiralle opetetaan mm. tarjoamisen kautta oppimista, aktiivisuutta, häiriöiden sietoa sekä kropanhallintaa ja -hahmottamista. Kurssilla käydään monipuolisesti läpi erilaisia palkkaustapoja ja rakennetaan koiralle motivaatiota.

Kurssi sopii hyvin pennuille ja nuorille koirille. Kurssista on hyötyä myös muihin lajeihin kuin tokoon tähtääville koirakoille (esim. agility tai rallytoko). Pääsyvaatimuksena on, että rokotukset ovat kunnossa ja on Tamskin jäsen.

Kurssille mahtuu 5 koirakkoa.

Kouluttajana Netta Kauppi.

Koulutukset torstaisin 21.3, 28.3, 4.4, 11.4, 18.4 klo 16.30.

Ilmoittautumiset 28.1. alkaen osoitteeseen kauppi.netta.p@gmail.com

Kurssi sopii hyvin vasta lajiin tutustuville sekä jo hieman tokoon tutustuneille.

Treenit pidetään sunnuntaisin 3.2. 17.2. 24.2. 3.3. kello 17.30-18.30 kenttä 5 sekä 17.3. kello 18.30-19.30 kenttä 2

Kurssihinta: 30 euroa

Osallistujamäärä on rajoitettu 5 koirakkoon.

Ilmoittautumiset heti osoitteeseen anniinalehtimaki@gmail.com. Kurssi täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Kurssi on tarkoitettu Tamskin jäsenille, ilmoitathan jäsennumerosi ilmoittautumisen yhteydessä.

Valmennusryhmän Anna Hietakangas kouluttaa.

Viiden kerran kurssilla perehdytään koiran kanssa harrastaessa tarpeellisiin perustaitoihin: yhteistyö ohjaajan kanssa, palkkautuminen, työskentely häiriössä, oppimisen taidot tarjoamalla ja houkuttelemalla, rauhassa odottaminen jne.
Harjoitellaan leikin varjolla ja erilaisia temppuja hyödyntäen.

Kurssi sopii harrastusuraansa aloittavalle nuorelle koiralle, mutta ehdottomasti myös jo kokeneemmalle koiralle taitojen vahvistamiseen. Voit myös itse vaikuttaa kurssin sisältöön.

Perjantaisin 15.2, 22.2, 1.3,  klo 19.15 – 20.15 ja 8.3, 15.8. klo 19.30 – 20.30 kentällä 2.
Kurssin hinta: 45€

Kurssi on tarkoitettu Tamskin jäsenille, ilmoitathan jäsennumerosi ilmoittautumisen yhteydessä.

Ilmoittautumiset 16.1. alkaen osoitteeseen anna.hietakangas@gmail.com.

Valmennusryhmä kouluttaa! Merja Myllymaa pitää ALO-AVO-kurssin, kisaamaan tähtääville ja kisauraansa aloitteleville koirakoille.

Treenit pidetään torstaisin 7.2, 14.2, 21.2, 28.2. ja 7.3 klo 16.30-17.30.

Kurssille otetaan 5 koirakkoa.

Tamskin halli, kenttä 2.

Kurssin hinta: 45€

Ilmoittautumiset 16.1. alkaen osoitteeseen me.k.k.my(at)gmail.com. Kurssi täytetään ilmoittautumisjärjetyksessä.

Kurssi on tarkoitettu Tamskin jäsenille, ilmoitathan jäsennumerosi ilmoittautumisen yhteydessä.

Valmennusryhmä kouluttaa. Susanna Jussila vetää viiden kerran pentukurssin.

Pääsyvaatimuksena on että rokotukset ovat kunnossa.

Sunnuntaisin  17.2., 24.2., 3.3., 24.3. ja 31.3., klo 17-18.

Hallin 1 kenttä.

Kurssin hinta: 45€

Kurssi on tarkoitettu Tamskin jäsenille, ilmoitathan jäsennumerosi ilmoittautumisen yhteydessä.

Ilmoittautumiset 12.1. alkaen, minna.lahdekorpi@tpnet.fi

Valmennusryhmä kouluttaa.  Katariina Laukkanen vetää ALO-AVO-kurssin, kisaamaan tähtääville koirakoille.

Keskiviikkoisin 9, 16, 23, 30.1 ja 6.2.

Klo 17-18.

Kurssille otetaan 5 koirakkoa.

Tamskin halli, kenttä 5.

Kurssin hinta: 45€

Kurssi on tarkoitettu Tamskin jäsenille, ilmoitathan jäsennumerosi ilmoittautumisen yhteydessä.

Ilmoittautumiset 12.12 alkaen, minna.lahdekorpi@tpnet.fi

TOKO:n valmennusryhmä kouluttaa: Senni Vesterinen kouluttaa kaksi TOKO-kurssia alkuvuoden 2019 aikana. Toinen kurssi on suunanttu ALO-AVO -tasoisille koirakoille ja toinen kurssi puolestaan VOI-EVL -tasoisille koirakoille.

Treenipäivät ovat:
6.1. – kenttä 2
13.1. – kenttä 1
17.2. – kenttä 2
24.2. – kenttä 2
24.3. – kenttä 2

ALO-AVO ryhmä treenaa kello 11.30-12.30 ja VOI-EVL ryhmä treenaa kello 12.30-13.30.

Kummallekin kurssille mahtuu 4 koirakkoa. Hinta jäseniltä on 57 euroa, ei jäseniltä 70 euroa. Paikat on suunnattu ensisijaisesti jäsenille ja ne jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Maksuohjeet lähetetään ilmoittautuneille erikseen.

Ilmoittautuminen kursseille alkaa torstaina 22.11.2018 tämän lomakkeen kautta. Huom! Etuajassa tulleita ilmoittautumisia ei huomioida!

Kouluttajan esittely:
Senni on harrastanut tokoa vuodesta 2005, koirina on ollut kääpiösnautseri, belgianpaimenkoira ja kaksi bordercollieta. Bordercollie Sansan (Myytin Valon Valtameri) kanssa Senni on kilpaillut tokossa TVA-arvoon ja yksilö SM-kisoihin asti. Sansa on kuulunut myös HSKP:n nuorten koirien tokorinkiin ja kaksi vuotta tokon valmennusryhmään Hakunilan seudun koiraharrastajissa. Senni on aiemmin kouluttanut tokoa Hakunilan seudun koiraharrastajissa.

Valmennusryhmä kouluttaa: Kati Selkämaa pitää ns. klinikkamuotoisen koulutuspäivän 2.2.2019. Tämä TOKO-koulutus sopii kaikentasoisille tokoilijoille. Klinikkamuotoinen tokokoulutus tarkoittaa sitä, että jokaisella osallistujalla on 30 min aikaa käydä kouluttajan kanssa läpi itse valitsemaansa treeniaihetta/-aiheita. Ajan voi halutessaan jakaa myös kahteen osaan.

Koulutus toteutetaan Niihaman hallissa 2.2.2019 kello 10.00-13.00 Kesto on 3 tuntia. Koulutus on kentällä 1.

Ilmoittautuminen on sitova. TamSKin jäsenet ovat etusijalla! Koulutusessa on 6 koirakkopaikkaa sekä 10 kuunteluoppilaspaikkaa
Hinnat:
Koirakkopaikka: jäsenet: 25 € / ei-jäsenet 35 €
Kuunteluoppilaspaikka: jäsenet 5 € / ei-jäsenet 15 €

Ilmoittautuminen koulutukseen alkaa perjantaina 16.11.2018 tämän lomakkeen kautta. Huom! Etuajassa tulleita ilmoittautumisia ei huomioida!

 

Valmennusryhmä kouluttaa: Hanna-Mari Ikonen kouluttaa kaksi TOKO-kurssia alkuvuoden 2019 aikana. Toinen kurssi on suunanttu ALO-AVO -tasoisille koirakoille ja toinen kurssi puolestaan VOI-EVL -tasoisille koirakoille.

Treenipäivät ovat:
6.1. – kenttä 2
13.1. – kenttä 1
17.2. – kenttä 1
24.2. – kenttä 2
24.3. – kenttä 1

ALO-AVO ryhmä treenaa kello 9.30-10.30 ja VOI-EVL ryhmä treenaa kello 10.30-11.30.

Kummallekin kurssille mahtuu 4 koirakkoa. Hinta jäseniltä on 57 euroa, ei jäseniltä 70 euroa. Paikat on suunnattu ensisijaisesti jäsenille ja ne jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Maksuohjeet lähetetään ilmoittautuneille erikseen.

Ilmoittautuminen kursseille alkaa perjantaina 16.11.2018 tämän lomakkeen kautta. Huom! Etuajassa tulleita ilmoittautumisia ei huomioida! MOLEMMAT KURSSIT OVAT TÄYNNÄ!

Tasomääritelmät
Penturyhmä:

Kaikille pennuille joilla rokotukset ovat kunnossa, eli n. 4,5kk ikäisille
naperoille. Treeniaika n. puoli tuntia, harjoitellaan: kontaktia ja peruskäskyjä, istu, maahan, tänne, sivu, jne.

Tapakasvatusryhmä:

Harjoitellaan kohtaamista, ohittamista, tervehtimistä ja luoksepäästävyyttä.
Käydään läpi myös tokon alkeita kuten istumista, maahanmenoa, paikallaanoloa ja luoksetuloa.

Alkeisryhmä:

Penturyhmästä seuraava n. 8kk ikäisille koirille ja myös aikuisena aloittaville koirille sopiva ryhmä. Ryhmä sopii koirille jotka tarvitsevat vielä harjoittelua häiriönsietoon.
Alkeisryhmässä harjoitellaan perusasioita helpotettuna: kontakti, seuraa, sivu, tänne, istu, maahan, seiso, paikka, hyppy, jne.

Jatkoryhmä:

Perusasiat osaaville. Harjoitellaan edelleen perusasioita, alokasluokan liikkeitä ja tehdään hieman vaativampia harjoituksia.

Kilpailuvalmiit:

Koirakot jotka ovat lähes valmiita kisaamaan. Kasvatetaan koiran motivaatiota, etsitään hyvät, omalle koiralle sopivat palkkausmenetelmät ja treenaustavat eri liikkeisiin.
Hiotaan alokasluokan liikkeitä ja opetellaan jo hyvää vauhtia ylempien luokkien liikkeiden perusasioita. Harjoitellaan liikkeitä erilaisilla häiriöillä.

Kilpailevat ALO:

Koirakot jotka ovat jo käyneet virallisissa tokokokeissa, ja aikovat jatkaa kilpailemista.
Hiotaan alokasluokan liikkeitä varmemmiksi ja opetellaan ylempien luokkien liikkeitä.
Harjoitellaan liikkeitä erilaisilla häiriöillä.

Kilpailevat AVO:

Koirakot jotka ovat jo käyneet virallisissa tokokokeissa, ja aikovat jatkaa kilpailemista.
Hiotaan avoimen luokan liikkeitä varmemmiksi ja opetellaan ylempien luokkien liikkeitä.
Harjoitellaan liikkeitä erilaisilla häiriöillä.

Kilpailevat VOI:

Koirakot jotka ovat jo käyneet virallisissa tokokokeissa, ja aikovat jatkaa kilpailemista.
Hiotaan voittajaluokan liikkeitä varmemmiksi ja opetellaan ylempien luokkien liikkeitä.
Harjoitellaan liikkeitä erilaisilla häiriöillä.

Kilpailevat EVL:

Koirakot jotka ovat jo käyneet virallisissa tokokokeissa, ja aikovat jatkaa kilpailemista.
Hiotaan erikoisvoittajaluokan liikkeitä varmemmiksi ja tehdään erilaisia harjoituksia koirien motivoimiseksi pitkään suoritukseen. Harjoitellaan liikkeitä erilaisilla häiriöillä.