Tokokoulutukset

TamSK on myös tokoseura!

TamSK tunnetaan toistaiseksi paremmin agilityseurana, kuin tokoseurana. Pyrimme kuitenkin tarjoamaan jatkossa enemmän myös laadukasta tokokoulutusta.

Tokokouluttajia TamSKin riveistä löytyy parikymmentä.

Koulutuksia on viikottain treenaavista ympärivuotisista ryhmistä viiden kerran kursseihin. Talvikaudella ryhmiä on vähemmän treenipaikkojen vähyydestä johtuen.

Kurssien lisäksi järjestämme mm. kouluttajavierailuja ja kisatreenejä. Kurssit ja kisatreenit löydät tältä sivulta. Kouluttajavierailuista löydät tietoja Tokon erikoiskoulutukset -sivulta.

Maksut

Harrastusmaksut
Maksut maksetaan tilille FI73 1783 3000 0081 31.
Tokokoulutusten viitenumero on 9030.

Treenaaminen TamSKissa

TamSK:issa voit treenata tokoa olipa tavoitteesi sitten kilpailla huipputasolla tai viettää aikaasi koiran kanssa mukavan harrastuksen parissa ilman koetavoitteita. TamSK:issa voit harrastaa yhtä hyvin sekarotuisen tai rotukoirankin kanssa.

Valmennusryhmät

Ilmoittautuminen kursseille:

Ryhmät täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.
Ilmoitathan jäsennumerosi ilmoittautuessasi!
Jos et vielä ole jäsen, liity mahdollisimman nopeasti, sillä koulutukset on tarkoitettu vain jäsenille.

Kun olet saanut sähköpostilla vahvistuksen ryhmään pääsystä, niin maksa kurssimaksu tilille FI73 1783 3000 0081 31, viite 9030 ja ota kuitti ensimmäisellä kerralla mukaan!

 

 

Tulevat koulutukset:

Kurssilla käydään läpi alempien luokkien  liikkeitä. Kurssille otetaan viisi (5) koirakkoa.

Kouluttaja: Miinu Mäkelä

Tiistaisin 23.5 alkaen 10 krt, klo 20-21.

Tamskin koirahallin ulkokentällä, kenttä nro 1,( metsän puoleinen).

Hinta: 90€

Kurssi on tarkoitettu Tamskin jäsenille. Ilmoitathan jäsennumerosi ilmoittautumisen yhteydessä!

Ilm. 12.5 alkaen : minna.lahdekorpi(at)tpnet.fi

Koirille ja ohjaajille, joilla ei ole välttämättä harrastustaustaa entuudestaan. Kurssilla opetellaan arjessa tarvittavia perustaitoja, mutta se toimii myös hyvänä pohjana jonkin lajin harrastamisen aloitukseen (esim. agility, rally-toko, toko). Parannetaan koira-ohjaaja –suhdetta, opetellaan palkkaamaan koiraa sekä voidaan käsitellä ohjaajan itse kertomia yksittäisiä asioita, kuten esimerkiksi luoksetuloa tai paikallaan pysymistä. Kurssille osallistuville koirille ei ole alaikärajaa, mutta rokotusten on oltava kunnossa. Kurssille otetaan viisi (5) koirakkoa.

Ohjaajan on oltava Tamskin jäsen.

Aika: maanantai klo 20-21

Paikka: Tamskin halli, kenttä 1

Kouluttajat: Jenni Wennberg ja Mira Laitila

Hinta: 45€

Ilm. 1.5 alkaen: jenni.wennberg@gmail.com

TOKO-tehoryhmiin kaksi vapaata paikkaa kesäkaudeksi!

TOKO-tehoryhmät ovat tokon valmennusryhmäläisten kouluttamia ryhmiä, jotka on tarkoitettu aktiivisesti treenaaville koirakoille, joiden tavoitteena on kilpaileminen, tai jotka jo kisaavat jossakin luokassa. Ryhmissä on kaikentasoisia koirakoita ei vielä kisanneesta EVL-tasoiseen. Ryhmät pyritään muodostamaan niin, että kaikilla olisi omantasoistaan treeniseuraa samassa ryhmässä.

Ryhmät treenaavat torstaisin klo 18-21 välillä, treeniaikaa on n 1 tunti / 5 koirakkoa (hakijoiden tasosta riippuen on myös mahdollista, että tehdään yhdestä ryhmästä hieman isompi, mutta treeniaika lisääntyy samassa suhteessa). Koska ryhmien vetovastuu on valmennusryhmäläisillä, jokaisella kerralla tulee käytännössä olemaan eri kouluttaja. Tämän takia tehoryhmät soveltuvat parhaiten ohjaajille, joilla on jo entuudestaan edes hieman tokotaustaa. Ryhmäläisiltä toivotaan aktiivista otetta treenaamiseen ja sitä, että tarvittaessa auttavat muita ryhmäläisiä treeneissä esimerkiksi liikkuroimalla osaamisensa mukaan, tai muuten avustamalla.

Ryhmissä treenaavilla on edustusvelvollisuus TamSKia kohtaan, eli esimerkiksi arvokisoissa (SM, piirM) joukkueita kasattaessa tulee ensisijaisesti edustaa TamSKia ja vasta jos ei mahdu oman seuran joukkueeseen, voi edustaa toista yhdistystä.

Ryhmäpaikan kausimaksu touko-syyskuulta on 140 euroa, jonka voi maksaa kahdessa erässä.

Jos olet kiinnostunut paikasta kivassa ohjatussa ryhmässä, laita pikaisesti sähköpostia osoitteeseen maiju.ojamies(a)gmail.com

Kerro postissasi

– nimesi, yhteystietosi ja TamSKin jäsennumerosi
– koiran virallinen nimi, rotu ja ikä
– tokotaustanne ja -tavoitteenne, sekä mahdolliset kilpailutulokset (esim. kopio kilpailukirjasta)
– miksi teidät pitäisi valita ryhmään

Viimeinen hakupäivä on ke 19.4.

Pentukurssin tavoitteena on antaa ohjaajille eväitä toimia yhteistyössä pentunsa kanssa ja luoda pohjia sekä sujuvaan arkeen että tulevalle harrastusuralle. Kurssilla opetellaan monia pennulle tärkeitä taitoja (leikkiminen, kohdetyöskentely, luopuminen, vireenhallinta, rauhoittuminen jne.) ja opetetaan pentua toimimaan yhdessä ohjaajansa kanssa häiriössä ja muiden koirien läsnä ollessa.

Kurssi pidetään Tamskin hallilla Niihamassa ma 1.5-19.6.2017  (8krt) klo 19-20.

Kurssin hinta: 72€

Kurssille otetaan 6 koirakkoa.

Kurssin kouluttajina toimivat Nina Hanikka ja Minna Lähdekorpi

Ohjaajan on oltava Tamskin jäsen.

Kurssi on tarkoitettu alle 1 vuoden ikäisille pennuille.

Ilmoittautuminen alkaa 17.4.2017. Ilmoittautumiset sähköpostitse osoitteeseen: minna.lahdekorpi(at)tpnet.fi

Tokon valmennusryhmään haetaan uusia koirakoita kesäkaudelle 2017. Ryhmään haetaan vapaamuotoisella hakemuksella 31.3.2017 mennessä. Lähetä hakemuksesi sekä kopio koiran kilpailukirjasta sähköpostitse tamsktoko@gmail.com.

Hakemuksesta tulee ilmetä lisäksi:
– Ohjaajan nimi ja yhteystiedot
– Ohjaajan TamSK ry:n jäsennumero
– Ohjaajan aiempi tokotausta (esim. liikkurointikokemus, kouluttajakokemus, kilpailumenestys)
– Ohjaajan aktiivisuus kilpailemisessa, TamSKin edustus arvokilpailuissa sekä aktiivisuus yhdistystoiminnassa
– Lyhyt perustelu, miksi sinut tulisi valita valmennusryhmään

Ryhmään hakevan koirakon tulee sitoutua:
– Osallistumaan treeneihin säännöllisesti
– Osallistumaan ryhmässä treenaamiseen aktiivisesti (mm. seuraamalla muiden suorituksia, antamalla palautetta ja liikkuroimalla ryhmässä treenaavia)
– Osallistumaan TamSKin tokotehoryhmien kouluttamiseen (jokaiselle valkkuryhmän jäsenelle tulee muutama koulutusvuoro kesäkauden aikana)
– Osallistumaan ja edustamaan TamSKia arvokilpailuissa (valmennusryhmään hakevan koiran tulee siis olla ns. arvokisakelpoinen, eli sen tulee olla puhdasrotuinen ja rekisteröity Kenneliiton hyväksymään rekisteriin)

Treenit ovat kerran viikossa, todennäköisesti maanantai-iltaisin (klo 18 eteenpäin) sekä noin kerran kuukaudessa keskiviikkoisin. Tehoryhmien treenipäivä on todennäköisesti torstai. Päiviä ei ole vielä lyöty lukkoon, koska kesäkauden treenikalenteri on vielä kasaamatta.

Valmennusryhmä II saa kerran kuukaudessa koulutusta Valmennusryhmä I:ltä.

Alkavatko liikkeet olla kasassa kokeisiin osallistumista silmällä pitäen, mutta kokonaisuus, palkkaamattomuus, koiran sitoutuminen, liikkeiden välit, koiran mielentila etc. aiheuttavat huolta? Olet voinut jo aloittaa kilpailu-urasi tai olet vasta suunnitellut kokeeseen menemistä. Luokkatasolla ei ole merkitystä, mutta jos haluat lisää harjoitusta em. asioille, jotka liimaavat tokoliikkeet yhdeksi upeaksi suoritukseksi, tämä kurssi on ehkä juuri sinulle!

Treenit tiistaisin 2.5. alkaen poislukien 6.6. ja 27.6. Treenit pidetään Tamskin ulkokentällä klo 17-18. 10 harjoituskertaa. Kurssi loppuu 18.7. Ryhmässä 4 koirakkoa.

Mikäli kiinnostuneita löytyy enemmänkin, mukaan voidaan ottaa 4 kuunteluoppilasta, joille kuunteluosuuden lisäksi 2 x 2h käytännön treenit oman koiran kanssa pe 26.5. ja 14.7. klo 17-19. Varsinaiset kurssilaiset pääsevät seuraamaan myös kuuntelijoiden treenejä, jos kuunteluryhmä muodostuu.

Tiistain ryhmäläisten koulutus 112,50€. Kuuntelijahinta 65€.  Ilmot piiakarinen@gmail.com. Kyselyitä voi laittaa jo aiemmin, mutta varsinainen ilmottautuminen alkaa la 25.3. klo 00.00. Aikaisemmin tulleita ilmottautumisia ei oteta vastaan.

  • KURSSIN KOIRAKKOPAIKAT TÄYNNÄ.

Kurssi on suunnattu kisavalmiille tai kilpailemisen hiljattain aloittaneille koirakoille.
Kurssilla treenataan lähinnä alo/avo luokkien liikkeisiin liittyviä asioita ja voidaan osallistujien toiveiden mukaan myös tehdä esim. koemaista treeniä.
Kurssin tavoitteena on tukea koirakoiden omatoimista treenaamista. Treenit järjestetään joka toinen viikko.
Kurssille pyritään ottamaan melko samassa vaiheessa olevia koirakoita, jotka voisivat mahdollisesti treenata yhdessä myös kurssikertojen välissä.
Kurssille otetaan 5 koirakkoa ja se sisältää 5 treenikertaa.
Aika: Joka toinen viikko lauantaisin klo 14:00-15:00 Ensimmäinen kerta on la 1.4. (muut kerrat 15.4., 29.4., 13.5. ja 27.5.)
Kouluttaja: Sanna Rantanen
Paikka: TamSKin Koiraurheilukeskus, Luhtaantie 58, Tampere
Hinta: 50 €
Ilmoittautumiset sähköpostitse osoitteeseen sannanmail(a)gmail.com.
lmoittautumisessa kerro ohjaajan nimi, koiran nimi+rotu ja lyhyesti tokotaustastanne.
Ilmoittautuminen alkaa 20.3.

KURSSI TÄYNNÄ!

Tokokurssi kisaaville tai kisatavoitteellisille koirakoille TamSK Koiraurheilukeskuksessa (kenttä 2) tiistaisin klo 17-18.30, alkaen 28.3. Muut kurssikerrat ovat ti 4.4, 11.4. ja 18.4.

Kurssille voivat osallistua jo kilpailevat tai kilpailemaan tähtäävät koirakot osaamistasosta riippumatta. Kurssilla perehdytään yksilöllisesti osallistujien toivomiin asioihin.

Kurssin hinta: 60 €

Kurssille otetaan 5 koirakkoa.

Kurssin kouluttajina toimii Maiju Ojamies

Ohjaajan on oltava Tamskin jäsen.

Ilmoittautuminen alkaa la 18.3.2017. Ilmoittautumiset sähköpostitse osoitteeseen maiju.ojamies(a)gmail.com.

Kerrothan ilmoittautumisen yhteydessä vähän itsestäsi ja koirastasi sekä siitä, mitä toivot kurssilta.

TOKOn kansallisella ja kansainvälisellä tasolla useita mitaleita koiriensa kanssa voittanut ja aktiivisesti Suomessa ja maailmalla tottelevaisuutta kouluttava Christa Enqvist-Pukkila tulee kouluttamaan tokon ykkösvalkkua perjantaina 3.3.2017 TamSKin hallille kello 9-17. Huomatkaa, että kyseessä koulujen talvilomaviikko!

Valkkuryhmä on päättänyt, että koulutukseen otetaan mukaan 15 kuunteluoppilasta. Kuunteluoppilaspaikan hinta on 25 euroa. Kuuntelupaikat ovat tarjolla ensisijaisesti TamSKin jäsenille ja jaetaan seuraavanlaisesti nopeusjärjestyksessä:
1. Tokon kakkosvalkkulaiset ja tehoryhmäläiset sekä TamSKissa tokoa kouluttavat henkilöt.
2. Muut seuran riveissä tokoilevat (esim. OT-ryhmien jäsenet).
3. Muut TamSKin jäsenet.

Ilmoittautumiset osoitteeseen riitta.kivimaki (at) gmail.com 3.2.-26.2.2017 välisenä aikana. Otsikoksi viestiisi: Kuunteluoppilas 3.3. Merkitse ilmoittautumiseesi nimesi sekä treeniryhmäsi / statuksesi tokon osalta TamSKissa. Maksuohjeet saat sähköpostitse ja paikkasi varmistat maksamalla paikkasi ajallaan ohjeiden mukaisesti.

Kurssin tavoitteena on antaa ohjaajille eväitä toimia yhteistyössä pentunsa kanssa ja luoda pohjia sekä sujuvaan arkeen että tulevalle harrastusuralle. Kurssilla opetellaan monia pennulle tärkeitä taitoja (leikkiminen, kohdetyöskentely, luopuminen, vireenhallinta, rauhoittuminen jne.) ja opetetaan pentua toimimaan yhdessä ohjaajansa kanssa häiriössä ja muiden koirien läsnä ollessa.

Kurssi on suunniteltu erityisesti tokoon ja rally-tokoon tähtääville koirakoille, mutta se sopii myös muiden lajien harrastajille, sillä kurssin aikana ei tehdä vielä varsinaista lajiharjoittelua.

Kurssin ensimmäinen kerta on ns. luentokerta, jolloin ohjaajat pääsevät opiskelemaan koulutustekniikkaa ilman pentuja. Luentokerta pidetään yhdessä temppukurssin ohjaajien kanssa.

Kurssi pidetään Tamskin hallilla Niihamassa su 5.2.2017 – 30.4.2017  (Huom! Kurssia ei ole 19.2, 26.2 ja 5.3)  klo 18.00-19.00.

Kurssin hinta: 90€

Kurssille otetaan 6 koirakkoa.

Kurssin kouluttajina toimivat Marja Isohaka ja Milli Lehtinen.

Ohjaajan on oltava Tamskin jäsen.

Kurssin toteutuminen edellyttää riittävää määrää osallistujia.

Kurssi on tarkoitettu alle 1 vuoden ikäisille pennuille.

Ilmoittautuminen alkaa 15.1.2017. Ilmoittautumiset sähköpostitse osoitteeseen marja.isohaka(a)gmail.com.

Kerrothan ilmoittautumisessa vähän itsestäsi ja koirastasi sekä siitä mitä toivot kurssilta.

 

Tasomääritelmät
Penturyhmä:

Kaikille pennuille joilla rokotukset ovat kunnossa, eli n. 4,5kk ikäisille
naperoille. Treeniaika n. puoli tuntia, harjoitellaan: kontaktia ja peruskäskyjä, istu, maahan, tänne, sivu, jne.

Tapakasvatusryhmä:

Harjoitellaan kohtaamista, ohittamista, tervehtimistä ja luoksepäästävyyttä.
Käydään läpi myös tokon alkeita kuten istumista, maahanmenoa, paikallaanoloa ja luoksetuloa.

Alkeisryhmä:

Penturyhmästä seuraava n. 8kk ikäisille koirille ja myös aikuisena aloittaville koirille sopiva ryhmä. Ryhmä sopii koirille jotka tarvitsevat vielä harjoittelua häiriönsietoon.
Alkeisryhmässä harjoitellaan perusasioita helpotettuna: kontakti, seuraa, sivu, tänne, istu, maahan, seiso, paikka, hyppy, jne.

Jatkoryhmä:

Perusasiat osaaville. Harjoitellaan edelleen perusasioita, alokasluokan liikkeitä ja tehdään hieman vaativampia harjoituksia.

Kilpailuvalmiit:

Koirakot jotka ovat lähes valmiita kisaamaan. Kasvatetaan koiran motivaatiota, etsitään hyvät, omalle koiralle sopivat palkkausmenetelmät ja treenaustavat eri liikkeisiin.
Hiotaan alokasluokan liikkeitä ja opetellaan jo hyvää vauhtia ylempien luokkien liikkeiden perusasioita. Harjoitellaan liikkeitä erilaisilla häiriöillä.

Kilpailevat ALO:

Koirakot jotka ovat jo käyneet virallisissa tokokokeissa, ja aikovat jatkaa kilpailemista.
Hiotaan alokasluokan liikkeitä varmemmiksi ja opetellaan ylempien luokkien liikkeitä.
Harjoitellaan liikkeitä erilaisilla häiriöillä.

Kilpailevat AVO:

Koirakot jotka ovat jo käyneet virallisissa tokokokeissa, ja aikovat jatkaa kilpailemista.
Hiotaan avoimen luokan liikkeitä varmemmiksi ja opetellaan ylempien luokkien liikkeitä.
Harjoitellaan liikkeitä erilaisilla häiriöillä.

Kilpailevat VOI:

Koirakot jotka ovat jo käyneet virallisissa tokokokeissa, ja aikovat jatkaa kilpailemista.
Hiotaan voittajaluokan liikkeitä varmemmiksi ja opetellaan ylempien luokkien liikkeitä.
Harjoitellaan liikkeitä erilaisilla häiriöillä.

Kilpailevat EVL:

Koirakot jotka ovat jo käyneet virallisissa tokokokeissa, ja aikovat jatkaa kilpailemista.
Hiotaan erikoisvoittajaluokan liikkeitä varmemmiksi ja tehdään erilaisia harjoituksia koirien motivoimiseksi pitkään suoritukseen. Harjoitellaan liikkeitä erilaisilla häiriöillä.

 

Koulutustiimi:

Maiju Ojamies maiju.ojamies(a)gmail.com (tiimin kokoonkutsuja, valmennusryhmät, edustusjoukkueet)

Minna Lähdekorpi minna.lahdekorpi(a)tpnet.fi  (koulutusvastaava)

Jenni Mansikkala jennivafra(a)gmail.com (nettivastaava)

Riitta Kivimäki (erikoiskoulutukset)

Milli Lehtinen lehtinenmilli@gmail.com (koetreenit)

Darja Helle darja.helle(a)gmail.com (koulutusvastaava)

Nina Matinniemi nina.matinniemi(a)gmail.com (tilastovastaava)

Marja Isohaka marja.isohaka(a)gmail.com (viralliset kurssit)

Tiia Silfverberg tiia.silfverberg(a)gmail.com (arki- ja perustottelevaisuusvastaava)