"

Rally-tokokoulutukset

Tulevat koulutukset:

Rally-tokon ratatreenit tiistaina 14.5. hallikentällä 1:

 • VOI-ryhmä klo 17-18
 • ALO-AVO-ryhmä klo 18-19

Treeneissä suoritetaan oman tasoinen rally-tokorata vaihtokylteillä eri luokille kisamaisesti. Aluksi on rataan tutustuminen kuten kilpailuissakin ja kaikki saavat lopuksi palautteen radastaan.

Koirilla tulee olla voimassa olevat rokotukset ja ohjaajien tulee olla TamSKin jäseniä kurssin alkaessa.

Kouluttajana on Maria Taivassalo ja treenin hinta on 9€. Kerro ilmoittautumisen yhteydessä minkä luokan radan haluat tehdä.

Ilmoittautumiset 4.5. alkaen: taivassaloma(at)gmail.com

Rally-tokossa starttaa kesän kausiryhmä maanantaina 29.4. klo 20. Ryhmä kokoontuu viikottain joka maanantai klo 20-21 syyskuun loppuun asti sisäkentällä 1.

Ryhmä kootaan mahdollisuuksien mukaan samantasoisista koirakoista, joten kaikentasoiset koirakot (alkeista aina mestariluokkaan) voivat hakea mukaan ryhmään. Alkeiskurssi tai vastaavat taidot tulisi kuitenkin olla hallussa. Tarkoituksena on treenata monipuolisesti tekniikkaa ja rataa ryhmän tason mukaisesti.

Kausiryhmän hinta on 155 € ja ryhmään otetaan 5 koirakkoa. Talkoovelvoite 8 tuntia, joka tulee suorittaa huhti-elokuun aikana.

Kouluttajana Heidi Pirttimäki.

Haku ryhmään 21.4. mennessä pirttimaki.heidi(at)gmail.com

Kerrothan hakemuksessa itsestäsi ja koirastasi sekä miksi haluaisitte mukaan kausiryhmään. Valinnoista ilmoitetaan koirakoille viimeistään 23.4.

Koirilla tulee olla voimassa olevat rokotukset ja ohjaajien tulee olla TamSKin jäseniä kurssin alkaessa.

Kesäkaudelle vapautuu kolme paikka rally-tokon tehoryhmiin. Ryhmiä on kolme kappaletta mölleistä ylempien luokkien kisaaviin, joten voit hakea millä taustalla vain, kunhan alkeiskurssi on suoritettuna.

Ryhmien treeniaika on vielä auki, joten kerrothan hakemuksessa mahdolliset aikataulurajoitteet. Treenipäivä tulee olemaan ma-to sisäkentällä. Kesäkausi on 29.4.-29.9.2019.

Kriteereitä tehoryhmäläisille

 • Oltava TamSKin jäsen
 • Aktiivinen treenaaminen ja halu edetä rally-tokossa

Tehoryhmästä

 • Valmennusryhmäläiset kouluttajina
 • Treeniaikaa 1 h / 5 koirakon ryhmä / vko
 • Tiedotus Facebook-ryhmässä
 • Kesäkauden kausimaksu ja talkoovelvoite hallituksen päätöksen mukaan

Hakemukset 10.4. mennessä lomakkeella.

Täydennyshaku rally-tokon valmennusryhmään, yksi paikka vapaana maaliskuusta syyskuun loppuun. Treeniaika on talvikaudella keskiviikkoisin klo 17:30-19:15.

Kriteereitä valmennusryhmäläiselle

 • Oltava TamSKin jäsen
 • Ohjaaja on valmis kouluttamaan tehoryhmiä (talvikaudella ma 18-20)
 • Ohjaaja kykenee toimimaan ryhmässä
 • Ohjaaja kykenee treenaamaan itsenäisesti ja auttamaan muita koirakoita treeneissä
 • Koirakko kisaa ylemmissä luokissa, ja tähtää arvokisoihin
 • Ohjaaja on halukas ja kykenevä treenaamaan ratatreeniä
 • Edustusvelvollisuus: lähtökohtaisesti oltava käytettävissä joukkueisiin arvokisoissa eli SM-kisa, PiirM-kisa (oltava edustuskelpoinen)

Valmennusryhmä

 • Treeniaikaa
  • 1h 45min / 8 koirakon ryhmä / vko
 • Tiedotus tapahtuu facebook ryhmässä
 • Ei kausimaksua
 • Koulutusvelvollisuus tehoryhmille n. 12,5 h vuodessa
 • Omatoimitreenioikeus hallille
 • Talkoovelvoite (hallituksen päättämä, kesäkaudelta alkaen)

PAIKKA ON TÄYTETTY

Täydennyshaku on auki rally-tokon ylempien luokkien tehoryhmään talvikaudelle 2018-19 (alkaen 11.2. jatkuen huhtikuun loppuun), treeniaika maanantaisin klo 18-19.

Kriteereitä tehoryhmäläisille

 • Oltava TamSKin jäsen
 • Aktiivinen treenaaminen ja halu edetä rally-tokossa

Tehoryhmästä

 • Valmennusryhmäläiset kouluttajina
 • Treeniaikaa 1 h / 5 koirakon ryhmä / vko
 • Tiedotus Facebook-ryhmässä
 • Loppukauden kausimaksu on 87 €
 • Talkoovelvoite 4 h
 • Koirakoiden tasona ylemmät luokat

Ilmoittautuminen maililla: katriina.nurmikolu (a) gmail.com

Paikat täytetään heti sopivien koirakoiden löydyttyä.

Rally-tokon ratatreeni perjantaina 8.3. klo 18-19.

Voittajaluokan ratatreeni jäsenille. Tarvittaessa mahdollisuus vaihtokyltteihin eli voit tehdä myös ALO tai AVO tasoisen radan. Halukkaille omalle laitteelle radan videointi kurssikaverin toimesta.

Toiveita kylteistä saa esittää. Ratatreeni maksaa 9 euroa. Koirilla tulee olla voimassa olevat rokotukset.

Ilmoittautuminen riikka.janka (a) gmail.com 1.2. alkaen.

Rally-tokon ratatreeni lauantaina 2.3. klo 9:30-10:30.

Rally-tokon ALO-AVO ratatreeni jäsenille lauantaina 2.3. klo 9:30. Halukkaille omalle laitteelle radan videointi kurssikaverin toimesta. Toiveita kylteistä saa esittää. Ratatreeni maksaa 9 euroa. Koirilla tulee olla voimassa olevat rokotukset.

Mikä on ratatreeni?
Ratatreeneissä harjoitellaan monen kyltin suorittamista peräkkäin, kuten kisoissa. Ensin tutustutaan rataan yhdessä kouluttajan kanssa kuten kisatilanteessakin. Tämän jälkeen kaikki saavat suorittaa radan haluamallaan tavalla keskittyen niihin asioihin, joihin haluaa. Radalla saa halutessaan palkata. Esimerkiksi ALO ratatreeni sopii kaikille alokasluokan kyltit osaaville, eikä haittaa jos jonkin kyltin kanssa olisi vielä haasteita.

Ilmoittautuminen riikka.janka (a) gmail.com 1.2. alkaen.

Kolmen kerran rally-tokoilu tiistaisin 12.3., 19.3 ja 26.3. Klo 18-19.

Alkeet osaaville – VOI-tasoisille jäsenille kolmen kerran rally-tokokurssi eli mikäli kaipaat muutaman rally-tokon ”irtotunnin”, olet tervetullut. Kouluttajana Riikka Janka.

Kurssille otetaan 5 koirakkoa  ja kurssi maksaa 27 euroa. Koirilla tulee olla voimassa olevat rokotukset.

Ilmoittautuminen riikka.janka (a) gmail.com 12.2. alkaen.

Kurssilla opetellaan alkeiskurssilla tarvittavia perustaitoja temppuina sen sijaan, että käytäisiin rally-tokon kylttejä läpi. Näitä ovat esimerkiksi perusasento, seisominen, eteentulo ja ohjaajan kiertäminen. Kurssi sopii kaikenikäisille ja tasoisille koirille vahvistamaan ja luomaan pohjaa perustaidoille.

Kurssi pidetään tiistaisin 5.2.-5.3.2019 klo 18-19 kentällä 2, ja kurssille otetaan 5 koirakkoa. Kurssin hinta on 45€. Kouluttajana Heidi Pirttimäki.

Koirilla tulee olla voimassa olevat rokotukset ja ohjaajien tulee olla TamSKin jäseniä kurssin alkaessa.

Ilmottautumiset 22.1. alkaen osoitteeseen: pirttimaki.heidi(at)gmail.com

Rally-tokon ylituomari Pia Heikkinen tulee kouluttamaan rally-tokon -valmennusryhmä 1:stä 24.2.2019 n. klo 9 – 15. Koulutus järjestetään TamSK Koiraurheilukeskuksessa Niihamassa.

Koulutusta on mahdollista tulla seuraamaan kuunteluoppilaana. Kuunteluoppilaiden osallistumismaksu on 5 €, joka maksetaan TamSK ry:n tilille FI73 1783 3000 0081 31, viite 9153. Maksu vasta osallistumispaikan varmistuttua! Kuunteluoppilaspaikkoja on rajoitettu määrä.

Ilmoittautumiset sähköpostitse ninakuni (a) gmail.com

Rally-tokon alkeisjatkokurssi perjantaisin 1.2.-1.3.2019 klo 18:15-19:15 (kentän raivaus 18:00) kentällä 2. 

Kurssilla hiotaan alkeiskurssilla opeteltuja ALO-luokan tehtäviä ja opetellaan ratasuorituksen tekemistä.

Kurssille pääsyvaatimuksena on, että koirakko on käynyt aiemmin alkeiskurssin tai opiskellut kaikki ALO-luokan tehtävät ja kyltit, joista lähes kaikkien tulisi onnistua ainakin yksittäisinä tehtävinä.

Kurssille otetaan ensisijaisesti loka-joulukuun kymmenen kerran alkeiskurssilla olleita koirakoita.

Kerrothan ilmoittautumisen yhteydessä koirasi nimen, rodun ja iän sekä hieman tasostanne, osaamisestanne ja haasteistanne. Koirilla tulee olla voimassa olevat rokotukset ja ohjaajien tulee olla TamSKin jäseniä kurssin alkaessa. Kurssille otetaan 5 koirakkoa. Kurssimaksu on 45 euroa.

Ilmoittautuminen 6.1. alkaen leppakorpi.mervi(at)gmail.com

Rally-tokon avoimen luokan kurssi keskiviikkoisin 16.1.-13.2. klo 18-19 yhteensä 5 kertaa kentällä 5.

Kurssilla käydään läpi rally-tokon avoimen luokan kyltit, niiden opettaminen ja suoritustavat. Kurssilla ei tehdä avoimen luokan ratoja, vaan yksittäisiä kylttejä ja muutaman kyltin kylttisarjoja.

Kurssi on tarkoitettu rally-tokon alokasluokan kyltit jo osaaville ja alokasluokassa kisaaville tai kisaamisen juuri aloittaville. Kurssilla on oltava valmiita auttamaan kurssikaveria tarvittaessa. Kurssille valitaan mahdollisimman samantasoiset koirat.

Kerrothan ilmoittautumisen yhteydessä koirasi nimen, rodun, iän, tasosta, osaamisesta ja haasteista. Koirilla tulee olla voimassa olevat rokotukset ja ohjaajien tulee olla TamSKin jäseniä kurssin alkaessa. Kurssille otetaan 5 koirakkoa. Kurssimaksu on 45 euroa.

Ilmoittautuminen 6.1. mennessä tiia4(at)hotmail.com

Kurssilla opetellaan alkeiskurssilla tarvittavia perustaitoja temppuina, sen sijaan että käytäisiin rally-tokon kylttejä läpi. Näitä ovat esimerkiksi perusasento, seisominen, eteentulo ja ohjaajan kiertäminen. Kurssi sopii kaikenikäisille ja tasoisille koirille vahvistamaan ja luomaan pohjaa perustaidoille.

Kurssi pidetään tiistaisin 1.-29.1.2019 klo 18-19 kentällä 2, ja kurssille otetaan 5 koirakkoa. Kurssin hinta on 45€. Kouluttajana Heidi Pirttimäki

Koirilla tulee olla voimassa olevat rokotukset ja ohjaajien tulee olla TamSKin jäseniä kurssin alkaessa.

Ilmottautumiset 17.12. alkaen osoitteeseen: pirttimaki.heidi(at)gmail.com

Rally-tokon ratatreenit sunnuntaina 25.11.

 • VOI-MES-ryhmä klo 13:15-14:15
 • ALO-AVO-ryhmä 14:15-15:15.

Treeneissä suoritetaan oman tasoinen rally-tokorata vaihtokylteillä eri luokille kisamaisesti. Aluksi on rataan tutustuminen kuten kilpailuissakin ja kaikki saavat lopuksi palautteen radastaan.

Koirilla tulee olla voimassa olevat rokotukset ja ohjaajien tulee olla TamSKin jäseniä kurssin alkaessa.

Kouluttajana on Nina Kuni ja treenin hinta on 10 €. Kerro ilmoittautumisen yhteydessä koirakon kilpailuluokka.

Ilmoittautumiset: ninakuni(at)gmail.com

Kurssi on tarkoitettu oikean puolen seuraamisen vahvistamiseen koirakoille, jotka osaavat vähintään namilla autettuna oikean puolen perusasennon ja pari askelta oikean puolen seuraamista. Lyhytkurssilla käydään läpi erilaisia oikean puolen seuraamisen harjoitteita ja kylttejä. Kurssille kootaan mahdollisimman samantasoiset koirat, jotka pystyvät olemaan kentällä myös yhtäaikaa muiden kanssa. Kurssilla ei tehdä rataa, vaan yksittäisiä kylttejä tai kylttisarjoja ainoastaan oikealla puolella.

Keskiviikkoina 5.12., ja 19.12. klo 20:30-21:30 yhteensä 2 kertaa. Kurssilla on oltava valmiita auttamaan muita kurssilaisia tarpeen mukaan. Kurssille otetaan enintään 5 koiraa.

Koirilla tulee olla voimassa olevat rokotukset ja ohjaajien tulee olla TamSKin jäseniä kurssin alkaessa.

Kouluttajana on Tiia Vainikainen. Kurssin hinta on 20 €. Kerro ilmoittautumisen yhteydessä koirakon osaaminen ja haasteet, kilpailuluokka ja mahdolliset erityistoiveet, esimerkiksi jos haluatte keskittyä johonkin tiettyyn kylttiin tai taitoon.

Ilmoittautumisaika 21.-25.11. osoitteeseen: tiia4(at)hotmail.com

Rally-tokon ALO-luokan ratatreenit sunnuntaina 28.10. klo 18-19 ja MES-luokan ratatreenit maanantaina 29.10. klo 19:30-20:30.

Kouluttajana rally-tokon tuomariharjoittelija Päivi Nummi.

Ratatreeneissä suoritetaan ALO/MES-luokan rata yksi kerrallaan. Rataan tutustutaan aluksi yhdessä kisamaisesti, ja suorituksesta saa kirjallisen arvostelun ja suullisen palautteen.

Treenin hinta on 10 euroa. Treeneihin otetaan 5 koirakkoa ja treeni toteutuu, kun koirakoita on vähintään 4. Treenit pidetään TamSKin Koirahallilla kentällä 1.

Ilmoittautuminen la 12.10 alkaen: paivi(at)koiranpaivia.fi

Rally-tokon ALO-AVO-kurssi 2.-30.11. perjantaisin klo 17:30-18:30.

Kouluttajana Tarja Tiainen.

Painotus on vuoden 2019 alussa tulevissa uusissa ALO-luokan kylteissä. Kurssilla tehdään sekä yksittäisten kylttien suorittamiseen valmistavia tehtäviä kuin myös lyhyehköjä ratoja. Tehtävät voi suorittaa koira kytkettynä tai irrallaan.

Kurssin hinta on 45 euroa. Kurssille otetaan 5 koirakkoa ja kurssi toteutuu, kun koirakoita on vähintään 4. Kurssi pidetään TamSKin Koirahallilla kentällä 2.

Ilmoittautuminen ma 15.10 klo 18 alkaen: t.tia.tiainen(at)gmail.com

Rally-tokon valmennus- ja tehoryhmät on valittu kaudelle 2018-19. Tehoryhmät on valittu talvikaudelle, ja valmennusryhmät talvi- ja kesäkaudelle.

Hakijoita ryhmiin oli paljon ja valinta vaikea, sillä kaikille ei riittänyt tällä kertaa ryhmäpaikkaa. Valintoihin vaikutti muun muassa koirakon menestyksekäs kilpaileminen, mikä on erityisesti valmennusryhmissä toivottua. Valmennusryhmäläisten valintoihin vaikutti myös ohjaajan kouluttamisosaaminen, koska tehoryhmien koulutus on valmennusryhmien vastuulla. Tehoryhmiä haluttiin muodostaa kaikista osaamistasoista.

Valmennusryhmä 1 (ylemmät luokat)

 • Sari Kärnä ja Eyes On The Trooper
 • Miinu Mäkelä ja Covateco Kayla
 • Marika Luosmala ja Dragonflame`s Lemon Drop
 • Nina Kuni ja Kolmenässän Arctic Frost
 • Jenni Mansikkala ja Siipiveikon Piiput Kuumina
 • Iekku Pylkkä ja Bridemoor’s Blue Print
 • Mira Kaipainen ja Peltsun Lorlei-Gold Miner
 • Tuula Pessa ja Grejaskogens Vega

Valmennusryhmä 2 (alemmat luokat)

 • Heidi Salminen ja Myytin Arveton On Arvoton
 • Katri Murre ja Overdo Wave
 • Riikka Janka ja Namusillan Nelli Nuudelipää
 • Kaisa Majanen ja Dream Begins Ragetti
 • Tiia Vainikainen ja Myytin Pelasta Maailma

Tehoryhmä 1 (mölli)

 • Helmi Hakkarainen ja Louna
 • Ruusa Eloniemi ja Cara
 • Krista Suonsyrjä ja Real Queen’s Brilliant Soulmate
 • Merja Vartimo ja Belaris von Mittelerde
 • Julia Laurila ja Bittermint (½ paikka)
 • Maarit Suokas ja Villa Fantasian Eirene (½ paikka)

Tehoryhmä 2 (ALO-VOI)

 • Carita Paakkanen ja Tammikallion Täpäkkä
 • Pirkko Syrjä ja Magicfox Bierzo Mencia
 • Sara Lukkala ja Siipiveikon Viis Voimasta
 • Minna Juustovaara ja Sempre Libera Born In A Hurry
 • Päivi Kärkkäinen ja Päkäpaimenen Luojan Lykky

Tehoryhmä 3 (VOI-MES)

 • Hannele Vänskä ja Attic Angel’s Mahogany Sheldon
 • Milli Lehtinen ja Wirneen Ilmalento
 • Marja Isohaka ja Svarzekoks My Lord
 • Hanna Linna ja Hereda’s Red Fire Brilliant
 • Jenni Wennberg ja Caraydan Krystal

Ratatreenit lauantaina 22.9.2018 kentällä 1:

 • klo 15:00-16:00 VOI-MES
 • klo 16:00-17:00 ALO-AVO

Ratatreenit toteutuvat jos ilmoittautuu riittävästi koirakoita.

Kouluttajana Maria Taivassalo

Hinta 9 €/koirakko. Koirilla tulee olla voimassa olevat rokotukset ja ohjaajien tulee olla TamSKin jäseniä.

Ilmoittautuminen 17.-21.9.: taivassaloma(at)gmail.com

Viiden kerran mestariluokan rally-tokokurssi tiistaisin 2.-30.10. klo 18-19.

Kouluttajana Katriina Nurmikolu.

Kurssilla käydään läpi mestariluokan kylttitehtäviä, joten se sopii hyvin koirille, joilla oikean puolen seuraaminen on jo tuttua, mutta mestariluokan kyltit ovat vielä vieraita tai ne kaipaavat lisää harjoitusta.

Koirilla tulee olla voimassa olevat rokotukset ja ohjaajien tulee olla TamSKin jäseniä kurssin alkaessa. Kurssin hinta on 45 euroa ja kurssille otetaan 5 koirakkoa. Kurssi pidetään TamSKin Koirahallilla kentällä 1.

Ilmoittaudu kurssille 17.-25.9.18: katriina.nurmikolu(at)gmail.com.

Kurssille valitaan 5 mahdollisimman samantasoista koirakkoa. Kerro ilmoittautuessasi koirastasi ja kilpailutaustastasi sekä jäsennumerosi. Voit myös kertoa omia toiveitasi kurssin suhteen.

 

Eikö löytynyt sopivaa kurssia? Täytä alla oleva lomake. Tiimi ottaa kurssitoiveet huomioon suunnitellessa seuraavia kursseja.

Nimi (pakollinen)

Sähköposti (pakollinen)

Kurssitoiveesi

Kurssin kesto

Kurssipäivä