Koiratanssikoulutukset

Tulevista koiratanssikoulutuksista ilmoitetaan tällä sivulla.

Onko sinulla toiveita koulutuksien suhteen tai etkö löydä sinulle sopivaa koiratanssiryhmää? Lähetä toiveesi tällä lomakkeella.

Koulutustiedotteet:

Johanna Saariluoma tulee kouluttamaan tamskilaisia koiratanssijoita koiratanssiworkshopin merkeissä sunnuntaina 13.8.2017 Tamsk-hallille. Kenttä 1 on varattu klo 9-19 väliseksi ajaksi.

Jokaiselle koirakolle varataan henkilökohtaista treeniaikaa 45 minuuttia. Oman treeniaikasi puitteissa voit keskittyä siihen osa-alueeseen, johon haluat, esim. koreografia, liikkeiden ketjuttaminen, liiketreenit, häiriötreeni, kisatreeni, jne..

Workshopiin mahtuu 10 koirakkoa. Ilmoittautumisessa etusijalla on Tamskin koiratanssiryhmissä tällä hetkellä treenaavat ja tiimiläiset. Muut tamskilaiset ja ei-jäsenet voivat osallistua, mikäli paikkoja jää vapaaksi. Kuunteluoppilaspaikkojen määrä on rajoittamaton.

Workshopin hinta on 20 euroa/koirakko (tamskilaiset) ja 35 euroa muilta. Kuunteluoppilaan hinta on 5 euroa. Tämä sisältää koko päivän ohjelman. Voit olla paikalla sen aikaa kuin haluat/ehdit, mikäli sinulla on päivän suhteen aikataulurajoitteita.

Ilmoittautumiset Liisa-Idalle sähköpostitse osoitteeseen koiratanssi.tamsk@gmail.com seuraavasti:
– etusijalla ilmoittautuvat tamskilaiset kt-ryhmäläiset 4.-8.7. (eli heti nyt lauantaihin saakka!)
– muiden ilmoittautumiset 9.7. alkaen, jos paikkoja jää
– kuunteluoppilaaksi voit ilmoittautua vaikka heti

Kerro ilmoittautuessasi seuraavat asiat:
– koiran nimi, rotu ja syntymäaika
– ohjaajan nimi
– mitä tällä hetkellä treenaat koiratanssissa
– jos olet kisannut, niin missä luokassa
– toiveet workshop-päivälle oman koulutusajan osalta (tätä voit vielä tarkentaa lähempänä workshopia)
– toiveet päivän treeniajasta (suunnilleen, esim. aamupäivä, iltapäivä, alkuilta, jos on jotain toivetta)

Ilmoittautuneille lähetetään maksuohjeet paluupostissa.

Johanna on kokenut koiratanssikouluttaja, -harrastaja, -kilpailija ja -ylituomari, joka asuu tällä hetkellä Lontoossa. Hän tulee kesälomallaan käymään Suomessa ja Tampereella ja lupasi pitää meille kokonaisen intensiivisen koiratanssipäivän workshopin merkeissä. Tällä hetkellä Johannalla on bordercollie Kinna, jonka kanssa hän kilpailee sekä freestylessä että HTM:ssä. Lisäksi hän tuomaroi aktiivisesti sekä kansallisissa että kansainvälisissä arvokisoissa ”tavallisten” kilpailujen lisäksi. Johannalla on ollut vuosien varrella näppinsä pelissä hyvin monen tamskilaisen ja muidenkin koreografioissa…

Koiratanssin valmennusryhmään järjestetään täydennyshaku kesäkauden ajaksi

Valmennusryhmä treenaa torstaisin klo 20-21 TamSK-hallilla (kenttä 1).

Valmennusryhmä vastaa tehoryhmien koulutuksesta torstaisin (19:30-21).

Hae valmennusryhmään lähettämällä vapaamuotoinen hakemus sähköpostilla osoitteeseen koiratanssi.tamsk(at)gmail.com. Liitä mukaan kopio kilpailukirjasta (kaikki tulokset). Viimeinen hakupäivä on sunnuntai 16.4.2017. Valinnasta ilmoitetaan nopeasti hakuajan päätyttyä.

Tarkemmat tiedot valmennusryhmän toiminnasta, oikeuksista ja velvollisuuksista löytyvät täältä.

TÄYDENNYSHAKU koiratanssin tehoryhmään.

Koiratanssin tehoryhmässä on vapaana muutama paikka kesäkaudeksi (touko-syyskuu).

Tehoryhmä treenaa torstaisin klo 18:30-20 TamSK-hallilla (kenttä 1). Kauden hinta on 140 euroa.

Hae tehoryhmään lähettämällä vapaamuotoinen hakemus sähköpostilla osoitteeseen koiratanssi.tamsk(at)gmail.com. Liitä mukaan kopio kilpailukirjasta (kaikki tulokset). Viimeinen hakupäivä on sunnuntai 16.4.2017. Hakijoille ilmoitetaan valinnasta nopeasti hakuajan loppumisen jälkeen.

TAMSKin koiratanssin valmennusryhmä kouluttaa kaudella 2016-2017 yhtä kilpaileville ja kilpailemaan tähtääville koirakoille tarkoitettua ryhmää (treeniaikaa 1,5 h per viikko), niin sanottua tehoryhmää. Ryhmään otetaan enintään kuusi (6) koirakkoa. Ryhmässä treenataan kausimaksulla.

Valmennusryhmän kouluttaman ryhmän tarkoitus on valmentaa koirakoita kilpailu-uralle. Toiminnan tavoitteena on kehittää koiratanssiharrastuksen tasoa seurassa ja edesauttaa seuran menestystä arvokisatasolla (SM).

Ryhmään valittavilla koirakoilla on mahdollisuus jatkaa ryhmässä harjoittelua talvikauden 2016-2017 jälkeen myös kesäkaudella 2017. Tarvittaessa järjestetään uusi haku kesäkaudelle.

Valintakriteerit:

Etusijalla ryhmiin ovat valmennusryhmään hakeneet koirakot, jotka eivät tulleet valituiksi. Hakeminen ryhmään tapahtuu vapaamuotoisella hakemuksella, josta tulee käydä ilmi koiran kilpailutulokset. Ohjaajalta vaaditaan seuran jäsenyys. Hakemuksia käsiteltäessä ja valintoja tehtäessä huomioidaan koirakon taso, ohjaajan aktiivisuus sekä mahdollinen kilpailumenestys.

Lähetäthän vapaamuotoisen hakemuksen viimeistään 21.8.2016 osoitteeseen liisaida (a) hillajanaava.com.

Hakemuksesta pitää käydä ilmi seuraavat asiat:

 • Ohjaajan nimi + TAMSKin jäsennumero
 • Ohjaajan puhelinnumero sekä sähköpostiosoite
 • Koiran rotu (x-rotuisuus ei ole esteenä hakemiselle)
 • Koiran ikä
 • Ohjaajan aiempi koiratanssitausta , mm. koulutusohjaajana toimiminen, koetoimitsijapätevyys, tuomarointi, kilpailumenestys jne.
 • Ohjaajan aktiivisuus kilpailemisessa sekä seuratoiminnassa (mm. talkoot)

Kerro myös, että miksi juuri sinut pitäisi valita tähän ryhmään (tavoitteet, muuta annettavaa ryhmän toiminnalle).

Valintatulos

Ryhmän koirakkovalinnoista vastaa koiratanssitiimi. Valinnoista ilmoitetaan henkilökohtaisesti (s-postitse) kaikille ryhmään hakeneille. Asiasta tiedotetaan myös kerhon nettisivuilla. Valinnat tehdään elokuun loppuun mennessä.

Valmennusryhmän tavoitteena on kehittää koiratanssiharrastuksen tasoa seurassa ja edesauttaa seuran menestystä arvokisatasolla. Valmennusryhmiin hakevan ohjaajan tavoitteena tulee olla arvokilpailut eli koiratanssin SM-kilpailuihin osallistuminen ja muutoinkin aktiivinen kilpailu-ura lajissa sen koiran kanssa, jonka kanssa ryhmään hakee.

Valmennusryhmäläiset muodostavat seuran edustusryhmän. Valmennusryhmäpaikka on maksuton (ks. ryhmäläisten velvollisuudet jäljempänä). Valmennusryhmä on tarkoitettu aktiivisesti kilpaileville koirakoille, jotka treenaavat koiratanssia tavoitteellisesti sekä haluavat sitoutua itseohjautuvan ryhmän (= ei ryhmän ulkopuolista kouluttajaa) toimintaan koko vuoden mittaisen kauden ajaksi. Ryhmään valittavien ohjaajien tulee toimia koko ryhmän edun mukaisesti kehittämällä aktiivisesti ryhmän osaamista ja toimintaa sekä ylläpitämällä positiivista ja kannustavaa ryhmähenkeä.

Valmennusryhmään valitaan enintään kuusi (6) koirakkoa ja kaksi (2) varakoirakkoa. Valmennusryhmäpaikka on koirakkokohtainen. Mikäli koirakon kilpailu-ura syystä tai toisesta päättyy tai katkeaa valmennusryhmäkauden aikana, on ohjaaja ensisijaisesti oikeutettu osallistumaan ryhmän toimintaan toisella koirallaan. Muussa tapauksessa asiasta päättää koiratanssitiimi.

Valmennusryhmiin hakevan koirakon tulee sitoutua mm.

 • osallistumaan treeneihin säännöllisesti koko kauden ajan (ilmoittamattomat poissaolot tai toistuvat poissaolot ilman hyvin perusteltua syytä voivat johtaa paikan menettämiseen ryhmässä)
 • osallistumaan ryhmässä treenaamiseen aktiivisesti mm. seuraamalla muiden suorituksia ja antamalla niistä palautetta.
 • kouluttamaan valmennusryhmän kouluttamaa ryhmää.
 • osallistumaan ulkopuolisten kouluttajien hankkimiseen valmennusryhmälle
 • kilpailemaan aktiivisesti valmennusryhmäkauden aikana
 • osallistumaan arvokilpailuihin TamSKin edustajana

Valmennusryhmä vastaa koko kauden ajan viikoittain treenaavan (1,5 h) koiratanssiryhmän (ns. tehoryhmä) kouluttamisesta. Valmennusryhmällä on käytettävissään oma budjetti, jota ryhmä voi halutessaan käyttää esim. ulkopuolisten kouluttajien koulutuksiin ja/tai luentoihin.

Hakuohjeet

Hae valmennusryhmään lähettämällä vapaamuotoinen hakemus sähköpostilla osoitteeseen liisaida (a) hillajanaava.com. Liitä mukaan kopio kilpailukirjasta (kaikki tulokset). Viimeinen hakupäivä on 21.8.2016. Hakemuksesta pitää käydä ilmi seuraavat asiat:

 • Ohjaajan nimi + TAMSKin jäsennumero
 • Ohjaajan puhelinnumero sekä sähköpostiosoite
 • Koiran rotu
 • Koiran ikä
 • Ohjaajan aiempi koiratanssitausta, mm. koulutusohjaajana toimiminen, koetoimitsijapätevyys, tuomarointi, kilpailumenestys jne.
 • Ohjaajan aktiivisuus kilpailemisessa sekä seuratoiminnassa (mm. talkoot)

Kerro myös, että miksi juuri sinut pitäisi valita tähän ryhmään (tavoitteet, muuta annettavaa ryhmän toiminnalle).

Hakukriteerit

Valmennusryhmään ovat etusijalla VOI-tasolla kilpailevat koirakot, mutta myös alempien luokkien koirakot voivat päästä valmennusryhmään, mikäli treenaaminen on tavoitteellista ja koirakon kehitys- sekä kilpailupotentiaali arvioidaan riittäväksi. Tavoitteena tulee kuitenkin olla aktiivinen kilpaileminen ja arvokilpailut valmennusryhmäkauden aikana. Hakijan on kyettävä kouluttamaan valmennusryhmän kouluttamaa ryhmää omalla vuorollaan. (Koulutukset voidaan toteuttaa myös pareittain, mikäli valmennusryhmä niin päättää.) Yhtenä hakukriteerinä on hakijan aktiivisuus seuratoiminnassa (mm. talkootunnit). Mikäli ohjaaja on aikaisempina kausina treenannut valmennusryhmässä, arvioidaan ohjaajan osalta myös aikaisempien kausien treeni- sekä kilpailuaktiivisuutta ja sitoutumista ryhmän toimintaan. Valinnassa otetaan huomioon myös se, kuinka ohjaajan hakuhetkellä ilmoittamat tavoitteet ovat toteutuneet ja kuinka niitä kohti on pyritty.

Valintatulos

Valinnoista ilmoitetaan henkilökohtaisesti (s-postitse) kaikille ryhmään hakeneille. Asiasta tiedotetaan myös kerhon nettisivuilla. Valinnat tehdään elokuun loppuun mennessä.