"

Erikoiskoulutukset

 

  • Avaamme ilmoittautumisen ennalta ilmoitettuna päivänä tai erikoistapauksissa heti erikoiskoulutuksen julkaisusta, jos esimerkiksi koulutus on poikkeuksellisesti järjestetty nopealla aikataululla.
  • TamSK:laisilla on etuoikeus koulutukseen osallistumiseen viisi päivää ilmoittautumisen avautumisen jälkeen – sen jälkeen kaikki ilmoittautujat ovat samalla viivalla
  • Ilmoittautuminen on sitova sen jälkeen kun koirakkopaikka on varmistunut. Maksu palautetaan, jos ohjaaja tai koira sairastuu. Sairastuminen tulee todistaa ohjaajan kohdalla lääkärin- tai koiran kohdalla eläinlääkärin todistuksella.  Muissa peruutustapauksissa maksu hyvitetään vain, jos tilalle saadaan toinen koirakko
  • Ilmoitamme sähköpostilla pääsitkö ryhmään (muutaman päivän tai viimeistään noin viikon kuluessa).
  • Tiedustelut erikoiskoulutuspaikoista ja koulutussisällöstä agilitynerikoiskoulutustamsk(a)gmail.com
  • Koulutukset ovat sivulla käänteisessä järjestyksessä, eli ensimmäisenä tulossa olevat koulutukset löydät kun selaat sivun alas saakka. 🙂
  • Koulutukset pidetään Tamskin Koiraurheilukeskuksessa (osoite Luhtaantie 58), saat sähköpostissa tarkemman infon

Tulevat koulutukset:

  • Ei tulevia tapahtumia
AEC v1.0.4

Koulutustiedotteet:

Sanni Kariniemi tulee kouluttamaan Tamskilaisia sunnuntaina 17.2.

Koulutus aloitetaan kahden kentän kisaavien tasoisella ratatreenillä ja jatketaan möllikoirille suunnatulla taitotreenillä. Möllikoirien taitotreeni pidetään yhdellä kentällä.

Aikataulu:

klo 9-12:30 Kisaavien tasoinen ratatreeni yhdessä kahdeksan koirakon ryhmässä

klo 13-14:45 Möllikoirien taitotreeni neljän koirakon ryhmässä

klo 14:45-16:30 Möllikoirien taitotreeni neljän koirakon ryhmässä

Huomaathan valita ilmoittautumisessa osallistutko ratatreeniin vai taitotreeniin.

Koulutuksen hinta: Tamskin jäsenet 55€, muut 60€, Kuunteluoppilaspaikka 5€

Koulutus on täynnä, voit kuitenkin ilmoittautua kuunteluoppilaaksi.

ILMOITTAUTUMINEN

Miten voit ennaltaehkäistä koirasi rasitusvammojen syntyä? Milloin kannattaa epäillä rasitusvammaa? Tule eläinlääkäri Tiiu Toijalan luennolle perehtymään tähän harrastuskoirien hyvinvoinnin kannalta tärkeään aiheeseen.

Luennon vetäjä: Tiiu Toijala
Paikka: Tamsk kanttiini
Aika: 17.2.2019 sunnuntai klo 17.00- (n. 2h)
Hinta: TamSK:n jäsenet 25e, muut 30e
Ilmoittautumiset: paulah.alanko@gmail.com

Tiiun esittely alla:

Olen Tiiu Toijala; Eläinlääkäri, Sertifioitu koirien kuntoutuseläinlääkäri (CCRT), Urheiluhieroja, Suomen ensimmäinen urheilukoirien hoitoon erikoistuva eläinlääkäri (American College of Sports Medicine and Rehabilitation). Valmistuin eläinlääkäriksi Helsingin Yliopistosta vuonna 2004.

Kouluttautunut opiskeluajoista lähtien laajasti koirien tukikudosvaurioiden diagnosointiin, hoitoon ja kuntoutukseen. Erilaisten harrastusten vaativuus ja vaikutus koiran fysiikkaan on lähellä sydäntäni. Rasitusperäisten vaurioiden ennaltaehkäisy koiran rakenne ja temperamentti huomioon ottaen on hyvinkin kiehtovaa.

Työskentelen opiskelujen ohessa Evidensia Finnoossa (entinen Espoon Eläinsairaala). Potilaista suurin osa on urheilevia koiria tai ns. kotikoiria ortopedisten ongelmien kanssa.

Harrastan tavoitteellisesti agilitya, jossa ykköskisakoiranani on bordercollie Des. Vapaa-ajalla juoksen lenkkejä koirien kanssa, ja koiraton harrastus on spinning ja muu kuntoilu.

Tiina Kuusisto Turusta tulee kouluttamaan TamSKin kouluttajia kevään aikana yhteensä kolmena päivänä. Tiinan omia ajatuksia kouluttamiseen liittyen voi lukea hänen blogistaan: http://elmojeejee.blogspot.com/

Ensimmäiseksi koulutuspäiväksi on sovittu lauantai 2.2.2019 klo.10 alkaen. Päivä alkaa 3h luennolla ja jatkuu sen jälkeen käytännönharjoituksilla. Mukaan otetaan 10 koirakkoa sekä (lähes) rajaton määrä kuunteluoppilaita. Esitietovaatimuksena koirakkopaikoille on, että kouluttaja on kouluttanut omille koirilleen jotain sheippaamalla. Koirakkopaikalle pääsemiseen on myös vaatimuksena, että sitoutuu kouluttamaan 10 krt koulutuksen aiheisiin liittyen. Eli ensimmäisen koulutuspäivän jälkeen mielellään heti niistä aiheista jne. Koska kuitenkin hallitila talvikaudella on eniten kortilla, niin koulutuksien pitäminen vasta kesälläkin on mahdollista. Näistä sovitaan erikseen lajien koulutustiimien kanssa.

Kuuntelupaikka koulutukseen on ilmainen kaikille seuran kouluttajille sekä koulutustiimiläisille! Tämä on myös mainio keino aloittaa kouluttaminen seuran riveissä, koska tästä koulutuspaketista saa varmasti loistavat eväät koulutuksien pitämiseen!

Koirakkopaikat tullaan päättämään kouluttajan kanssa, mikäli halukkaita on enemmän.

Ilmoittautumisen voi laittaa minulle spostiin: paulah.alanko (a) gmail.com

Alla vielä aiemmin ilmoittamani kirjoitus koulutuksiin liittyen:

”Koulutus on tarkoitettu ensisijaisesti agilitykouluttajille, jotka ovat kiinnostuneita pitämään agilityn valmistavia-, alkeis- ja jatkokoulutuksia seuran riveissä. Ensimmäinen koulutuspäivä, joka sijoittunee johonkin alkuvuoteen, käsittelee valmistavaa osuutta, toinen alkeiskurssia ja kolmas jatkokurssia. Jokaiselle koulutuskerralle otetaan noin 10 koirakkoa sekä lähes rajaton määrä kuunteluoppilaita. Erityisesti ensimmäinen koulutuspäivä on avoin myös muiden lajien kouluttajille ja jopa suotavakin, koska sisältö on erinomaisen tärkeä myös esimerkiksi tokon harrastamista varten. Jokainen koulutuspäivä pitää sisällään teoriaosuuden sekä käytännön osuuden ja jokaisen päivän kesto on noin 6h.

Koulutus pitää sisällään: Agilityn alkeiskurssiohjelman, joka sisältää valmistavan osuuden (luento 3h+6 käytännön harjoituskertaa), alkeiskurssiosuuden (10 harjoituskertaa) sekä jatkokurssin rungon (16 harjoituskertaa). Valmistavalla kurssilla harjoitellaan ryhmässä olemisen ja häiriönsietämisen taitoja, vireenhallinnallisia taitoja, kehonhallintaa sekä opitaan oppimaan Alkeiskurssiosuudella tutustutaan esteisiin ja tehdään mm. alkeita suullisiin käännösvihjeisiin. Kurssilla on käytössä positiivisen vahvistamisen tekniikat.

Koulutuspäivät eivät sinänsä ole sidoksisssa toisiinsa, mutta toki hyöty on suurin, mikäli pääsee osallistumaan jokaiseen koulutukseen.”