"

Erikoiskoulutukset

 

 • Avaamme ilmoittautumisen ennalta ilmoitettuna päivänä tai erikoistapauksissa heti erikoiskoulutuksen julkaisusta, jos esimerkiksi koulutus on poikkeuksellisesti järjestetty nopealla aikataululla.
 • TamSK:laisilla on etuoikeus koulutukseen osallistumiseen viisi päivää ilmoittautumisen avautumisen jälkeen – sen jälkeen kaikki ilmoittautujat ovat samalla viivalla
 • Ilmoittautuminen on sitova sen jälkeen kun koirakkopaikka on varmistunut. Maksu palautetaan, jos ohjaaja tai koira sairastuu. Sairastuminen tulee todistaa ohjaajan kohdalla lääkärin- tai koiran kohdalla eläinlääkärin todistuksella.  Muissa peruutustapauksissa maksu hyvitetään vain, jos tilalle saadaan toinen koirakko
 • Ilmoitamme sähköpostilla pääsitkö ryhmään (muutaman päivän tai viimeistään noin viikon kuluessa).
 • Tiedustelut erikoiskoulutuspaikoista ja koulutussisällöstä agilitynerikoiskoulutustamsk(a)gmail.com
 • Koulutukset ovat sivulla käänteisessä järjestyksessä, eli ensimmäisenä tulossa olevat koulutukset löydät kun selaat sivun alas saakka. 🙂
 • Koulutukset pidetään Tamskin Koiraurheilukeskuksessa (osoite Luhtaantie 58), saat sähköpostissa tarkemman infon

Tulevat koulutukset:

 • Ei tulevia tapahtumia
AEC v1.0.4

Koulutustiedotteet:

Juha Oreniuksen agilitytreeni on ratatreeni, joka sopii kaiken tasoisille, esteet osaaville koirakoille (tehtävissä ilman kontakteja). Seuraamaan voi tulla myös kuunteluoppilaana.

Juha Orenius on ollut agilityn Suomen huipulla jo 10 vuotta ja menestynyt kansainvälisestikin. Hän kouluttaa säännöllisesti koirakoita aloittelijoista Suomen huippuihin; tasollista joustoa on myös Tamskin treenissä.

Treeniajat: sunnuntai klo 8:30 – 16:00, koirakon treeniaika on 15-20 min, mukaan mahtuu 20 koirakkoa, jotka jaetaan noin 5 koirakon ryhmiin; Mahdollisesti tulee saataville myös muutama treeniaika lauantaille 4.1, jolloin Juha kouluttaa Tamskin valkkuryhmää.

Paikka: Tamskin halli, kentät 1-2

Hinta: 63 euroa/koirakko (tamskilaisille), 5 euroa/kuunteluoppilas

Ilmoittautuminen aukeaa keskiviikkona 18.12 klo 18:00

Lisätiedot: agilitynerikoiskoulutustamsk@gmail.com – Tarja Tiainen

Keväisen erikoiskoulutussarjan innoittama 2 koulutuspäivää, joilla pohditaan hallinnan tunteen merkitystä eläimelle ja käytännön sovelluksia asian tiimoilta.

Kumpikin päivä alkaa n. 1 h luennolla, minkä jälkeen käytännön koulutusta 4 koirakon ryhmissä 1h/ryhmä.

Tamskin jäsenille koirakkopaikka 25€, kuuntelupaikka 15€ /koulutuspäivä, ei-jäsenille koirakkopaikka 35€, kuuntelupaikka 25€ /koulutuspäivä.

Kouluttajana Piia Karinen.

Lauantai 27.7. klo 10-13 Starttinappulan käsite ja koulutus, sovellukset Sunnuntai 11.8. klo 10-13 Valinnan merkitys, koulutus ja erilaiset sovellukset

Ilmoittautuminen piiakarinen@gmail.com 29.4. alkaen. Jäsennumero vaaditaan.

Kurssilla käydään läpi harjoituksia, jotka kehittävät koirasi kehonhallintaa, koordinaatiota ja tasapainoa. Paremman kehonhallinnan myötä vammautumisen riskit vauhdikkaissa harrastuslajeissa pienenevät ja koiran ketteryys paranee.

Kurssi koostuu kolmesta treenikerrasta, joiden välillä kurssilaiset sitoutuvat harjoittelemaan ahkerasti. Kurssi sopii erinomaisesti mille tahansa harrastavalle koirakolle.

Osallistua voi 10kk täyttänyt koira joka osaa seistä paikallaan sekä antaa omistajan siirrellä jalkoja ja käsitellä.

Kurssille mahtuu 12 koirakkoa. Osallistujat jaetaan tunnin kestäviin neljän koirakon ryhmiin.

Kouluttajana toimii eläinfysioterapeutti Marika Ruottinen. Marika on valmistunut fysioterapeutiksi (AMK) vuonna 2000 ja eläinfysioterapeutiksi vuonna 2010. Hän harrastaa metsästyslinjaisen labradorin kanssa rally-tokoa (MES), tokoa (avo) sekä nomea.

Kurssikerrat pidetään klo 10-13:

 • su 5.5
 • su 26.5
 • la 15.6

Hinta: 60€

ILMOITTAUTUMINEN

Tiina Kuusisto Turusta tulee kouluttamaan TamSKin kouluttajia kevään aikana yhteensä kolmena päivänä. Tiinan omia ajatuksia kouluttamiseen liittyen voi lukea hänen blogistaan: http://elmojeejee.blogspot.com/

Ensimmäiseksi koulutuspäiväksi on sovittu lauantai 2.2.2019 klo.10 alkaen. Päivä alkaa 3h luennolla ja jatkuu sen jälkeen käytännönharjoituksilla. Mukaan otetaan 10 koirakkoa sekä (lähes) rajaton määrä kuunteluoppilaita. Esitietovaatimuksena koirakkopaikoille on, että kouluttaja on kouluttanut omille koirilleen jotain sheippaamalla. Koirakkopaikalle pääsemiseen on myös vaatimuksena, että sitoutuu kouluttamaan 10 krt koulutuksen aiheisiin liittyen. Eli ensimmäisen koulutuspäivän jälkeen mielellään heti niistä aiheista jne. Koska kuitenkin hallitila talvikaudella on eniten kortilla, niin koulutuksien pitäminen vasta kesälläkin on mahdollista. Näistä sovitaan erikseen lajien koulutustiimien kanssa.

Kuuntelupaikka koulutukseen on ilmainen kaikille seuran kouluttajille sekä koulutustiimiläisille! Tämä on myös mainio keino aloittaa kouluttaminen seuran riveissä, koska tästä koulutuspaketista saa varmasti loistavat eväät koulutuksien pitämiseen!

Koirakkopaikat tullaan päättämään kouluttajan kanssa, mikäli halukkaita on enemmän.

Ilmoittautumisen voi laittaa minulle spostiin: paulah.alanko (a) gmail.com

Alla vielä aiemmin ilmoittamani kirjoitus koulutuksiin liittyen:

”Koulutus on tarkoitettu ensisijaisesti agilitykouluttajille, jotka ovat kiinnostuneita pitämään agilityn valmistavia-, alkeis- ja jatkokoulutuksia seuran riveissä. Ensimmäinen koulutuspäivä, joka sijoittunee johonkin alkuvuoteen, käsittelee valmistavaa osuutta, toinen alkeiskurssia ja kolmas jatkokurssia. Jokaiselle koulutuskerralle otetaan noin 10 koirakkoa sekä lähes rajaton määrä kuunteluoppilaita. Erityisesti ensimmäinen koulutuspäivä on avoin myös muiden lajien kouluttajille ja jopa suotavakin, koska sisältö on erinomaisen tärkeä myös esimerkiksi tokon harrastamista varten. Jokainen koulutuspäivä pitää sisällään teoriaosuuden sekä käytännön osuuden ja jokaisen päivän kesto on noin 6h.

Koulutus pitää sisällään: Agilityn alkeiskurssiohjelman, joka sisältää valmistavan osuuden (luento 3h+6 käytännön harjoituskertaa), alkeiskurssiosuuden (10 harjoituskertaa) sekä jatkokurssin rungon (16 harjoituskertaa). Valmistavalla kurssilla harjoitellaan ryhmässä olemisen ja häiriönsietämisen taitoja, vireenhallinnallisia taitoja, kehonhallintaa sekä opitaan oppimaan Alkeiskurssiosuudella tutustutaan esteisiin ja tehdään mm. alkeita suullisiin käännösvihjeisiin. Kurssilla on käytössä positiivisen vahvistamisen tekniikat.

Koulutuspäivät eivät sinänsä ole sidoksisssa toisiinsa, mutta toki hyöty on suurin, mikäli pääsee osallistumaan jokaiseen koulutukseen.”