Kurssit ja koulutukset

Tälle sivulle päivittyy tiedot agilitykursseista ja -koulutuksista. Vierailevien kouluttajien erikoiskoulutukset löytyvät erikoiskoulutussivulta.

Nuorten valmennusryhmä on tarkoitettu 10-18 vuotiaille nuorille agilityharrastajille koirineen. Se tarjoaa nuorille harrastajille mahdollisuuden tavoitteellisen treenaamiseen ja kehittymiseen. Ryhmän vastuukouluttajana toimii Minna Räsänen. Kaikilta ryhmän jäseniltä edellytetään aktiivista osallistumista treeneihin ja tavoitteena on kannustava ja hyvä ilmapiiri, joka edistää kaikkien kehittymistä.

Ryhmä treenaa TamSK Koirahallilla Niihamassa tiistai-iltaisin. Nuorten valmennusryhmän kausimaksu talvikaudelta on 180 € (2.9.2017-29.4.2018), minkä lisäksi ryhmässä treenaavilla tulee olla voimassa oleva SAGIn lisenssi sekä TamSKin jäsenmaksu maksettuna.

Valmennusryhmään hakeminen
Ohjaaja voi päästä ryhmään vain yhdellä koiralla. Koiran on oltava ns. arvokisakelpoinen eli rekisteröity ja terve rotukoira. Ryhmään valitun koiran ja ohjaajan on edustettava virallisissa kisoissa sekä arvokilpailuissa Tampereen Seudun Koirakerhoa.

Ryhmän koko on 6-7 koiraa ja mahdollisten varakoirakoiden määrä päätetään lopullisesti hakuajan loputtua, riippuen sopivien hakijoiden määrästä. Ryhmä valitaan koko vuodeksi eli sama ryhmä treenaa yhdessä seuraavaan syksyyn asti. Tilanteen mukaan ryhmään voidaan kuitenkin tehdä muutoksia myös kauden aikana.

Jos hakijoita on enemmän kuin ryhmäpaikkoja, valinnasta vastaa agilitykoulutustiimi yhdessä vastuukouluttajan kanssa. Tavoitteena on saada koottua ryhmä, joka nostaa seuran nuorten agilityharrastajien tasoa ja jossa kaikilla ryhmäläisillä on hyvät mahdollisuudet kehittyä.

Ryhmään voi hakea nuoren itse kirjoittamalla vapaamuotoisella hakemuksella, jossa on koirakon perustiedot (yhteystiedot, ohjaajan nimi, ohjaajan syntymäaika, koiran kutsumanimi ja virallinen nimi, koiran syntymäaika, koiran rotu, koiran säkäluokka) ja niiden lisäksi lyhyt kertomus koirakon tavoitteista sekä syistä hakea nuorten valmennusryhmään. Ryhmään valittavalla koirakolla ei välttämättä tarvitse olla aikaisempaa kisakokemusta, vaan valinnassa painotetaan erityisesti ohjaajan motivoituneisuutta ja halua kehittyä. Valinnassa huomioidaan muun muassa seuraavia asioita:
– Ohjaajan tavoitteet ja motivaatio niiden saavuttamiseen
– Ohjaajan aikaisempi agilitykokemus
– Ohjaajan aktiivisuus seuratoiminnassa
– Koiran ikä ja agilityhistoria

Hakemukset tulee lähettää viimeistään 6.9.2017 ryhmän kouluttajalle, minna_rasanen(a)hotmail.com

Agilityn valmennusryhmä järjestää ohjaustekniikkakurssin syyskuussa. Kurssin kesto on 5 x 2 h ja sille mahtuu kuusi koirakkoa. Kouluttajana kurssilla on Anu Rantanen.

Neljällä ensimmäisellä kerralla käydään läpi erilaisia ohjaustekniikoita lyhyellä teorialla ja käytännön harjoituksilla. Viidennellä kerralla tehdään ratatreeniä, jossa keskitytään radanlukuun ja ohjauksien valintaan. Harjoitusten vaikeutta ja painopistettä voidaan muokata koirakoiden mukaan, mutta koiralla tulisi olla jonkunlaiset perustaidot agilityyn. Esteosaamisesta riittää vähintään hyppy ja putki. Kokeneempien koirien kanssa voidaan kokeilla haastavampia versioita ohjauksista ja esim. kellottaa ohjauslinjojen eroja.

Alustava suunnitelma koulutuskertojen sisällölle:

  • Pe 8.9. klo 18-20 (hallin kenttä 3) ”Kääntävät perusohjaukset” valssi, persjättö, vastakäännös
  • Pe 15.9. klo 18-20 (hallin kenttä 3) ”Takaakierrot” mm. päällejuoksu, niisto, pakkovalssi
  • Pe 22.9. klo 18-20 (hallin kenttä 3) ”Takaaohjaten” takanaleikkaus, sylikäännös, poispäinkäännös ja näiden muunnokset
  • Pe 29.9. klo 18-20 (hallin kenttä 3) ”Putket ja kepit” mm. putkijarru, irtoaminen, putkisääntö, erilaiset keppiohjaukset
  • Pe 6.10. klo 18-20 (hallin kenttä 5) Ratatreeni

Sisältöä voidaan muokata myös toiveiden mukaan. Kerrothan ilmoittautumisen yhteydessä lyhyesti osaamistasostanne. Tervetuloa treenaamaan!

Kurssin hinta on jäsenille 60 € ja muille 80 €.

KURSSI ON TÄYNNÄ

Agilityn valmennusryhmä järjestää agilityn Kisaamaan!-kurssin syyskuussa (1.9.,3.9. 15.9., 22.9.) kisaamaan lähitulevaisuudessa tähtääville tai kisauraansa aloitteleville koirakoille. Lisätietoja kurssista ja linkki ilmoittautumiseen löytyy oheisesta esitteestä. Tule rohkeasti mukaan hakemaan uusia näkökulmia ja treenivinkkejä harrastukseesi!
Kisaamaan_kurssiesite

Pe 1.9..: Ilmoittautuminen sulkeutunut!

——————————————————————————————

Alkeiskursseja pyörähtää talvikaudella käyntiin useampi. Karsinnat järjestetään totuttuun tapaan, joiden perusteella muodostetaan mahdollisimman tasapainoiset ryhmät hakijoiden toiveet huomioiden. Karsintojen aika on la 16.9.2017 päivällä (arvio klo 12-18 välillä, riippuu myös ilmoittautuneiden määrästä). Kurssit ovat 10 kertaa plus kaikille ryhmille yhteinen teorialuento, johon toivomme kaikkien kursseille valittujen osallistuvan. Kaikki kurssit järjestetään TamSK Koirahallissa, osoite Luhtaantie 58.

Lokakuussa alkavat alkeis/pentukurssit:
Pentukurssi, 5 paikkaa, torstaisin klo 19-20, kouluttajana Saana Jansson.
Alkeiskurssi, 5 paikkaa, perjantaisin klo 18-19, kouluttajina Minna Räsänen & Jenni Nurmi. Ryhmään halutaan vain täysikasvuisia koiria, eli lähemmäs yksivuotiaita ja sitä vanhempia.
Alkeiskurssi, 5 paikkaa, sunnuntaisin klo 15-16, kouluttajana Eija Järvinen
Alkeiskurssi, 5 paikkaa, sunnuntaisin klo 18-19, kouluttajana Annika Salonen

Kurssit alkavat lokakuun alkupuolella, eli heti talvikauden alussa viikolla 40. Luento järjestetään pe 29.9.2017 klo 18 alkaen, varaa aikaa luentoon 2-3 h. Luennolle ei koiria mukaan.

Alkeis-/pentukurssin hinta on 95 €/10 krt. Kurssien yksittäisten treenien ajankohtien muuttuessa niistä sovitaan tapauskohtaisesti oman kouluttajan kanssa. Ohjaajan on myös oltava kurssin alkaessa Tamskin jäsen, tai välittömästi liityttävä jäseneksi (katso lisätietoja: http://www.tamsk.com/?page_id=40), kun kurssipaikka varmistuu. Alkeiskurssia varten ohjaajan ei kuitenkaan tarvitse vielä hankkia agilitylisenssiä.

Kursseille osallistuville koirille ei ole alaikärajaa, mutta koiran on oltava kaikin puolin terve ja rokotusten on oltava kunnossa, eli tehosterokotteesta on oltava kulunut vähintään kolme viikkoa kurssin alkaessa, mielellään jo karsintapäivänä. Koiran tulee olla myös riittävästi hallinnassa, jotta treenaaminen olisi turvallista, joskin alkeiskurssin harjoitteet ovat sellaisia, joita voidaan tehdä pääosin hihnassa tarvittaessa. Agilitykenttä ei ole oikea paikka opetella arki/perustottelevaisuutta, vaan se on syytä hoitaa kuntoon jo ennen agilityn aloittamista. Erityisesti tämän vuoksi, ja jotta saadaan ryhmiin oikeasti innokkaita ja treeneissä käyviä harrastajia, järjestämme alkeiskursseille jälleen karsinnan hieman aiempien vuosien tapaan.

Karsintaa ei kannata jännittää. Siellä mm. katsotaan koirakon yhteistyötä, koiran käsiteltävyyttä ja kiinnostusta yhteiseen tekemiseen ohjaajan kanssa (namit ja lelut suositeltavia 🙂 ). Karsintaa varten ei tarvitse mitenkään valmistautua. Lähetän tarkemmat ohjeet paikasta, ajankohdasta, mitä pitää ottaa mukaan yms. ilmoittautumisen jälkeen. Ilmoittautumisen jälkeen kysyn myös teille sopivia tarkempia ajankohtia tuolloin lauantaina, riittää että kukin on paikalla noin puoli tuntia. Olemme saaneet karsintatapahtumasta pelkkää positiivista palautetta, esimerkiksi: ”Karsinta oli hyvin järjestetty ja aikataulutettu. Karsinnasta jäi hyvä mieli ja koiralla oli hauskaa.”  ”Karsinta oli mukava tilanne. Aika oli riittävä jokaiselle. Kouluttajat olivat rentoja, vaikka tilanne oli jännittävä. ”  ”Karsinta oli onnistunut, positiivinen kokemus vaikka jännittikin aluksi. Hyvä ettei arvosteluun vaikuttanut jo osatut asiat ja hienoudet vaan koirakon asenne ja hyvä energia.

Täytäthän ilmoittautumislomakkeen huolellisesti, nopeuskilpailu tämä ei ole 🙂

Ilmoittautumislinkki tässä (klik)

Mikäli et pääse osallistumaan la 16.9. karsintaan, laita sähköpostia minulle ilmoittautuessasi/kun olet ilmoittautunut, niin keksitään mahdollisesti korvaava ratkaisu!

Kysymykset: jennimarj(a)gmail.com  (ei ennakkoilmoittautumisia)

Vielä tiivistettynä:
– Ilmoittautuminen alkaa: ke 30.8.2017 klo 11.30
Ilmoittautuminen loppuu: pe 1.9. klo 12!
– Olen kaikkiin ilmoittautuneisiin yhteydessä su 10.9. mennessä karsintaan liittyen
– Karsinta: la 16.9., arviolta 12-18 välillä
– valinnoista ilmoitetaan karsinnan jälkeisellä viikolla mahd. pian.
– Luento kursseille valituille: syyskuun lopussa, päivä ilmoitetaan mahd. pian!
– Kurssit alkavat vkolla 40!

Ilmoittautuminen on nyt päättynyt. Ilmoittautuneet seuraattehan sähköpostianne lähipäivinä!

Kesäkaudella 2017 Tamsk järjestää kolme agilityn alkeiskurssia. Kurssipaikka on Tamskin Koirahalli Niihamassa (Luhtaantie 58). Kulkeminen julkisilla onnistuu kohtuu mukavasti (katso tarvittaessa lisätietoja: reittiopas.tampere.fi, pidennä tarkemmista hakuehdoista kävelymatkaa). Alkeiskursseille päästäkseen pitää osallistua karsintaan, josta lisätietoa alla.

Maanantain ryhmä järjestetään ma 1.5.2017 alkaen. Ryhmä kokoontuu 10 kertaa maanantaisin klo 19-20. Kouluttajina kurssilla toimivat Nina Rajala & Isa Lassinaro. Kurssille toivotaan ei-niin-tavoitteellisia harrastajia, jotka haluavat sitoutua ryhmään myös alkeiskurssin jälkeen.

Tiistain ryhmä järjestetään ti 2.5.2017 alkaen. Ryhmä kokoontuu 10 kertaa tiistaisin klo 19-20. Kouluttajina kurssilla toimivat Saana Jansson & Hanna Nykänen. Kurssille toivotaan tavoitteellisempia harrastajia.

Toinen maanantain ryhmä järjestetään myöhemmin kesällä ma 26.6.2017 alkaen. Ryhmä kokoontuu 5 kertaa maanantai-iltaisin (alustavasti 26.6., 3.7., 10.7., 17.7. ja 31.7.), kellonaika 19-21, eli kurssi on 5 x 2h = 10h. Kouluttajana kurssilla toimii Tanja Kurikka. Kurssin pituus on saman 10h kuin muillakin alkeiskursseilla, mutta tapaamisia on tässä eri rytmillä. Myös nuorille koirille.

Alkeiskurssin hinta on 95 €/10 krt/10h. Kurssien yksittäisten treenien ajankohtien muuttuessa niistä sovitaan tapauskohtaisesti oman kouluttajan kanssa. Ohjaajan on myös oltava kurssin alkaessa Tamskin jäsen, tai välittömästi liityttävä jäseneksi (katso lisätietoja: http://www.tamsk.com/?page_id=40), kun kurssipaikka varmistuu. Alkeiskurssia varten ohjaajan ei kuitenkaan tarvitse vielä hankkia agilitylisenssiä.

Kursseille osallistuville koirille ei ole alaikärajaa, mutta koiran on oltava kaikin puolin terve ja rokotusten on oltava kunnossa, eli tehosterokotteesta on oltava kulunut vähintään kolme viikkoa kurssin alkaessa, mielellään jo karsintapäivänä. Koiran tulee olla myös riittävästi hallinnassa, jotta treenaaminen olisi turvallista, joskin alkeiskurssin harjoitteet ovat sellaisia, joita voidaan tehdä pääosin hihnassa tarvittaessa. Agilitykenttä ei ole oikea paikka opetella arki/perustottelevaisuutta, vaan se on syytä hoitaa kuntoon jo ennen agilityn aloittamista. Erityisesti tämän vuoksi, ja jotta saadaan ryhmiin oikeasti innokkaita ja treeneissä käyviä harrastajia, järjestämme alkeiskursseille jälleen karsinnan hieman aiempien vuosien tapaan.

Kesäkauden 2017 alkeiskurssien karsinnat tulee ensisijaisesti suorittaa saapumalla ilmoitettuna aikana paikalle karsintatapahtumaan. Karsinta järjestetään su 16.4. klo 10-17. Kukin koirakko on paikalla noin puoli tuntia, se aika tarkentuu ilmoittautumisen päätyttyä. Mikäli tämä karsintapäivä ei mitenkään sinulle sovi, laitathan sähköpostia minulle osoitteeseen jennimarj(a)gmail.com samalla kun täytät ilmoittautumislomakkeen. Alkeiskurssille ei ole mahdollista tulla valituksi ilman karsintaa. Myöskään jälki-ilmoittautumisia ei huomioida.

Ilmoittautuminen kursseille alkaa pe 7.4.2017 klo 12 ja päättyy viimeistään ti 11.4.2017. Koska paikkoja alkeiskursseille on tarjolla rajoitetusti (15 kpl), ilmoittautumislomake voi sulkeutua myös aiemmin, mikäli ilmoittautuneita tulee paljon, jotta karsinta ei aiheuta älyttömiä resurssitarpeita. Täytäthän alta linkin takaa löytyvän lomakkeen kuitenkin huolellisesti, sillä minuuteista ilmoittautuminen ei jää kiinni.

Linkki ilmoittautumislomakkeeseen.

Kursseihin, karsintoihin ja ilmoittautumiseen liittyvät kyselyt osoitteeseen: jennimarj(a)gmail.com

Torstaina 18.5.2017 klo 18-19 TamSKilla alkaa uusi agilityryhmä lapsille. Ryhmän kouluttajana toimii Einari Pekkala, joka on harrastanut agilitya vuodesta 2011 asti neljän oman koiran kanssa. Lasten kanssa toimimiseen on innostanut oma tytär.

Ryhmä on tarkoitettu noin 6-13 vuotiaille lapsille koirien kanssa. Olisi hyvä, jos koira osaisi ainakin agilityesteet, eli koiralla saisi olla jo ainakin vähän agilitykokemusta, ja olisi tietysti myös lapsen hallittavissa sekä terve. Ryhmässä keskitytään agilityn perustaitojen ja koiran ohjaamisen perusteisiin positiivisesti kannustaen ja lapsen iän mukainen taso huomioiden. Ryhmä harjoittelee viikoittain pääasiassa TamSK Koirahallin (Luhtaantie 58, Tampere) sisäkentällä.

Ryhmä toimii normaalin viikkoryhmän tapaan, joten osallistuvan lapsen tulee olla TamSKin jäsen ja kausimaksun lisäksi lapsen (tai vanhemman) tulee tehdä talkoita normaalien käytäntöjen mukaisesti. Ilmoittautumiset ja tarkemmat kyselyt ryhmäpaikkaan liittyen suoraan ryhmän kouluttajalle: einari.pekkala@gmail.com. Kouluttaja valitsee hakemusten joukosta sopivimmat ryhmäläiset, joten kannattaa hieman sähköpostissa kertoa itsestä (osallistuvasta lapsesta) ja koirasta.

Lisäys: Haku ryhmään 1.5. mennessä

TamSK järjestää virallisen koulutusohjaajan peruskurssin 22-23.4 (I osa) sekä 27-28.5 (II osa). Kurssin vetäjänä toimii liittokouluttaja Hanna Hyvärinen.

Aikataulullisesti kannattaa ottaa huomioon, että I ja II osan välissä osallistujien on pidettävä viisi ryhmätreeniä kokeneen kouluttajan valvonnassa menemällä esimerkiksi toiseksi kouluttajaksi seuran viikkoryhmien treeneihin. Tällä kurssilla ensimmäisen ja toisen viikonlopun väliin jää viisi viikkoa, joten huomioithan, että ehdit tekemään harjoituskoulutukset.

Kurssin hinta: TamSK jäsenet 75€, muut 90€

ILMOITTAUTUMINEN ON SULKEUTUNUT! (1.2. klo 23.00)

Talvikaudella 2016-2017 Tamsk järjestää kevätpuolella yhden agilityn alkeiskurssin. Kurssipaikka on Tamskin Koirahalli Niihamassa (Luhtaantie 58). Kulkeminen julkisilla onnistuu kohtuu mukavasti (katso tarvittaessa lisätietoja: reittiopas.tampere.fi, pidennä tarkemmista hakuehdoista kävelymatkaa). Alkeiskursseille päästäkseen pitää osallistua karsintaan, josta lisätietoa alla.

Helmikuussa alkava ryhmä järjestetään su 26.2.2017 alkaen. Ryhmä kokoontuu 10 kertaa sunnuntaisin klo 18.30-19.30. Kouluttajana kurssilla on Anna Ylinen.

Alkeiskurssin hinta on 95 €/10 krt. Kurssien yksittäisten treenien ajankohtien muuttuessa niistä sovitaan tapauskohtaisesti oman kouluttajan kanssa. Ohjaajan on myös oltava kurssin alkaessa Tamskin jäsen, tai välittömästi liityttävä jäseneksi (katso lisätietoja: http://www.tamsk.com/?page_id=40), kun kurssipaikka varmistuu. Alkeiskurssia varten ohjaajan ei kuitenkaan tarvitse vielä hankkia agilitylisenssiä.

Kursseille osallistuville koirille ei ole alaikärajaa, mutta koiran on oltava kaikin puolin terve ja rokotusten on oltava kunnossa, eli tehosterokotteesta on oltava kulunut vähintään kolme viikkoa kurssin alkaessa, mielellään jo karsintapäivänä. Koiran tulee olla myös riittävästi hallinnassa, jotta treenaaminen olisi turvallista, joskin alkeiskurssin harjoitteet ovat sellaisia, joita voidaan tehdä pääosin hihnassa tarvittaessa. Agilitykenttä ei ole oikea paikka opetella arki/perustottelevaisuutta, vaan se on syytä hoitaa kuntoon jo ennen agilityn aloittamista. Erityisesti tämän vuoksi, ja jotta saadaan ryhmiin oikeasti innokkaita ja treeneissä käyviä harrastajia, järjestämme alkeiskursseille jälleen karsinnan hieman aiempien vuosien tapaan.

Talvikauden 2016-2017 alkeiskurssien karsinnat tulee ensisijaisesti suorittaa saapumalla ilmoitettuna aikana paikalle karsintatapahtumaan. Karsinta järjestetään su 12.2. klo 14-17. Kukin koirakko on paikalla noin puoli tuntia, se aika tarkentuu lähempänä. Mikäli aika ei mitenkään sinulle sovi, laitathan sähköpostia minulle osoitteeseen jennimarj(a)gmail.com samalla kun täytät ilmoittautumislomakkeen. Alkeiskurssille ei ole mahdollista tulla valituksi ilman karsintaa. Myöskään jälki-ilmoittautumisia ei huomioida.

Ilmoittautuminen kurssille alkaa ke 1.2.2017  ja päättyy viimeistään su 5.2.2017. Koska paikkoja alkeiskurssille on tarjolla vain 5 kpl, ilmoittautumislomake voi sulkeutua myös aiemmin, mikäli ilmoittautuneita tulee nopeasti paljon, jotta karsinta ei aiheuta älyttömiä resurssitarpeita. Täytäthän alta linkin takaa löytyvän lomakkeen huolellisesti, sillä minuuteista ilmoittautuminen ei jää kiinni.

Linkki ilmoittautumislomakkeeseen.

Karsintoihin ja ilmoittautumiseen liittyvät kyselyt osoitteeseen: jennimarj(a)gmail.com

Uusi ryhmä on suunnattu noin kouluikäisille lapsille, ja aina teini-ikäisiin asti, jotka pystyvät toimimaan koiran kanssa jo suhteellisen itsenäisesti ohjatuissa harjoituksissa. Koiran koulutustasolla ei ole merkitystä, kunhan arkiset tottelevaisuustaidot ovat jossain määrin hallinnassa ja koira pystyy toimimaan ryhmässä/muiden koirien läheisyydessä. Viikoittain kokoontuvassa ryhmässä on tarkoitus harjoitella koirakoiden tason mukaisesti agilityn perustaitojen lisäksi muunmuassa rallytokoa, palkkaamista sekä erilaisia temppuja. Harjoittelussa painotetaan iloista yhdessä tekemistä sekä positiivisia kokemuksia yhdessä tekemisestä ja luodaan pohjaa tulevaisuuden taitajille 🙂

Ryhmän vetäjinä toimivat Nina Rajala ja Isa Lassinaro. Lyhyet esittelyt kouluttajista:

Ninalla on 20kk ikäinen papillon, joka kilpailee agilityssä 2-luokassa ja rally-tokon avoimessa luokassa. Lisäksi harrastuksiin kuuluu nose work ja ID-jälki. Kotona on kasvamassa myös pikkuinen papillonpentu Tara, jonka kanssa olisi tarkoitus myöhemmin aloittaa agility ja toko. Nina on myös aktiivinen Papillon- ja Phalene-yhdistyksessä sekä jalostustoimikunnassa. Näiden lisäksi on myös tarkoitus aloittaa kasvatustyötä kennelnimellä Zanimo´s.

Isa aloitti harrastamisen viisi vuotta sitten agilityn nuorten alkeisryhmässä. Kilpailukokemusta agilitysta on parin vuoden ajalta labradorinnoutajan kanssa. Agilityn ohella kilpailukokemusta on myös nose workistä, flyballista ja tokosta. Labradorinnoutajan lisäksi kotona kasvaa vuoden vanha pyreneittenpaimenkoira.

Kurssi järjestetään perjantaisin klo 18-19. Ensimmäinen kurssikerta on 7.10.2016. Mukana tarvitset reippaan mielen, koiralle soveltuvia pieniä herkkupaloja ja leluja, joilla koiran voi turvallisesti myös palkata. Jokaisella kurssikerralla tulee huomioida koiran ulkoilutus ennen harjoituskertaa, sillä sisälle tulleista vahingoista peritään sakkomaksu. Kurssi jatkuu koko talvikauden, mahdollisesti myös sen jälkeenkin. Maksut ja talkoilut ovat samat kuin muissakin säännöllisissä viikkoryhmissä, lisätiedot: http://www.tamsk.com/toiminta/harrastusmaksut/ . Ryhmäläisen tulee myös olla tamskin jäsen, lisätietoja jäsenyydestä: http://www.tamsk.com/yhdistys/jasenyys/ .

Lisätietoja ja ilmoittautumiset Nina Rajalalle osoitteeseen ninakmrajala@gmail.com . Kerrothan ilmoittautuessasi koirakosta ainakin perustiedot: lapsen ja koiran nimen, koiran rodun, aiemmat koiraharrastustaustat sekä (vanhempien) yhteystiedot.

Edit 15.9.2016: Ryhmä on tällä hetkellä täynnä, mutta tilanne voi muuttua kauden aikana. Ajankohtainen tilanne selviää koulutusryhmät-kalenterista!

Tieto uusista ryhmistä lisätty 13.9.2016 klo 00:10

Ilmoittautuminen sulkeutunut13.9.2016 klo 23:15

Talvikaudella 2016-2017 Tamsk järjestää syyspuolella kolme agilityn alkeiskurssia. Kurssipaikka on Tamskin Koirahalli Niihamassa (Luhtaantie 58). Kulkeminen julkisilla onnistuu kohtuu mukavasti (katso tarvittaessa lisätietoja: reittiopas.tampere.fi). Alkeiskursseille päästäkseen pitää osallistua karsintaan, josta lisätietoa alla.

Lokakuussa alkava ensimmäinen ryhmä järjestetään ma 3.10.2016 alkaen. Ryhmä kokoontuu 10 kertaa maanantaisin klo 17-18. Kouluttajana kurssilla on Heidi Salminen.

Lokakuussa alkava toinen ryhmä järjestetään ke 12.10.2016 alkaen. Ryhmä kokoontuu 10 kertaa keskiviikkoisin klo 20-21. Kouluttajana kurssilla on Liisa Nevalainen.

Marraskuussa alkava ryhmä järjestetään ma 7.11.2016 alkaen. Ryhmä kokoontuu 10 kertaa maanantaisin klo 17-18. Kouluttajana kurssilla on Tanja Kurikka.

Alkeiskurssin hinta on 95 €/10 krt. Kurssien yksittäisten treenien ajankohtien muuttuessa niistä sovitaan tapauskohtaisesti oman kouluttajan kanssa. Ohjaajan on myös oltava kurssin alkaessa Tamskin jäsen, tai välittömästi liityttävä jäseneksi (katso lisätietoja: http://www.tamsk.com/?page_id=40), kun kurssipaikka varmistuu. Alkeiskurssia varten ohjaajan ei kuitenkaan tarvitse vielä hankkia agilitylisenssiä.

Kursseille osallistuville koirille ei ole alaikärajaa, mutta koiran on oltava kaikin puolin terve ja rokotusten on oltava kunnossa, eli tehosterokotteesta on oltava kulunut vähintään kolme viikkoa kurssin alkaessa. Koiran tulee olla myös riittävästi hallinnassa, jotta treenaaminen olisi turvallista, joskin alkeiskurssin harjoitteet ovat sellaisia, joita voidaan tehdä pääosin hihnassa tarvittaessa. Agilitykenttä ei ole oikea paikka opetella arki/perustottelevaisuutta, vaan se on syytä hoitaa kuntoon jo ennen agilityn aloittamista. Erityisesti tämän vuoksi, ja jotta saadaan ryhmiin oikeasti innokkaita ja treeneissä käyviä harrastajia, järjestämme alkeiskursseille jälleen karsinnan hieman aiempien vuosien tapaan.

Talvikauden 2016-2017 alkeiskurssien karsinnat tulee ensisijaisesti suorittaa saapumalla ilmoitettuna aikana paikalle karsintatapahtumaan. Karsinta tulee olemaan lauantaina 24.9. noin klo 16.30-19, tarkemmista ajoista sovitaan henkilökohtaisesti ilmoittautuneiden kesken. Yhdellä koirakolla ei karsinnassa mene kuin korkeintaan noin puoli tuntia + kannattaa tehdä lenkit ennen ja jälkeen. Mikäli aika ei mitenkään sinulle sovi, laitathan sähköpostia minulle osoitteeseen jennimarj(a)gmail.com mahdollisimman pian, tai ihan viimeistään 16.9. mennessä. Alkeiskurssille ei ole mahdollista tulla valituksi ilman karsintaa. Myöskään jälki-ilmoittautumisia ei huomioida.

Ilmoittautuminen kurssille alkaa 8.9.2016 klo 16 ja päättyy viimeistään 16.9.2016. Koska paikkoja alkeiskurssille on tarjolla 15 kpl, ilmoittautumislomake voi sulkeutua tarvittaessa myös aiemmin, jotta karsinta ei aiheuta älyttömiä resurssitarpeita suhteessa valittavien koirakoiden määrään. Tieto ilmoittautumisen sulkeutumisesta päivitetään tähän julkaisuun. Täytäthän alta linkin takaa löytyvän lomakkeen huolellisesti, sillä minuuteista ei tämä ilmoittautuminen ole kiinni.

Linkki ilmoittautumislomakkeeseen. Ilmoittautuminen on sulkeutunut!

Karsintoihin ja ilmoittautumiseen liittyvät kyselyt osoitteeseen: jennimarj(a)gmail.com

Ennen 13.9. ilmoittautuneisiin on oltu sähköpostitse yhteydessä uusista kurssivaihtoehdoista. Sähköpostistasi löytyy toimintaohjeet, mikäli ensimmäinen ilmoittautumisesi on saapunut perille.

Nuorten valmennusryhmä on tarkoitettu 10-18 vuotiaille nuorille agilityharrastajille koirineen. Se tarjoaa nuorille harrastajille mahdollisuuden tavoitteellisen treenaamiseen ja kehittymiseen. Ryhmän vastuukouluttajana toimii Minna Räsänen. Kaikilta ryhmän jäseniltä edellytetään aktiivista osallistumista treeneihin ja tavoitteena on kannustava ja hyvä ilmapiiri, joka edistää kaikkien kehittymistä.
Ryhmä treenaa TamSK Koirahallilla Niihamassa maanantai-iltaisin. Nuorten valmennusryhmän kausimaksu talvikaudelta on 140 €, mikä lisäksi ryhmässä treenaavilla tulee olla voimassa oleva SAGIn lisenssi sekä TamSKin jäsenmaksu maksettuna.

Valmennusryhmään hakeminen
Ohjaaja voi päästä ryhmään vain yhdellä koiralla. Koiran on oltava ns. arvokisakelpoinen eli rekisteröity ja terve rotukoira. Ryhmään valitun koiran ja ohjaajan on edustettava virallisissa kisoissa sekä arvokilpailuissa Tampereen Seudun Koirakerhoa.
Ryhmän koko ja mahdollisten varakoirakoiden määrä päätetään lopullisesti hakuajan loputtua, riippuen sopivien hakijoiden määrästä. Ryhmä valitaan koko vuodeksi eli sama ryhmä treenaa yhdessä seuraavaan syksyyn asti. Tilanteen mukaan ryhmään voidaan kuitenkin tehdä muutoksia myös kauden aikana.
Jos hakijoita on enemmän kuin ryhmäpaikkoja, valinnasta vastaa agilitykoulutustiimi yhdessä vastuukouluttajan kanssa. Tavoitteena on saada koottua ryhmä, joka nostaa seuran nuorten agilityharrastajien tasoa ja jossa kaikilla ryhmäläisillä on hyvät mahdollisuudet kehittyä.
Ryhmään voi hakea nuoren itse kirjoittamalla vapaamuotoisella hakemuksella, jossa on koirakon perustiedot (yhteystiedot, ohjaajan nimi, ohjaajan syntymäaika, koiran nimi, koiran syntymäaika, koiran rotu, koiran säkäluokka) ja niiden lisäksi lyhyt kertomus koirakon tavoitteista sekä syistä hakea nuorten valmennusryhmään. Ryhmään valittavalla koirakolla ei välttämättä tarvitse olla aikaisempaa kisakokemusta, vaan valinnassa painotetaan erityisesti ohjaajan motivoituneisuutta ja halua kehittyä. Valinnassa huomioidaan muun muassa seuraavia asioita:
– Ohjaajan tavoitteet ja motivaatio niiden saavuttamiseen
– Ohjaajan aikaisempi agilitykokemus
– Ohjaajan aktiivisuus seuratoiminnassa
– Koiran ikä ja agilityhistoria
Hakemukset tulee lähettää viimeistään 26.8. ryhmän kouluttajalle, minna_rasanen(a)hotmail.com

Agility valmennusryhmä 2016-2017

Valmennusryhmän tavoitteena on kehittää agilityharrastuksen tasoa seurassa ja edesauttaa seuran menestystä arvokisatasolla. Valmennusryhmään hakevan ohjaajan tavoitteena tulee olla arvokilpailut eli agilityn SM-kilpailuihin ja maajoukkuekarsintoihin osallistuminen sekä muutenkin aktiivinen kilpailu-ura lajissa kyseisellä koiralla, jonka kanssa ryhmään hakee. Valmennusryhmäläiset ovat edustusvelvollisia, eli heidän tulee olla käytettävissä TamSKin edustusjoukkueessa SM-kisoissa. Valmennusryhmään hakevien koirakoiden olisi hyvä kilpailla 3-luokassa, tai niillä tulisi olla realistiset mahdollisuudet saavuttaa osallistumisoikeus vuoden 2016 arvokisoihin, mutta myös alempien luokkien koirakot voivat päästä valmennusryhmään, mikäli treenaaminen on tavoitteellista ja koirakon kehitys- sekä kilpailupotentiaali arvioidaan riittäväksi. Tavoitteena tulee kuitenkin olla aktiivinen kilpaileminen sekä arvokilpailut. Koirien tulee olla vähintään kisavalmiita ja tarpeeksi kypsiä 3-luokkalaisten tasoiseen ratatreeniin.

Mikäli ohjaaja on aikaisempina kausina treenannut valmennusryhmässä, katsotaan ohjaajan osalta myös aikaisempien kausien treeni- sekä kilpailuaktiivisuutta, sitoutumista ryhmään sekä arvioidaan, kuinka ohjaaja on pyrkinyt pääsemään ryhmään hakiessaan ilmoittamiinsa tavoitteisiin.

Valmennusryhmä on tarkoitettu ensisijaisesti aktiivisesti kilpaileville koirakoille, jotka treenaavat tavoitteellisesti sekä haluavat sitoutua itseohjautuvan ryhmän toimintaan koko vuoden mittaisen kauden ajaksi. Ryhmään valittavien ohjaajien tulee toimia koko ryhmän edun mukaisesti kehittämällä aktiivisesti ryhmän osaamista ja toimintaa sekä ylläpitämällä positiivista ja kannustavaa ryhmähenkeä. Ohjaajien tulee olla motivoituneita kouluttamaan ja auttamaan muita ryhmän jäseniä sekä järjestämään koulutusta muille seuran jäsenille.

Mikäli jostakin syystä kauden aikana aktiivinen agilityn treenaaminen ja/tai kilpaileminen keskeytyy, koiran kilpailu-ura päättyy kokonaan tai koirakko ei enää osallistu aktiivisesti treeneihin tai kilpailuihin ilman riittävän pätevää syytä, on ohjaaja velvollinen jättämään paikkansa ryhmässä joko tilapäisesti tai pysyvästi, jolloin tilalle otetaan uusi koirakko.

Valmennusryhmään voi hakea kahdella koiralla, mutta ryhmässä voi kuitenkin treenata vain yhdellä koiralla/treenikerta. Molempien koirien on täytettävä hakukriteerit. Ryhmäpaikka on koirakkokohtainen, eli mikäli ryhmään valittu koira ei voi osallistua treeneihin esim. sairastumisen takia, treeneihin ei voi osallistua ryhmän ulkopuolisen koiran kanssa.

Valmennusryhmään valitaan n. 12 koirakkoa. Ryhmä valitaan vuodeksi kerrallaan. Ryhmä treenaa talvikaudella TamSK Koirahallilla keskiviikkoisin n. klo 18-21. Treeneissä ryhmä jaetaan kahteen osaan niin, että kummankin ryhmän treeniaika on n. 1,5 tuntia. Hakijoiden määrästä riippuen ryhmään voidaan valita vähemmän koiria, jolloin treeniaikaa lyhennetään. Ryhmä treenaa itseohjautuvasti siten, että jokainen vetää treenit vuorollaan, eikä treenaa omalla koirallaan sillä kerralla. Ryhmien aloitusvuoroja vaihdellaan viikoittain.

Valmennusryhmällä on käytössään koulutusbudjetti, jonka tuella se voi järjestää ulkopuolisia koulutuksia. Koulutusten järjestäminen on ryhmäläisten vastuulla. Kausimaksua valmennusryhmäläisillä ei ole, mutta paikan vastineeksi ryhmäläisten tulee osallistua treenaamiseen ja toimintaan aktiivisesti, olla käytettävissä edustusjoukkueissa sekä osallistua koulutusten järjestämiseen. Jokainen valmennusryhmäläinen kouluttaa seuralaisia erikseen järjestettävissä koulutuksissa. Koulutusvelvoite on maks. n. 8 h vuodessa.

Hakuohjeet

Valmennusryhmään haetaan vapaamuotoisella hakemuksella, josta käyvät ilmi seuraavat asiat:

ohjaajan nimi ja yhteystiedot (sähköposti, puhelinnumero)

ohjaajan jäsennumero (/tieto jäsenyydestä)

koiran/koirien nimi, rotu, ikä, kilpailuluokka ja mahdollinen kilpailumenestys

ohjaajan tavoitteet agilityssa kilpailemisen suhteen seuraavan kauden aikana / pidemmällä tähtäimellä

ohjaajan aktiivisuus kilpailemisessa (seuraedustus arvokilpailuissa) sekä seuratoiminnassa

ohjaajan aiempi agilitytausta (saavutukset, kilpailuaktiivisuus, koulutuskokemus)

Miksi juuri sinut pitäisi valita valmennusryhmään ja miksi haluat sitoutua vuoden ajaksi valmennusryhmätoimintaan?

Toivomme uusilta hakijoilta mahdollisuuksien mukaan myös linkkiä johonkin tuoreeseen kisavideoon, tai kisaamattomilta koirilta treenivideoon.

Hakemukset toimitetaan sähköpostitse (miel. suoraan sähköpostikenttään kirjoitettuna) osoitteeseen anu.rantanen(a)student.tut.fi

Viimeinen hakupäivä on ma 15.8.2015, jolloin kaikkien hakemusten tulee olla perillä. Valinnat tekee erikseen muodostettava valintatyöryhmä ja/tai agilityn koulutustiimi.