"

Kurssit ja koulutukset

Tälle sivulle päivittyy tiedot agilitykursseista ja -koulutuksista. Vierailevien kouluttajien erikoiskoulutukset löytyvät erikoiskoulutussivulta.

Juha Oreniuksen agilitytreeni on ratatreeni, joka sopii kaiken tasoisille, esteet osaaville koirakoille (tehtävissä ilman kontakteja). Seuraamaan voi tulla myös kuunteluoppilaana.

Juha Orenius on ollut agilityn Suomen huipulla jo 10 vuotta ja menestynyt kansainvälisestikin. Hän kouluttaa säännöllisesti koirakoita aloittelijoista Suomen huippuihin; tasollista joustoa on myös Tamskin treenissä.

Treeniajat: sunnuntai klo 8:30 – 16:00, koirakon treeniaika on 15-20 min, mukaan mahtuu 20 koirakkoa, jotka jaetaan noin 5 koirakon ryhmiin; Mahdollisesti tulee saataville myös muutama treeniaika lauantaille 4.1, jolloin Juha kouluttaa Tamskin valkkuryhmää.

Paikka: Tamskin halli, kentät 1-2

Hinta: 63 euroa/koirakko (tamskilaisille), 5 euroa/kuunteluoppilas

Ilmoittautuminen aukeaa keskiviikkona 18.12 klo 18:00

Lisätiedot: agilitynerikoiskoulutustamsk@gmail.com – Tarja Tiainen

KURSSIT OVAT TÄYNNÄ.

Tamsk ry järjestää kaksi 10. kerran agilityn alkeiskurssia talvelle 2020, joissa tutustutaan agilityesteisiin ja perusohjauksiin. Kouluttajina toimivat Jonna Nevalainen ja Sanni Pöysti.

Kurssit alkavat  tammi-helmikuun vaihteessa viikolla 5. 

Kurssien ajankohdat:

Jonna Nevalainen  pe klo 17.00-18.00 (alkaa 31.1.2019)

Sanni Pöysti  su klo 17.00-18.00(alkaa 2.2.2019)

Tänä talvena haku poikkeuksellisesti vain jo seuran jäsenille. Lisätietoja aiheesta jäsenten omassa facebook ryhmässä. Jos tilaa jää, niin avaamme myöhemmin ilmoittautumisen myös muille avoimeksi.

Linkki ilmoittautumislomakkeeseen löytyy tästä samasta ilmoituksesta alempaa.

Tamsk ry järjestää kaksi 10 kerran agilityn alkeiskurssia syksylle 2019, jonka aikana tutustutaan agilityesteisiin ja perusohjauksiin. Kouluttajina toimivat Paula Markkula ja Ruusa Eloniemi. Lisäksi järjestämme 6 kerran pentu-/pohjataitokurssin, jossa käydään läpi palkkausta sekä ohjausten ja esteiden pohjataitoja. Tämä kurssi sopii niin pennuille kuin myös aikuisille koirille, joiden kanssa ei ole vielä paljon harrastettu. Pohjataitokurssilta jatketaan alkeiskurssille. Tältä kurssilta ei ole mahdollisuutta jatkaa suoraan viikkoryhmiin, sillä varsinaista esteopetusta ei tehdä. Tämän kurssin kouluttajana toimii Jenni Nurmi. Kaikki kurssit alkavat lokakuun alussa viikolla 40.

Kurssien ajankohdat:

Paula Markkula ke klo.17.30-18.30 agilityn alkeiskurssi

Ruusa Eloniemi pe klo.17.30-18.30 agilityn alkeiskurssi

Jenni Nurmi pe Klo 20.00-21.00 pentu-/pohjataitokurssi (joka toinen viikko)

Karsinta järjestetään totuttuun tapaan kaikkiin ryhmiin ja sen perusteella muodostetaan mahdollisimman tasapainoiset ryhmät hakijoiden toiveet huomioiden. Karsinta järjestetään 8.9 kello 13.00-17.00 Kellonaika riippuu karsintaan osallistuvien koirakoiden määrästä ja tarkentuu ilmoittautumisajan jälkeen. Jos kyseiseen aikaan ei millään pääse, niin voidaan mahdollisesti sopia korvaava ajankohta. Valituille järjestetään ennen kursseja teorialuento, johon toivomme kaikkien valittujen osallistuvan.

Alkeiskurssit ovat pituudeltaan 1h x 10 krt, kurssille mahtuu 5 koirakkoa/kurssi. Alkeiskurssin hinta on 105€/10krt+luento. Pentu-/pohjataitokurssi on pituudeltaan 1h x 6krt ja ryhmän koulutuskerrat ovat joka toinen viikko. Pohjataitokurssin hinta on 65€ x 6krt. Ohjaajan on oltava kurssien alkaessa Tamskin jäsen, tai välittömästi liityttävä jäseneksi (katso lisätietoja: http://www.tamsk.com/?page_id=40), kun kurssipaikka varmistuu. Alkeis-/ pohjataitokurssia varten ohjaajan ei kuitenkaan tarvitse vielä hankkia agilitylisenssiä.

Luento järjestetään su 29.9. kello 19.00 alkaen. Varaa aikaa luentoon noin 2 h. Luennolle ei koiria mukaan. Luento ei ole pakollinen, mutta erittäin suositeltava ainakin, jos lajista ei ole aiempaa kokemusta.

Kursseille osallistuville koirille ei ole alaikärajaa, mutta koiran on oltava kaikin puolin terve ja rokotusten on oltava kunnossa, eli pentujen tehosterokotteesta on oltava kulunut vähintään kolme viikkoa (22 vrk) mielellään jo karsintapäivänä. Otathan karsintaan rokotustodistuksen mukaan. Koiran tulee olla myös riittävästi hallinnassa, jotta treenaaminen olisi turvallista (joskin alkeiskurssin harjoitteet ovat sellaisia, joita voidaan tehdä tarvittaessa hihnassa). Agilitykenttä ei ole oikea paikka opetella arki-/perustottelevaisuutta, vaan se on syytä hoitaa kuntoon jo ennen agilityn aloittamista. Erityisesti tämän vuoksi, ja jotta saadaan ryhmiin oikeasti innokkaita ja treeneissä käyviä harrastajia, järjestämme alkeiskursseillemme karsinnan.

Karsintaa ei tarvitse jännittää. Siellä mm. katsotaan koirakon yhteistyötä, koiran käsiteltävyyttä ja kiinnostusta yhteiseen tekemiseen ohjaajan kanssa (hyvät namit ja lelut mukaan). Karsintaa varten ei tarvitse mitenkään valmistautua. Lähetän tarkemmat ohjeet ajankohdasta ja mitä pitää ottaa mukaan yms. ilmoittautumisen jälkeen. Karsintaan siis kannattaa suhtautua yhtenä treenitilanteena.

Täytäthän ilmoittautumislomakkeen huolellisesti.

ILMOITTAUTUMISLOMAKE

Mikäli et pääse osallistumaan mainitun päivän karsintaan, niin laita minulle sähköpostia ilmoittautuessasi/kun olet ilmoittautunut, niin keksitään mahdollisuuksien mukaan korvaava ratkaisu.

Kysymykset: tuija.tainio@gmail.com (ei ennakkoilmoittautumisia) 

Vielä tiivistettynä:

  • Ilmoittautuminen alkaa ke 21.8.
  • Ilmoittautuminen loppuu la 1.9. kello 19.00
  • Olen kaikkiin ilmoittautuneisiin yhteydessä viimeistään ma 2.9. karsintaan liittyen. Seuratkaa sähköpostianne.
  • Karsinta su 8.9.
  • Valinnoista ilmoitetaan viikolla 38.
  • Luento kursseille su 29.9. kello 19.00 alkaen
  • Kurssit alkavat viikolla 40.

 


Nuorten valmennusryhmä on tarkoitettu 10-18 vuotiaille nuorille agilityharrastajille koirineen. Se tarjoaa nuorille harrastajille mahdollisuuden tavoitteellisen treenaamiseen ja kehittymiseen. Ryhmän vastuukouluttajana toimii Minna Räsänen. Kaikilta ryhmän jäseniltä edellytetään aktiivista osallistumista treeneihin ja tavoitteena on kannustava ja hyvä ilmapiiri, joka edistää kaikkien kehittymistä.

Ryhmä treenaa TamSK Koirahallilla Niihamassa keskiviikkoiltaisin alustavasti 18:30 alkaen. Nuorten valmennusryhmän kausimaksu talvikaudelta on 190 € (2.10.2019-30.4.2020), minkä lisäksi ryhmässä treenaavilla tulee olla voimassa oleva SAGIn lisenssi sekä TamSKin jäsenmaksu maksettuna. Talkoovelvoite talvikaudella on 8 tuntia.

Valmennusryhmään hakeminen

Ohjaaja voi päästä ryhmään vain yhdellä koiralla. Koiran on oltava ns. arvokisakelpoinen eli rekisteröity ja terve rotukoira. Ryhmään valitun koiran ja ohjaajan on edustettava virallisissa kisoissa sekä arvokilpailuissa Tampereen Seudun Koirakerhoa.

Ryhmän koko on 6-7 koiraa ja mahdollisten varakoirakoiden määrä päätetään lopullisesti hakuajan loputtua, riippuen sopivien hakijoiden määrästä. Ryhmä valitaan koko vuodeksi eli sama ryhmä treenaa yhdessä seuraavaan syksyyn asti. Tilanteen mukaan ryhmään voidaan kuitenkin tehdä muutoksia myös kauden aikana. Jos hakijoita on enemmän kuin ryhmäpaikkoja, valinnasta vastaa agilitykoulutustiimi yhdessä vastuukouluttajan kanssa. Tavoitteena on saada koottua ryhmä, joka nostaa seuran nuorten agilityharrastajien tasoa ja jossa kaikilla ryhmäläisillä on hyvät mahdollisuudet kehittyä.

Ryhmään voi hakea nuoren itse kirjoittamalla vapaamuotoisella hakemuksella, jossa on koirakon perustiedot:

– yhteystiedot (omat tai vanhemman)

– ohjaajan nimi ja syntymäaika (kk/vuosi)

– koiran kutsumanimi ja virallinen nimi, koiran syntymäaika, koiran rotu, koiran säkä- ja tasoluokka

Lisäksi lyhyt kertomus koirakon tavoitteista sekä syistä hakea nuorten valmennusryhmään. Ryhmään valittavalla koirakolla ei välttämättä tarvitse olla aikaisempaa kisakokemusta, vaan valinnassa painotetaan erityisesti ohjaajan motivoituneisuutta ja halua kehittyä. Valinnassa huomioidaan muun muassa seuraavia asioita:

– Ohjaajan tavoitteet ja motivaatio niiden saavuttamiseen

– Ohjaajan aikaisempi agilitykokemus

– Ohjaajan aktiivisuus seuratoiminnassa

– Koiran ikä ja agilityhistoria

Hakemukset tulee lähettää viimeistään 30.8.2019 ryhmän kouluttajalle, minna_rasanen(a)hotmail.comValmennusryhmän tavoitteena on kehittää TamSKin agilityharrastuksen tasoa ja edesauttaa seuran menestystä arvokisatasolla. Varsinaiseen valmennusryhmään hakevan ohjaajan tavoitteena tuleekin olla kyseisen kauden arvokilpailut !

Agilityn valmennusryhmään on lisätty tänä vuonna urapolku nuorille koirille eli “Esivalkku”. Tämä ryhmä on tarkoitettu vuoden päästä valmennusryhmään tai arvokisoihin tähtääville koirille, joilla on kokenut ohjaaja.

Agilityn valmennusryhmäpaikat jaetaan koirakoiden tason mukaan.

Valmennusryhmän treeniaika on tiistaisin klo 18 alkaen ja esivalkun treeniaika on keskiviikkoisin klo 18 alkaen.

Viimeinen hakupäivä on 14.8. Hakuaika on lyhyt jotta saadaan valinnat tehtyä ennen kouluttajien ryhmäaikatoiveita joiden ilmoittaminen päättyy 16.8. Valmennusryhmiin pääsystä tiedotetaan 15.8.

Tarkemmat tiedot ja hakulomake löytyvät täältä.

Tätä ilmoitusta päivitetty 17.4.19

Tamsk ry järjestää kolme agilityn alkeiskurssia, yhden agilityn tutustumiskurssin sekä yhden agilityn pentukurssin keväällä 2019. Alkeiskurssit ovat pituudeltaan 10 kertaa, niiden aikana tutustutaan agilityesteisiin ja perusohjauksiin. Kouluttajina toimivat Hanna Askola, Markku Pajulahti sekä Sanni Pöysti yhdessä, ja Pia Niittymäki (Pian ryhmään otamme vain pienehköjä koiria). Agilityn tutustumiskurssi on pituudeltaan 5 kertaa, jonka kouluttajana toimii Olli Kovanen. Tutustumiskurssille ovat sopivia koirakot, jotka miettivät lajin sopivuutta yleisesti. Tutustumiskurssin jälkeen vaadimme vielä alkeiskurssin käymistä ennen ryhmiin siirtymistä. Agilityn pentukurssi on pituudeltaan 10 kertaa, sen kouluttajan toimii Hanna Degerman. Pentukurssilla käydään läpi palkkausta ja ohjausten ja esteiden alkeita, eli huomioidaan nuorten koirien kehitystaso ja tehdään sen mukaisia tehtäviä.

Tarkemmat ajankohdat vielä : Hanna Askola 10krt ke klo 20-21 (heinäkuu taukoa ja sama kurssi jatkuu elokuussa); Pia Niittymäki 10krt ma ja to klo 18-19 (2xviikkoon); Markku Pajulahti & Sanni Pöysti 10krt ma klo 19-20; Olli Kovanen 5krt pe 19-20; Hanna Degerman 10krt ke klo 17-18. Ryhmien ajankohdat on myös ilmoittautumislomakkeessa.

Kaikki kolme alkeiskurssia ja yksi pentukurssi ovat kestoltaan 1h x 10 krt ja yhteen ryhmään mahtuu 5 koirakkoa. Tutustumiskurssin kesto on 5x1h. Kursseille valituille järjestetään lisäksi teorialuento, johon toivomme kaikkien valittujen osallistuvan. Kurssi, karsinta ja teorialuento järjestetään TamSK Koirahallissa Tampereella, osoite Luhtaantie 58. Kurssit alkavat alustavasti toukokuun puolivälissä viikolla 21.

Alkeiskurssin hinta on 100 €/10 krt+luento. Ohjaajan on myös oltava kurssin alkaessa Tamskin jäsen, tai välittömästi liityttävä jäseneksi (katso lisätietoja: http://www.tamsk.com/?page_id=40), kun kurssipaikka varmistuu. Alkeiskurssia varten ohjaajan ei kuitenkaan tarvitse vielä hankkia agilitylisenssiä. Tutustumiskurssin hinta on 50 €/5 krt+luento.

Karsinta järjestetään totuttuun tapaan ja sen perusteella muodostetaan mahdollisimman tasapainoiset ryhmät hakijoiden toiveet huomioiden. Karsinta järjestetään alustavan aikataulun mukaan su 5.5 kello 13-18. Kellonaika riippuu karsintaan osallistuvien koirakoiden määrästä ja tarkentuu ilmoittautumisajan jälkeen. Jos tähän ei millään pääse, niin voidaan mahdollisesti sopia korvaava ajankohta. Riittää, että pystyy olemaan reilu puoli tuntia paikalla tuolla aikavälillä, aikaan pääsee itse vaikuttamaan.

Karsintatilaisuutta ei tarvitse jännittää. Siellä mm. katsotaan koirakon yhteistyötä, koiran käsiteltävyyttä ja kiinnostusta yhteiseen tekemiseen ohjaajan kanssa (namit ja lelut ovat suositeltavia). Karsintaa varten ei  myöskään tarvitse mitenkään valmistautua. Lähetän tarkemmat ohjeet ajankohdasta ja mitä pitää ottaa mukaan yms. ilmoittautumisen jälkeen. Karsintaan siis kannattaa suhtautua yhtenä treenitilanteena, jos koira ei ole aiemmin ollut vastaavassa ympäristössä.

Luento kursseille valituille järjestetään ma 13.5. kello 18.30 alkaen. Varaa aikaa luentoon noin 2 h. Luennolle ei koiria mukaan. Luento ei ole pakollinen, mutta erittäin suositeltava ainakin, jos lajista ei ole aiempaa kokemusta.

Kurssille osallistuvan koiran on oltava kaikin puolin terve ja rokotusten on oltava kunnossa, eli pentujen tehosterokotteesta on oltava kulunut vähintään kolme viikkoa (21 vrk) jo karsintapäivänä.  Otathan karsintaan rokotustodistuksen mukaan. Koiran tulee olla myös riittävästi hallinnassa, jotta treenaaminen olisi turvallista, joskin alkeiskurssin harjoitteet ovat sellaisia, joita voidaan tehdä pääosin hihnassa tarvittaessa. Agilitykenttä ei ole oikea paikka opetella arki/perustottelevaisuutta, vaan se on syytä hoitaa kuntoon jo ennen agilityn aloittamista. Erityisesti tämän vuoksi, ja jotta saadaan ryhmiin oikeasti innokkaita ja treeneissä käyviä harrastajia ja siksi järjestämme alkeiskursseillemme karsinnan.

ILMOITTAUTUMISLOMAKE AUKEAA TÄSTÄ, TÄYTÄTHÄN HUOLELLISESTI

Lisätietoja tuija.tainio@gmail.com

Vielä tiivistettynä:
– Ilmoittautuminen alkaa: ti 16.4 kello 15.00
– Ilmoittautuminen loppuu: pe 26.4. kello 20.00
– Olen kaikkiin ilmoittautuneisiin yhteydessä viimeistään tiistaina 30.4 karsintaan liittyen – seuratkaa sähköpostianne
– Karsinta: su 5.5. – valinnoista ilmoitetaan karsinnan jälkeisellä viikolla mahdollisimman pian.
– Luento kursseille valituille ma 13.5. kello 18.30 alkaen.
– Kurssit alkavat vkolla 21.

Linkki ilmoittautumislomakkeeseen löytyy ilmoittautumisen alkaessa tästä samasta ilmoituksesta alempaa.

 

Tamsk ry järjestää yhden agilityn alkeiskurssin alkutalvesta 2019. Kurssi on pituudeltaan 10 kertaa ja sen aikana tutustutaan agilityesteisiin ja perusohjauksiin. Kouluttajana toimii Kairi Sälik ja ajankohta on keskiviikkoisin 15-16. Lisäksi järjestämme 5 kerran tutustumiskurssin agilityyn, jossa toimii kouluttajana Minna-Kaisa Haapanen. Ajankohta on sunnuntaisin 18.30-19.30. (Tämän tutustumiskurssin käyminen ei riitä Tamskin viikkoryhmiin hakemisen kelpoisuutena). Tutustumiskurssi sopii erityisesti koirakoille, jotka haluavat päästä hieman tähän lajiin sisään ja pääsevät mukavasti alkuun harjoitteluissa. Molemmat kurssit alkavat helmikuussa 2019 viikolla 7.

Karsinta järjestetään totuttuun tapaan molempiin ryhmiin ja sen perusteella muodostetaan mahdollisimman tasapainoiset ryhmät hakijoiden toiveet huomioiden. Karsinta järjestetään 13.1 kello 13.30-17. Kellonaika riippuu karsintaan osallistuvien koirakoiden määrästä ja tarkentuu ilmoittautumisajan jälkeen. Jos tähän ei millään pääse, niin voidaan mahdollisesti sopia korvaava ajankohta.

Alkeiskurssi on 1h x 10 krt, kurssille mahtuu 5 koirakkoa ja tutustumiskurssi on 1hx5krt. Kursseille valituille järjestetään teorialuento, johon toivomme kaikkien valittujen osallistuvan. Kurssi, karsinta ja teorialuento järjestetään TamSK Koirahallissa Tampereella, osoite Luhtaantie 58.

 

Luento järjestetään su 27.1. kello 19.00 alkaen. Varaa aikaa luentoon noin 2 h. Luennolle ei koiria mukaan. Luento ei ole pakollinen, mutta erittäin suositeltava ainakin, jos lajista ei ole aiempaa kokemusta.

Alkeiskurssin hinta on 100 €/10 krt +luento. Agilityyn tutustumiskurssin hinta on 50€/5krt +luento. Ohjaajan on myös oltava kurssien alkaessa Tamskin jäsen, tai välittömästi liityttävä jäseneksi (katso lisätietoja: http://www.tamsk.com/?page_id=40), kun kurssipaikka varmistuu. Alkeis- tai tutustumiskurssia varten ohjaajan ei kuitenkaan tarvitse vielä hankkia agilitylisenssiä.

Kursseille osallistuville koirille ei ole alaikärajaa, mutta koiran on oltava kaikin puolin terve ja rokotusten on oltava kunnossa, eli pentujen tehosterokotteesta on oltava kulunut vähintään kolme viikkoa (21 vrk) mielellään jo karsintapäivänä. Otathan karsintaan rokotustodistuksen mukaan. Koiran tulee olla myös riittävästi hallinnassa, jotta treenaaminen olisi turvallista, joskin alkeiskurssin harjoitteet ovat sellaisia, joita voidaan tehdä pääosin hihnassa tarvittaessa. Agilitykenttä ei ole oikea paikka opetella arki/perustottelevaisuutta, vaan se on syytä hoitaa kuntoon jo ennen agilityn aloittamista. Erityisesti tämän vuoksi, ja jotta saadaan ryhmiin oikeasti innokkaita ja treeneissä käyviä harrastajia, järjestämme alkeiskursseillemme karsinnan.

Karsintaa ei tarvitse jännittää. Siellä mm. katsotaan koirakon yhteistyötä, koiran käsiteltävyyttä ja kiinnostusta yhteiseen tekemiseen ohjaajan kanssa (namit ja lelut suositeltavia). Karsintaa varten ei tarvitse mitenkään valmistautua. Lähetän tarkemmat ohjeet ajankohdasta ja mitä pitää ottaa mukaan yms. ilmoittautumisen jälkeen.

Karsintaan siis kannattaa suhtautua yhtenä treenitilanteena.

Täytäthän ilmoittautumislomakkeen huolellisesti.

ILMOITTAUTUMISLOMAKE

Mikäli et pääse osallistumaan mainitun päivän karsintaan, niin laita minulle sähköpostia ilmoittautuessasi/kun olet ilmoittautunut, niin keksitään mahdollisuuksien mukaan korvaava ratkaisu.

Kysymykset: tuija.tainio@gmail.com  (ei ennakkoilmoittautumisia)

Vielä tiivistettynä:

Ilmoittautuminen alkaa: ti 1.1 kello 19.00
Ilmoittautuminen loppuu: su 6.1. kello 20.00
– Olen kaikkiin ilmoittautuneisiin yhteydessä viimeistään tiistaina 8.1 karsintaan liittyen – seuratkaa sähköpostianne.
Karsinta: su 13.1.
– valinnoista ilmoitetaan karsinnan jälkeisellä viikolla mahdollisimman pian.
– Luento kursseille valituille su 27.1. kello 19.00 alkaen.
– Kurssit alkavat viikolla 7.

Agilityvalkun koulutukset on tarkoitettu ensisijaisesti seuran jäsenille. Valmennusryhmän tarkoitus on viedä lajiosaamista eteenpäin seurassa ja koulutuksilla jokainen valmennusryhmäläinen toteuttaa tätä tarkoitusta. Valmennusryhmän koulutuksia pyritään järjestämään mahdollisimman paljon erilaisia, jotta kaikille seuran agilitaajille löytyisi jotakin. Osa valmennusryhmäläisistä kouluttaa omaa viikkoryhmää.

Tässä ilmoituksessa olevat tiedot ovat alustavia ja teemat, kestot sekä ajankohdat tarkentuvat myöhemmin. Seuraathan ilmoittelua sekä täällä, mutta ensisijaisesti jäsenten facebook-ryhmässä, jossa on ajankohtaisinta infoa.

 

Iita Kuiro pitää kaksi ison kentän kisamaista treeniä (agirata sekä hyppyrata) sekä nyt syksyllä että toiset vastaavat keväällä. Syksyn treenien paikat ovat jo täyttyneet, joten seuraile kevään treenien ilmoittelua myöhemmin!

Aurora Kuosa vetää kahdeksan kerran ohjaustekniikkakurssin, jonka ilmoittautuminen alkaa 21.11.! Kurssin ajankohta on perjantaisin alkuillasta ja kurssikerran kesto on aina kerralla 1,5 h. Kurssilla käydään perusteellisesti läpi erilaisia agilityn ohjaustekniikoita. Tule mukaan opettelemaan kokonaan uusia kuviota tai vahvistamaan sinun ja koiran taitoja! Lisätietoja jäsenten facebook-ryhmässä ja kouluttajalta.

Sanna Rantanen on suunnittelut kahta kolmen kerran lyhytkurssia, joiden teemat ovat vielä mietinnässä. Myös ajankohta on vielä avoinna. Olkaapas tarkkoina tämänkin ilmoittelun suhteen!

Merja Myllymaa on kaavaillut ison kentän kuukausittaisia treenejä, aloitus voisi olla jo joulukuussa. Lisätietoja myöhemmin.

Hanna Hyvärinen ja Annika Salonen yhä pohdiskelevat talvikauden koulutusmuotoja ja teemoja. Katsotaan mitä kaikkea hienoa tässä vielä keksitään!

 

Kaikki innolla mukaan valkun koulutuksiin, sillä valkun koulutukset järjestetään nimenomaan kaikille seuran agilitaajille!

Hallitus on päättänyt, että haku agilityn valmennusryhmään talvelle 2018-2019 avataan uudestaan, jotta kaikilla on yhtäläiset tiedot tehdä päätös siitä haluaako hakea vai ei. Niin myös teillä, ettei jää pohdituttamaan kenen ja mikä ehdotus oli se johon sitoutuu.

Muutokset:

– 2 valkkuryhmää, joissa 8 tai 9 treenaajaa (äänestys hakulomakkeessa), treeniaikaa n. 17…15 min/koira (valkkulaisten määrä talvella 16 tai 18)

– treenaavat vuoroviikoin tiistaina klo 18-20:30 TAI valkun ot-ryhmissä (ajoista kysely hakulomakkeessa) esim. vko 42 ryhmä A ti treeni ja ryhmä B valkun ot-vuorot ”kotiläksyille”

– valkkuryhmän treenejä 14 talvikaudella, joten ti-ryhmän koulutusvuoro jokaisella n. 2 kertaa sekä ison kentän treenien koulutusjärjestelyistä pitää koko valkun yhdessä päättää

– kerran kahdessa kuussa molempien ryhmien yhteinen ison kentän treeni (joku voi täyttää koulutusvelvoitetta kouluttamalla muille saman treenin)

Tammikuussa ja maaliskuussa TAI puolessa välissä mahdollisesti jaetaan ryhmät uusiksi.  Maaliskuun lopussa päätetään miten valmennusryhmän kanssa jatketaan kesällä ja käydään läpi kauden kokemukset.

Hakijoiden vapaat hakemukset ovat hyvin erilaisia keskenään. Jotta hakemukset olisivat helpommin vertailtavissa toisiinsa käytetään hakemuslomaketta (linkki lopussa). Lomakkeen tarkoitus ei ole olla tyrmäävä vaan jokseenkin yksiselitteisesti kerätä dataa hakijoista eikä mielipiteitä tai pitkiä liirunlaarumeita, joista etsiä se olennainen tieto. Täyttelin itse kokeeksi: joitakin positiivisia ylläreitä, jokunen tyhjä kohta, vähän realismia ja jotain ajatuksia nousi omaan tavoitepuoleen. Eli  ehkä lomake herättää ajatuksia miten asettaa itselle tavoitteita ja missä kohtaa realismi on jotain muuta kuin oma mielikuva.

Haku päättyy ensi viikon tiistai-iltana, joten siihen asti jokainen voi pohtia onko tuossa tarpeeksi treeniaikaa suhteessa siihen mitä seuran muut jäsenet toivottavasti saavat valmennusryhmältä. Päätös valkusta julkaistaan viimeistään torstaina 27.9.

Valmennusryhmään valittavilla on toivottavasti Tamskin parasta treeniseuraa 😉

Hakukaavake löytyy täältä

t. Minna & hallitus

Nuorten valmennusryhmä on tarkoitettu 10-18 vuotiaille nuorille agilityharrastajille koirineen. Se tarjoaa nuorille harrastajille mahdollisuuden tavoitteellisen treenaamiseen ja kehittymiseen. Ryhmän vastuukouluttajana toimii Minna Räsänen. Kaikilta ryhmän jäseniltä edellytetään aktiivista osallistumista treeneihin ja tavoitteena on kannustava ja hyvä ilmapiiri, joka edistää kaikkien kehittymistä.

Ryhmä treenaa TamSK Koirahallilla Niihamassa tiistai-iltaisin. Nuorten valmennusryhmän kausimaksu talvikaudelta on 185 € (2.10.2018-30.4.2019), minkä lisäksi ryhmässä treenaavilla tulee olla voimassa oleva SAGIn lisenssi sekä TamSKin jäsenmaksu maksettuna. Talkoovelvoite talvikaudella on 8 tuntia.

Valmennusryhmään hakeminen
Ohjaaja voi päästä ryhmään vain yhdellä koiralla. Koiran on oltava ns. arvokisakelpoinen eli rekisteröity ja terve rotukoira. Ryhmään valitun koiran ja ohjaajan on edustettava virallisissa kisoissa sekä arvokilpailuissa Tampereen Seudun Koirakerhoa.

Ryhmän koko on 6-7 koiraa ja mahdollisten varakoirakoiden määrä päätetään lopullisesti hakuajan loputtua, riippuen sopivien hakijoiden määrästä. Ryhmä valitaan koko vuodeksi eli sama ryhmä treenaa yhdessä seuraavaan syksyyn asti. Tilanteen mukaan ryhmään voidaan kuitenkin tehdä muutoksia myös kauden aikana.

Jos hakijoita on enemmän kuin ryhmäpaikkoja, valinnasta vastaa agilitykoulutustiimi yhdessä vastuukouluttajan kanssa. Tavoitteena on saada koottua ryhmä, joka nostaa seuran nuorten agilityharrastajien tasoa ja jossa kaikilla ryhmäläisillä on hyvät mahdollisuudet kehittyä.

Ryhmään voi hakea nuoren itse kirjoittamalla vapaamuotoisella hakemuksella, jossa on koirakon perustiedot (yhteystiedot, ohjaajan nimi, ohjaajan syntymäaika, koiran kutsumanimi ja virallinen nimi, koiran syntymäaika, koiran rotu, koiran säkäluokka) ja niiden lisäksi lyhyt kertomus koirakon tavoitteista sekä syistä hakea nuorten valmennusryhmään. Ryhmään valittavalla koirakolla ei välttämättä tarvitse olla aikaisempaa kisakokemusta, vaan valinnassa painotetaan erityisesti ohjaajan motivoituneisuutta ja halua kehittyä. Valinnassa huomioidaan muun muassa seuraavia asioita:
– Ohjaajan tavoitteet ja motivaatio niiden saavuttamiseen
– Ohjaajan aikaisempi agilitykokemus
– Ohjaajan aktiivisuus seuratoiminnassa
– Koiran ikä ja agilityhistoria

Hakemukset tulee lähettää viimeistään 12.9.2018 ryhmän kouluttajalle, minna_rasanen(a)hotmail.com.

Ilmoitusta päivitetty ma 3.9.2018.

Tätä ilmoitusta päivitetään sen mukaan, kun tiedot kurssista tarkentuvat. Linkki ilmoittautumislomakkeeseen löytyy myös myöhemmin tästä samasta ilmoituksesta.

 

Tamsk ry järjestää yhden agilityn alkeiskurssin syksyllä 2018. Kurssi on pituudeltaan 10 kertaa ja sen aikana tutustutaan agilityesteisiin ja perusohjauksiin. Kouluttajana toimii Paula Markkula.

Karsinta järjestetään totuttuun tapaan, ja sen perusteella muodostetaan mahdollisimman tasapainoinen ryhmä hakijoiden toiveet huomioiden. Karsinta järjestetään 16.9 kello 13-18. Kellonaika riippuu karsintaan osallistuvien koirakoiden määrästä ja tarkentuu ilmoittautumisajan jälkeen. Jos tähän ei millään pääse, niin voidaan mahdollisesti sopia korvaava ajankohta.

Kurssi on 1,5h x 10 krt, kurssille mahtuu 7 koirakkoa. Kurssille valituille järjestetään teorialuento, johon toivomme kaikkien valittujen osallistuvan. Kurssi, karsinta ja teorialuento järjestetään TamSK Koirahallissa Tampereella, osoite Luhtaantie 58.

Kurssi alkaa lokakuun alussa viikolla 40 (eli 5.10.). Kurssin ajankohta on perjantaisin kello 17.00-18.30.

 

Luento järjestetään su 30.9. kello 19.00 alkaen. Varaa aikaa luentoon noin 2 h. Luennolle ei koiria mukaan. Luento ei ole pakollinen, mutta erittäin suositeltava ainakin, jos lajista ei ole aiempaa kokemusta.

Alkeiskurssin hinta on 100 €/10 krt. Ohjaajan on myös oltava kurssin alkaessa Tamskin jäsen, tai välittömästi liityttävä jäseneksi (katso lisätietoja: http://www.tamsk.com/?page_id=40), kun kurssipaikka varmistuu. Alkeiskurssia varten ohjaajan ei kuitenkaan tarvitse vielä hankkia agilitylisenssiä.

Kursseille osallistuville koirille ei ole alaikärajaa, mutta koiran on oltava kaikin puolin terve ja rokotusten on oltava kunnossa, eli pentujen tehosterokotteesta on oltava kulunut vähintään kolme viikkoa (21 vrk) mielellään jo karsintapäivänä. Otathan karsintaan rokotustodistuksen mukaan. Koiran tulee olla myös riittävästi hallinnassa, jotta treenaaminen olisi turvallista, joskin alkeiskurssin harjoitteet ovat sellaisia, joita voidaan tehdä pääosin hihnassa tarvittaessa. Agilitykenttä ei ole oikea paikka opetella arki/perustottelevaisuutta, vaan se on syytä hoitaa kuntoon jo ennen agilityn aloittamista. Erityisesti tämän vuoksi, ja jotta saadaan ryhmiin oikeasti innokkaita ja treeneissä käyviä harrastajia, järjestämme alkeiskursseillemme karsinnan.

Karsintaa ei tarvitse jännittää. Siellä mm. katsotaan koirakon yhteistyötä, koiran käsiteltävyyttä ja kiinnostusta yhteiseen tekemiseen ohjaajan kanssa (namit ja lelut suositeltavia 🙂 ). Karsintaa varten ei tarvitse mitenkään valmistautua. Lähetän tarkemmat ohjeet ajankohdasta ja mitä pitää ottaa mukaan yms. ilmoittautumisen jälkeen.

Tässä hieman palautetta karsinnasta. ”Karsinta oli hyvin järjestetty ja aikataulutettu. Karsinnasta jäi hyvä mieli ja koiralla oli hauskaa.”  ”Karsinta oli mukava tilanne. Aika oli riittävä jokaiselle. Kouluttajat olivat rentoja, vaikka tilanne oli jännittävä. ”  ”Karsinta oli onnistunut, positiivinen kokemus vaikka jännittikin aluksi. Hyvä ettei arvosteluun vaikuttanut jo osatut asiat ja hienoudet vaan koirakon asenne ja hyvä energia”

Karsintaan siis kannattaa suhtautua yhtenä treenitilanteena erityisesti, jos koira ei ole aiemmin ollut vastaavassa ympäristössä.

Täytäthän ilmoittautumislomakkeen huolellisesti.

ILMOITTAUTUMISLOMAKE

Mikäli et pääse osallistumaan mainitun päivän karsintaan, niin laita minulle sähköpostia ilmoittautuessasi/kun olet ilmoittautunut, niin keksitään mahdollisuuksien mukaan korvaava ratkaisu.

Kysymykset: tuija.tainio@gmail.com  (ei ennakkoilmoittautumisia)

Vielä tiivistettynä:

Ilmoittautuminen alkaa: to 6.9 kello 18.00
Ilmoittautuminen loppuu: su 9.9. kello 20.00
– Olen kaikkiin ilmoittautuneisiin yhteydessä viimeistään tiistaina 11.9 karsintaan liittyen – seuratkaa sähköpostianne.
Karsinta: su 16.9.
– valinnoista ilmoitetaan karsinnan jälkeisellä viikolla mahdollisimman pian.
– Luento kursseille valituille su 30.9. kello 19.00 alkaen.
– Kurssi alkaa vkolla 40.

 

Agility valmennusryhmä 2018-2019

Valmennusryhmän tavoitteena on kehittää agilityharrastuksen tasoa seurassa ja edesauttaa seuran menestystä arvokisatasolla. Valmennusryhmään hakevan ohjaajan tavoitteena tulee olla arvokilpailut eli agilityn SM-kilpailuihin ja maajoukkuekarsintoihin osallistuminen sekä muutenkin aktiivinen kilpailu-ura lajissa kyseisellä koiralla, jonka kanssa ryhmään hakee. Valmennusryhmäläiset ovat edustusvelvollisia, eli heidän tulee olla käytettävissä TamSKin edustusjoukkueessa SM-kisoissa. Valmennusryhmään hakevien koirakoiden olisi hyvä kilpailla 3-luokassa, tai niillä tulisi olla realistiset mahdollisuudet saavuttaa osallistumisoikeus vuoden 2019 arvokisoihin, mutta myös alempien luokkien koirakot voivat päästä valmennusryhmään, mikäli treenaaminen on tavoitteellista ja koirakon kehitys- sekä kilpailupotentiaali arvioidaan riittäväksi. Tavoitteena tulee kuitenkin olla aktiivinen kilpaileminen sekä arvokilpailut. Koirien tulee olla vähintään kisavalmiita ja tarpeeksi kypsiä 3-luokkalaisten tasoiseen ratatreeniin.

Mikäli ohjaaja on aikaisempina kausina treenannut valmennusryhmässä, katsotaan ohjaajan osalta myös aikaisempien kausien treeni- sekä kilpailuaktiivisuutta, sitoutumista ryhmään sekä arvioidaan, kuinka ohjaaja on pyrkinyt pääsemään ryhmään hakiessaan ilmoittamiinsa tavoitteisiin.

Valmennusryhmä on tarkoitettu ensisijaisesti aktiivisesti kilpaileville koirakoille, jotka treenaavat tavoitteellisesti sekä haluavat sitoutua itseohjautuvan ryhmän toimintaan koko vuoden mittaisen kauden ajaksi. Ryhmään valittavien ohjaajien tulee toimia koko ryhmän edun mukaisesti kehittämällä aktiivisesti ryhmän osaamista ja toimintaa sekä ylläpitämällä positiivista ja kannustavaa ryhmähenkeä. Ohjaajien tulee olla motivoituneita kouluttamaan ja auttamaan muita ryhmän jäseniä sekä järjestämään koulutusta muille seuran jäsenille.

Mikäli jostakin syystä kauden aikana aktiivinen agilityn treenaaminen ja/tai kilpaileminen keskeytyy, koiran kilpailu-ura päättyy kokonaan tai koirakko ei enää osallistu aktiivisesti treeneihin tai kilpailuihin ilman riittävän pätevää syytä, on ohjaaja velvollinen jättämään paikkansa ryhmässä joko tilapäisesti tai pysyvästi, jolloin tilalle otetaan uusi koirakko.

Valmennusryhmään voi hakea kahdella koiralla, mutta ryhmässä voi kuitenkin treenata vain yhdellä koiralla/treenikerta. Molempien koirien on täytettävä hakukriteerit. Ryhmäpaikka on koirakkokohtainen, eli mikäli ryhmään valittu koira ei voi osallistua treeneihin esim. sairastumisen takia, treeneihin ei voi osallistua ryhmän ulkopuolisen koiran kanssa.

Valmennusryhmään valitaan n. 8-10 koirakkoa. Ryhmä valitaan vuodeksi kerrallaan. Ryhmä treenaa talvikaudella TamSK Koirahallilla todennäköisesti tiistaisin n. klo 18 eteenpäin. Ryhmä treenaa itseohjautuvasti siten, että jokainen vetää treenit vuorollaan, eikä treenaa omalla koirallaan sillä kerralla.

Valmennusryhmällä on käytössään koulutusbudjetti, jonka tuella se voi järjestää ulkopuolisia koulutuksia. Koulutusten järjestäminen on ryhmäläisten vastuulla. Kausimaksua valmennusryhmäläisillä ei ole, mutta paikan vastineeksi ryhmäläisten tulee osallistua treenaamiseen ja toimintaan aktiivisesti, olla käytettävissä edustusjoukkueissa sekä osallistua koulutusten järjestämiseen. Jokainen valmennusryhmäläinen kouluttaa seuralaisia erikseen järjestettävissä koulutuksissa. Koulutusvelvoite on maks. n. 12 h vuodessa niille jotka eivät kouluta omaa viikkoryhmää. Omaa viikkoryhmää kouluttavilla ei ole erikseen koulutusvelvoitetta.

Hakuohjeet

Valmennusryhmään haetaan vapaamuotoisella hakemuksella, josta käyvät ilmi seuraavat asiat:

ohjaajan nimi ja yhteystiedot (sähköposti, puhelinnumero)

ohjaajan jäsennumero (/tieto jäsenyydestä)

koiran/koirien nimi, rotu, ikä, kilpailuluokka ja mahdollinen kilpailumenestys

ohjaajan tavoitteet agilityssa kilpailemisen suhteen seuraavan kauden aikana / pidemmällä tähtäimellä

ohjaajan aktiivisuus kilpailemisessa (seuraedustus arvokilpailuissa) sekä seuratoiminnassa

ohjaajan aiempi agilitytausta (saavutukset, kilpailuaktiivisuus, koulutuskokemus)

Miksi juuri sinut pitäisi valita valmennusryhmään ja miksi haluat sitoutua vuoden ajaksi valmennusryhmätoimintaan?

Toivomme uusilta hakijoilta mahdollisuuksien mukaan myös linkkiä johonkin tuoreeseen kisavideoon, tai kisaamattomilta koirilta treenivideoon.

Hakemukset toimitetaan sähköpostitse (miel. suoraan sähköpostikenttään kirjoitettuna) osoitteeseen agilitynerikoiskoulutustamsk@gmail.com

Viimeinen hakupäivä on su 9.9.2018, jolloin kaikkien hakemusten tulee olla perillä. Valinnat tekee erikseen muodostettava valintatyöryhmä ja/tai agilityn koulutustiimi.

Nuorten valmennusryhmä on tarkoitettu 10-18 vuotiaille nuorille agilityharrastajille koirineen. Se tarjoaa nuorille harrastajille mahdollisuuden tavoitteellisen treenaamiseen ja kehittymiseen. Ryhmän vastuukouluttajana toimii Minna Räsänen. Kaikilta ryhmän jäseniltä edellytetään aktiivista osallistumista treeneihin ja tavoitteena on kannustava ja hyvä ilmapiiri, joka edistää kaikkien kehittymistä.

Ryhmä treenaa TamSK Koirahallilla Niihamassa tiistai-iltaisin. Nuorten valmennusryhmän kausimaksu talvikaudelta on 180 € (2.9.2017-29.4.2018), minkä lisäksi ryhmässä treenaavilla tulee olla voimassa oleva SAGIn lisenssi sekä TamSKin jäsenmaksu maksettuna.

Valmennusryhmään hakeminen
Ohjaaja voi päästä ryhmään vain yhdellä koiralla. Koiran on oltava ns. arvokisakelpoinen eli rekisteröity ja terve rotukoira. Ryhmään valitun koiran ja ohjaajan on edustettava virallisissa kisoissa sekä arvokilpailuissa Tampereen Seudun Koirakerhoa.

Ryhmän koko on 6-7 koiraa ja mahdollisten varakoirakoiden määrä päätetään lopullisesti hakuajan loputtua, riippuen sopivien hakijoiden määrästä. Ryhmä valitaan koko vuodeksi eli sama ryhmä treenaa yhdessä seuraavaan syksyyn asti. Tilanteen mukaan ryhmään voidaan kuitenkin tehdä muutoksia myös kauden aikana.

Jos hakijoita on enemmän kuin ryhmäpaikkoja, valinnasta vastaa agilitykoulutustiimi yhdessä vastuukouluttajan kanssa. Tavoitteena on saada koottua ryhmä, joka nostaa seuran nuorten agilityharrastajien tasoa ja jossa kaikilla ryhmäläisillä on hyvät mahdollisuudet kehittyä.

Ryhmään voi hakea nuoren itse kirjoittamalla vapaamuotoisella hakemuksella, jossa on koirakon perustiedot (yhteystiedot, ohjaajan nimi, ohjaajan syntymäaika, koiran kutsumanimi ja virallinen nimi, koiran syntymäaika, koiran rotu, koiran säkäluokka) ja niiden lisäksi lyhyt kertomus koirakon tavoitteista sekä syistä hakea nuorten valmennusryhmään. Ryhmään valittavalla koirakolla ei välttämättä tarvitse olla aikaisempaa kisakokemusta, vaan valinnassa painotetaan erityisesti ohjaajan motivoituneisuutta ja halua kehittyä. Valinnassa huomioidaan muun muassa seuraavia asioita:
– Ohjaajan tavoitteet ja motivaatio niiden saavuttamiseen
– Ohjaajan aikaisempi agilitykokemus
– Ohjaajan aktiivisuus seuratoiminnassa
– Koiran ikä ja agilityhistoria

Hakemukset tulee lähettää viimeistään 6.9.2017 ryhmän kouluttajalle, minna_rasanen(a)hotmail.com