"

Kurssit ja koulutukset

Tälle sivulle päivittyy tiedot agilitykursseista ja -koulutuksista. Vierailevien kouluttajien erikoiskoulutukset löytyvät erikoiskoulutussivulta.

Ilmoittautuminen avattu ti 10.4. klo 18.45

Päivitetty su 8.4., alla oleviin tietoihin voi tulla pieniä muutoksia vielä

———————————–

Tamsk ry järjestää kuusi agilityn alkeis- tai pentukurssia kesäkaudella 2018. Kurssit ovat pituudeltaan 10 tuntia ja niiden aikana tutustutaan agilityesteisiin ja perusohjauksiin. Pentukursseilla keskitytään vähemmän esteisiin ja enemmän muihin perus- ja lajitaitoihin.

Karsinnat järjestetään totuttuun tapaan, ja sen perusteella muodostetaan mahdollisimman tasapainoiset ryhmät hakijoiden toiveet huomioiden. Karsintojen ajankohta on la 21.4. tai su 22.4., valitaan päivä sen mukaan, mikä käy mahdollisimman monelle ilmoittautuneelle, kellonaika noin 11-17 riippuen karsintaan osallistuvien määrästä ja päivästä, jotta korvaavia aikoja tarvitaan mahdollisimman vähän. Tähän liittyen on kysymys ilmoittautumislomakkeella.

Kurssit ovat normaalisti 10 yhden tunnin kertaa (1h/5 koirakkoa) plus kaikille ryhmille yhteinen teorialuento, johon toivomme kaikkien kursseille valittujen osallistuvan. Kaikki kurssit järjestetään TamSK Koirahallissa Tampereella, osoite Luhtaantie 58. Kouluttajien esittelyt myös alla.

Toukokuussa alkavat alkeiskurssit: (kellonaikoihin voi tulla pieniä muutoksia vielä viikon 15 aikana)
Alkeiskurssi, 5 paikkaa, maanantaisin klo 20-21, kouluttajana Ruusa Eloniemi.
Alkeiskurssi, 5 paikkaamaanantaisin klo 17-18 JA torstaisin klo 18-19, kouluttajana Pia Niittymäki. Tämä kurssi siis 5 vkoa, kaksi treenikertaa viikossa, kurssi ensisijaisesti pienille ja keskikokoisille koirille. Kurssi alkaa to 3.5.
Alkeiskurssi, 5 paikkaa, maanantaisin klo 18-19 JA torstaisin klo 19-20, kouluttajana Pia Niittymäki. Tämä kurssi siis 5 vkoa, kaksi treenikertaa viikossa, kurssi ensisijaisesti pienille ja keskikokoisille koirille. Kurssi alkaa to 3.5.
Alkeiskurssi, 7-8 paikkaa, keskiviikkoisin klo 18.30-20, kouluttajina Sonja Kivistö ja Olli Kovanen.
Pentukurssi, 5 paikkaa, keskiviikkoisin klo 20-21, kouluttajana Heli Kauppila.
Pentukurssi, 5 paikkaa, sunnuntaisin klo 17-18, kouluttajana Sanna Harolin.

Ruusa Eloniemi: Olen kouluttanut aloittelevia koirakoita vuodesta 2016. Itse kilpailen kolmosissa x-rotuisen hirvikoiran kanssa. Erityisosaamiseni on herkkien ja arkojen koirien kanssa toimiminen ja niiden kouluttaminen. Oma koirani pelkäsi ihmisiä ja koko ympäröivää maailmaa minulle tullessaan. Nykyään sama koira on itsenäinen ja varma suorittaja agilityradoilla.

Pia Niittymäki: Olen harrastanut agilityä vuodesta 2001 lähtien ja kouluttanut vuodesta 2003. Olen käynyt koulutusohjaajakurssin kahdesti sekä suorittanut ratamestarikurssin. Olen kilpaillut terriereillä 3-luokassa, osallistunut kahdesti SM-kisoihin ja kerran MM-karsintoihin. Agility on ollut tauolla muutaman vuoden, kun ei ole ollut koiraa, jolla harrastaa. Nyt kotona on kolme alle 3-vuotiasta koiraa, joten into palata harrastuksen pariin on kova ja treenaan tavoitteellisesti oman koiran kanssa. Tamskissa olen kouluttanut alkeiskursseja vuodesta 2008.

Sonja Kivistö: Olen harrastanut koirien kanssa toistakymmentä vuotta. Tavoitteellinen harrastaminen tuli mukaan agilityn saralla 4 vuotta ja tokon osalta 2 vuotta sitten. Kisauraa takana kolme vuotta ja kokemusta kertynyt hyvinkin erilaisista koirista. Koirahierojaopintoni ovat loppusuoralla.

Olli Kovanen: Oon ollu agilityn parissa kohta 6 vuotta ja treenannu 2 bordercollien kanssa. Treenaan aktiivisesti 2-3 kertaa viikossa ja käyn yksityisten kouluttajien treeneissä ympäri Suomen. Vanhemman koiran kanssa olen kisannu max 20 lähtöö, nuoremman kanssa on ensimmäiset kisat kohta edessä. Agin koulutusohjaajakortti saatu maaliskuussa 2017. Koulutusohjaajakorttia varten koulutin talven 2016-2017 ryhmää, jossa oli 1-2 tason koiria. Kesällä 2017 koulutin ryhmää jossa oli 2-3 luokan koiria ja lisäksi koulutin yhden alkeiskurssin yhdessä parin muun kouluttajan kanssa.

Heli Kauppila: Agilityn harrastamisen aloitin 90-luvun lopulla, treenannut ja kisannut belgianpaimenkoiran, pk. collien ja shetlanninlammaskoirien kanssa. Agilityn kouluttaminen on uutta, mutta esimerkiksi näyttely ja arkitottistreenejä olen vetänyt. Harrastustaustaa koirien kanssa on kertynyt jo 29 vuotta.

Sanna Harolin: Olen hieman yli 40:n koiraharrastaja Ylöjärveltä. Agilityn parissa olen puuhannut siitä asti kun laji Suomeen rantautui ja Tamskissa olen kouluttanut tokoa ja agilityä 20 vuotta. Lasten jälkeen, viimeiset 10 vuotta pelkästään agilityä. Oma rotuni on ehdottomasti dalmatiankoira, mutta olen kisannut myös rotwailerin kanssa 1-2lk:ssa eli aika rennolla asenteella. Tällä hetkellä perheeseen kuuluu jo eläkkeellä oleva dalmis ja keskikokoisen villakoiran pentu. Aika näyttää mihin saakka tämän uuden tulokkaan kanssa päästään

 

Kurssit alkavat toukokuun alussa, eli viikoilla 18-19 (pienet muutokset mahdollisia). Luento järjestetään todennäköisesti su 29.4.2018 iltapäivällä/illalla, kellonaika selviää lähempänä, varaa aikaa luentoon 2-3 h. Luennolle ei koiria mukaan. Luento ei pakollinen, mutta erittäin suositeltava, ainakin, jos lajista ei ole aiempaa kokemusta.

Alkeis-/pentukurssin hinta on 100 €/10 krt. Kurssien yksittäisten treenien ajankohtien muuttuessa niistä sovitaan tapauskohtaisesti oman kouluttajan kanssa. Ohjaajan on myös oltava kurssin alkaessa Tamskin jäsen, tai välittömästi liityttävä jäseneksi (katso lisätietoja: http://www.tamsk.com/?page_id=40), kun kurssipaikka varmistuu. Alkeiskurssia varten ohjaajan ei kuitenkaan tarvitse vielä hankkia agilitylisenssiä.

Kursseille osallistuville koirille ei ole alaikärajaa, mutta koiran on oltava kaikin puolin terve ja rokotusten on oltava kunnossa, eli pentujen tehosterokotteesta on oltava kulunut vähintään kolme viikkoa (21 vrk) kurssin alkaessa, mielellään jo karsintapäivänä, karsintaan rokotustodistus mukaan. Koiran tulee olla myös riittävästi hallinnassa, jotta treenaaminen olisi turvallista, joskin alkeiskurssin harjoitteet ovat sellaisia, joita voidaan tehdä pääosin hihnassa tarvittaessa. Agilitykenttä ei ole oikea paikka opetella arki/perustottelevaisuutta, vaan se on syytä hoitaa kuntoon jo ennen agilityn aloittamista. Erityisesti tämän vuoksi, ja jotta saadaan ryhmiin oikeasti innokkaita ja treeneissä käyviä harrastajia, järjestämme alkeiskursseille jälleen karsinnan hieman aiempien vuosien tapaan.

Karsintaa ei kannata jännittää. Siellä mm. katsotaan koirakon yhteistyötä, koiran käsiteltävyyttä ja kiinnostusta yhteiseen tekemiseen ohjaajan kanssa (namit ja lelut suositeltavia 🙂 ). Karsintaa varten ei tarvitse mitenkään valmistautua. Lähetän tarkemmat ohjeet paikasta, ajankohdasta, mitä pitää ottaa mukaan yms. ilmoittautumisen jälkeen. Ilmoittautumisen jälkeen kysyn myös teille sopivia tarkempia ajankohtia tuolloin viikonloppuna, riittää että kukin on paikalla noin puoli tuntia valittuna päivänä & ajankohtana. Olemme saaneet karsintatapahtumasta pelkkää positiivista palautetta, esimerkiksi: ”Karsinta oli hyvin järjestetty ja aikataulutettu. Karsinnasta jäi hyvä mieli ja koiralla oli hauskaa.”  ”Karsinta oli mukava tilanne. Aika oli riittävä jokaiselle. Kouluttajat olivat rentoja, vaikka tilanne oli jännittävä. ”  ”Karsinta oli onnistunut, positiivinen kokemus vaikka jännittikin aluksi. Hyvä ettei arvosteluun vaikuttanut jo osatut asiat ja hienoudet vaan koirakon asenne ja hyvä energia. ” Karsintaan kannattaa suhtautua yhtenä treenitilanteena, erityisesti, jos koira ei ole aiemmin ollut vastaavassa ympäristössä.

Täytäthän ilmoittautumislomakkeen huolellisesti, nopeuskilpailu tämä ei ole 🙂

Ilmoittautumislomakkeelle pääset tästä (klik)

Mikäli et pääse osallistumaan mainitun viikonlopun karsintaan, laita sähköpostia minulle ilmoittautuessasi/kun olet ilmoittautunut, niin keksitään mahdollisuuksien mukaan korvaava ratkaisu!

Kysymykset: jennimarj(a)gmail.com  (ei ennakkoilmoittautumisia)
Vielä tiivistettynä:

– Ilmoittautuminen alkaa: ti 10.4. iltapäivällä
Ilmoittautuminen loppuu: ma 16.4. klo 23.00!
– Olen kaikkiin ilmoittautuneisiin yhteydessä viimeistään torstaina 19.4. karsinnan ajankohtaan liittyen – seuratkaa sähköpostianne!
Karsinta: la 21.4. tai su 22.4.
– valinnoista ilmoitetaan karsinnan jälkeisellä viikolla mahd. pian.
– Luento kursseille valituille: sunnuntaina 29.4. illalla, kellonaika vielä avoin
– Kurssit alkavat vkoilla 18-19

 

Muokattu la 30.12. klo 18. Ilmoittautuminen suljettu. Olen yhteydessä kaikkiin ilmoittautuneisiin karsintaan liittyen illan aikana, tarkkailkaa sähköpostia!

Muokattu: ti 26.12. klo 23.30 Ilmoittautuminen avattu ja kurssien tiedot lisätty. Pahoittelut, että kesti. Oli hieman tietoteknisiä ongelmia….

 

———————————————————————————————-

Tamsk ry järjestää kaksi agilityn alkeiskurssia alkuvuodesta 2018. Kurssit ovat pituudeltaan 10 tuntia ja niiden aikana tutustutaan agilityesteisiin ja perusohjauksiin.

Karsinnat järjestetään totuttuun tapaan, ja sen perusteella muodostetaan mahdollisimman tasapainoiset ryhmät hakijoiden toiveet huomioiden. Karsintojen ajankohta on loppiaisviikonloppuna la 6.1. tai su 7.1., valitaan päivä sen mukaan, mikä käy mahdollisimman monelle ilmoittautuneelle, kellonaika noin 12-17 riippuen karsintaan osallistuvien määrästä ja päivästä, jotta korvaavia aikoja tarvitaan mahdollisimman vähän. Tähän liittyen on kysymys ilmoittautumislomakkeella.

Kurssit ovat 10 yhden tunnin kertaa plus kaikille ryhmille yhteinen teorialuento, johon toivomme kaikkien kursseille valittujen osallistuvan. Kaikki kurssit järjestetään TamSK Koirahallissa Tampereella, osoite Luhtaantie 58.

Tammikuussa alkavat alkeiskurssit:
Alkeiskurssi, 5 paikkaa, keskiviikkoisin klo 17-18, kouluttajana Kairi Sälik.
Alkeiskurssi, 5 paikkaa, torstaisin klo 17.30-18.30, kouluttajana Einari Pekkala.

Kairi Sälik on harrastanut agilitya vuodesta 2010 ja kilpaillut vuodesta 2012 sti. Kokemusta on eniten saksanpaimenkoirista, mutta myös muutamasta muusta koirasta. Kairi on voittanut saksanpaimenkoirien rotumestaruuden ja kisannut SM-tasolla vuoden 2017 alkuun asti. Kotona asustelee tällä hetkellä nuoria saksanpaimenkoiran alkuja. Koulutuskokemusta on vuodesta 2012 asti.

Einarin esittely: Perheestämme löytyy tällä hetkellä neljä koiraa saksanmetsästysterrieri Heta sekä jack russelit Hamu, Halla ja Doukki. Treenaan tällä hetkellä TamSKin agilityn valmennusryhmässä Hallan (mini3) kanssa. Olin valmennusryhmässä myös kaudella 2013-2014. Koulutan nyt myös lasten ryhmää jossa 8-13 vuotiaat tulevaisuuden lupaukset treenailevat valmiilla koirilla. 2014-2016 omakotitalon rakentaminen vei niin paljon aikaa, että kisat ja treenaaminen jäivät lähes kokonaan. Olen aloittanut kisaurani jackru Hamun kanssa kesällä 2011. Hamun kanssa saavutettiin agilityvalion arvo, osallistuttiin muutamiin SM-kisoihin sekä kerran MM-karsintoihin. Nyt Hamu treenaa eläkepäivillään tyttäreni Aavan kanssa. Heta on myös siirtynyt eläkepäivien viettoon. Hallan poika Doukki on agilityurallaan vasta alkutaipaleella. Omien koirien lisäksi treenailen satunnaisesti parsoni Kassun kanssa. Suurimpina vahvuuksinani pidän rytmittämistä sekä ohjaustyylien ja koirien yksilöllisten vaatimusten huomioimista.

Kurssit alkavat tammikuun puolivälissä eli viikolla kolme (pienet muutokset mahdollisia). Luento järjestetään su 14.1.2018, kellonaika selviää lähempänä, varaa aikaa luentoon 2-3 h. Luennolle ei koiria mukaan.

Alkeis-/pentukurssin hinta on 95 €/10 krt. Kurssien yksittäisten treenien ajankohtien muuttuessa niistä sovitaan tapauskohtaisesti oman kouluttajan kanssa. Ohjaajan on myös oltava kurssin alkaessa Tamskin jäsen, tai välittömästi liityttävä jäseneksi (katso lisätietoja: http://www.tamsk.com/?page_id=40), kun kurssipaikka varmistuu. Alkeiskurssia varten ohjaajan ei kuitenkaan tarvitse vielä hankkia agilitylisenssiä.

Kursseille osallistuville koirille ei ole alaikärajaa, mutta koiran on oltava kaikin puolin terve ja rokotusten on oltava kunnossa, eli tehosterokotteesta on oltava kulunut vähintään kolme viikkoa (21 vrk) kurssin alkaessa, mielellään jo karsintapäivänä. Koiran tulee olla myös riittävästi hallinnassa, jotta treenaaminen olisi turvallista, joskin alkeiskurssin harjoitteet ovat sellaisia, joita voidaan tehdä pääosin hihnassa tarvittaessa. Agilitykenttä ei ole oikea paikka opetella arki/perustottelevaisuutta, vaan se on syytä hoitaa kuntoon jo ennen agilityn aloittamista. Erityisesti tämän vuoksi, ja jotta saadaan ryhmiin oikeasti innokkaita ja treeneissä käyviä harrastajia, järjestämme alkeiskursseille jälleen karsinnan hieman aiempien vuosien tapaan.

Karsintaa ei kannata jännittää. Siellä mm. katsotaan koirakon yhteistyötä, koiran käsiteltävyyttä ja kiinnostusta yhteiseen tekemiseen ohjaajan kanssa (namit ja lelut suositeltavia 🙂 ). Karsintaa varten ei tarvitse mitenkään valmistautua. Lähetän tarkemmat ohjeet paikasta, ajankohdasta, mitä pitää ottaa mukaan yms. ilmoittautumisen jälkeen. Ilmoittautumisen jälkeen kysyn myös teille sopivia tarkempia ajankohtia tuolloin viikonloppuna, riittää että kukin on paikalla noin puoli tuntia valittuna päivänä & ajankohtana. Olemme saaneet karsintatapahtumasta pelkkää positiivista palautetta, esimerkiksi: ”Karsinta oli hyvin järjestetty ja aikataulutettu. Karsinnasta jäi hyvä mieli ja koiralla oli hauskaa.”  ”Karsinta oli mukava tilanne. Aika oli riittävä jokaiselle. Kouluttajat olivat rentoja, vaikka tilanne oli jännittävä. ”  ”Karsinta oli onnistunut, positiivinen kokemus vaikka jännittikin aluksi. Hyvä ettei arvosteluun vaikuttanut jo osatut asiat ja hienoudet vaan koirakon asenne ja hyvä energia.

Täytäthän ilmoittautumislomakkeen huolellisesti, nopeuskilpailu tämä ei ole 🙂

Ilmoittautumislinkki tässä (klik)

Mikäli et pääse osallistumaan loppiaisviikonlopun karsintaan, laita sähköpostia minulle ilmoittautuessasi/kun olet ilmoittautunut, niin keksitään mahdollisesti korvaava ratkaisu!

Kysymykset: jennimarj(a)gmail.com  (ei ennakkoilmoittautumisia)
Vielä tiivistettynä:

– Ilmoittautuminen alkaa: ti 26.12 klo 23.30 (eli kun sain tämän ilmoituksen päivitettyä vihdoin)
Ilmoittautuminen loppuu: la 30.12. klo 12.00!
– Olen kaikkiin ilmoittautuneisiin yhteydessä viimeistään lauantaina 30.12. karsintaan liittyen
– Karsinta: la 6.1. tai su 7.1.
– valinnoista ilmoitetaan karsinnan jälkeisellä viikolla mahd. pian.
– Luento kursseille valituille: sunnuntaina 14.1., kellonaika vielä avoin
– Kurssit alkavat vkolla 3

Nuorten valmennusryhmä on tarkoitettu 10-18 vuotiaille nuorille agilityharrastajille koirineen. Se tarjoaa nuorille harrastajille mahdollisuuden tavoitteellisen treenaamiseen ja kehittymiseen. Ryhmän vastuukouluttajana toimii Minna Räsänen. Kaikilta ryhmän jäseniltä edellytetään aktiivista osallistumista treeneihin ja tavoitteena on kannustava ja hyvä ilmapiiri, joka edistää kaikkien kehittymistä.

Ryhmä treenaa TamSK Koirahallilla Niihamassa tiistai-iltaisin. Nuorten valmennusryhmän kausimaksu talvikaudelta on 180 € (2.9.2017-29.4.2018), minkä lisäksi ryhmässä treenaavilla tulee olla voimassa oleva SAGIn lisenssi sekä TamSKin jäsenmaksu maksettuna.

Valmennusryhmään hakeminen
Ohjaaja voi päästä ryhmään vain yhdellä koiralla. Koiran on oltava ns. arvokisakelpoinen eli rekisteröity ja terve rotukoira. Ryhmään valitun koiran ja ohjaajan on edustettava virallisissa kisoissa sekä arvokilpailuissa Tampereen Seudun Koirakerhoa.

Ryhmän koko on 6-7 koiraa ja mahdollisten varakoirakoiden määrä päätetään lopullisesti hakuajan loputtua, riippuen sopivien hakijoiden määrästä. Ryhmä valitaan koko vuodeksi eli sama ryhmä treenaa yhdessä seuraavaan syksyyn asti. Tilanteen mukaan ryhmään voidaan kuitenkin tehdä muutoksia myös kauden aikana.

Jos hakijoita on enemmän kuin ryhmäpaikkoja, valinnasta vastaa agilitykoulutustiimi yhdessä vastuukouluttajan kanssa. Tavoitteena on saada koottua ryhmä, joka nostaa seuran nuorten agilityharrastajien tasoa ja jossa kaikilla ryhmäläisillä on hyvät mahdollisuudet kehittyä.

Ryhmään voi hakea nuoren itse kirjoittamalla vapaamuotoisella hakemuksella, jossa on koirakon perustiedot (yhteystiedot, ohjaajan nimi, ohjaajan syntymäaika, koiran kutsumanimi ja virallinen nimi, koiran syntymäaika, koiran rotu, koiran säkäluokka) ja niiden lisäksi lyhyt kertomus koirakon tavoitteista sekä syistä hakea nuorten valmennusryhmään. Ryhmään valittavalla koirakolla ei välttämättä tarvitse olla aikaisempaa kisakokemusta, vaan valinnassa painotetaan erityisesti ohjaajan motivoituneisuutta ja halua kehittyä. Valinnassa huomioidaan muun muassa seuraavia asioita:
– Ohjaajan tavoitteet ja motivaatio niiden saavuttamiseen
– Ohjaajan aikaisempi agilitykokemus
– Ohjaajan aktiivisuus seuratoiminnassa
– Koiran ikä ja agilityhistoria

Hakemukset tulee lähettää viimeistään 6.9.2017 ryhmän kouluttajalle, minna_rasanen(a)hotmail.com