"

Kurssit ja koulutukset

Tälle sivulle päivittyy tiedot agilitykursseista ja -koulutuksista. Vierailevien kouluttajien erikoiskoulutukset löytyvät erikoiskoulutussivulta.

Agilityvalkun koulutukset on tarkoitettu ensisijaisesti seuran jäsenille. Valmennusryhmän tarkoitus on viedä lajiosaamista eteenpäin seurassa ja koulutuksilla jokainen valmennusryhmäläinen toteuttaa tätä tarkoitusta. Valmennusryhmän koulutuksia pyritään järjestämään mahdollisimman paljon erilaisia, jotta kaikille seuran agilitaajille löytyisi jotakin. Osa valmennusryhmäläisistä kouluttaa omaa viikkoryhmää.

Tässä ilmoituksessa olevat tiedot ovat alustavia ja teemat, kestot sekä ajankohdat tarkentuvat myöhemmin. Seuraathan ilmoittelua sekä täällä, mutta ensisijaisesti jäsenten facebook-ryhmässä, jossa on ajankohtaisinta infoa.

 

Iita Kuiro pitää kaksi ison kentän kisamaista treeniä (agirata sekä hyppyrata) sekä nyt syksyllä että toiset vastaavat keväällä. Syksyn treenien paikat ovat jo täyttyneet, joten seuraile kevään treenien ilmoittelua myöhemmin!

Aurora Kuosa vetää kahdeksan kerran ohjaustekniikkakurssin, jonka ilmoittautuminen alkaa 21.11.! Kurssin ajankohta on perjantaisin alkuillasta ja kurssikerran kesto on aina kerralla 1,5 h. Kurssilla käydään perusteellisesti läpi erilaisia agilityn ohjaustekniikoita. Tule mukaan opettelemaan kokonaan uusia kuviota tai vahvistamaan sinun ja koiran taitoja! Lisätietoja jäsenten facebook-ryhmässä ja kouluttajalta.

Sanna Rantanen on suunnittelut kahta kolmen kerran lyhytkurssia, joiden teemat ovat vielä mietinnässä. Myös ajankohta on vielä avoinna. Olkaapas tarkkoina tämänkin ilmoittelun suhteen!

Merja Myllymaa on kaavaillut ison kentän kuukausittaisia treenejä, aloitus voisi olla jo joulukuussa. Lisätietoja myöhemmin.

Hanna Hyvärinen ja Annika Salonen yhä pohdiskelevat talvikauden koulutusmuotoja ja teemoja. Katsotaan mitä kaikkea hienoa tässä vielä keksitään!

 

Kaikki innolla mukaan valkun koulutuksiin, sillä valkun koulutukset järjestetään nimenomaan kaikille seuran agilitaajille!

Hallitus on päättänyt, että haku agilityn valmennusryhmään talvelle 2018-2019 avataan uudestaan, jotta kaikilla on yhtäläiset tiedot tehdä päätös siitä haluaako hakea vai ei. Niin myös teillä, ettei jää pohdituttamaan kenen ja mikä ehdotus oli se johon sitoutuu.

Muutokset:

– 2 valkkuryhmää, joissa 8 tai 9 treenaajaa (äänestys hakulomakkeessa), treeniaikaa n. 17…15 min/koira (valkkulaisten määrä talvella 16 tai 18)

– treenaavat vuoroviikoin tiistaina klo 18-20:30 TAI valkun ot-ryhmissä (ajoista kysely hakulomakkeessa) esim. vko 42 ryhmä A ti treeni ja ryhmä B valkun ot-vuorot ”kotiläksyille”

– valkkuryhmän treenejä 14 talvikaudella, joten ti-ryhmän koulutusvuoro jokaisella n. 2 kertaa sekä ison kentän treenien koulutusjärjestelyistä pitää koko valkun yhdessä päättää

– kerran kahdessa kuussa molempien ryhmien yhteinen ison kentän treeni (joku voi täyttää koulutusvelvoitetta kouluttamalla muille saman treenin)

Tammikuussa ja maaliskuussa TAI puolessa välissä mahdollisesti jaetaan ryhmät uusiksi.  Maaliskuun lopussa päätetään miten valmennusryhmän kanssa jatketaan kesällä ja käydään läpi kauden kokemukset.

Hakijoiden vapaat hakemukset ovat hyvin erilaisia keskenään. Jotta hakemukset olisivat helpommin vertailtavissa toisiinsa käytetään hakemuslomaketta (linkki lopussa). Lomakkeen tarkoitus ei ole olla tyrmäävä vaan jokseenkin yksiselitteisesti kerätä dataa hakijoista eikä mielipiteitä tai pitkiä liirunlaarumeita, joista etsiä se olennainen tieto. Täyttelin itse kokeeksi: joitakin positiivisia ylläreitä, jokunen tyhjä kohta, vähän realismia ja jotain ajatuksia nousi omaan tavoitepuoleen. Eli  ehkä lomake herättää ajatuksia miten asettaa itselle tavoitteita ja missä kohtaa realismi on jotain muuta kuin oma mielikuva.

Haku päättyy ensi viikon tiistai-iltana, joten siihen asti jokainen voi pohtia onko tuossa tarpeeksi treeniaikaa suhteessa siihen mitä seuran muut jäsenet toivottavasti saavat valmennusryhmältä. Päätös valkusta julkaistaan viimeistään torstaina 27.9.

Valmennusryhmään valittavilla on toivottavasti Tamskin parasta treeniseuraa 😉

Hakukaavake löytyy täältä

t. Minna & hallitus

Nuorten valmennusryhmä on tarkoitettu 10-18 vuotiaille nuorille agilityharrastajille koirineen. Se tarjoaa nuorille harrastajille mahdollisuuden tavoitteellisen treenaamiseen ja kehittymiseen. Ryhmän vastuukouluttajana toimii Minna Räsänen. Kaikilta ryhmän jäseniltä edellytetään aktiivista osallistumista treeneihin ja tavoitteena on kannustava ja hyvä ilmapiiri, joka edistää kaikkien kehittymistä.

Ryhmä treenaa TamSK Koirahallilla Niihamassa tiistai-iltaisin. Nuorten valmennusryhmän kausimaksu talvikaudelta on 185 € (2.10.2018-30.4.2019), minkä lisäksi ryhmässä treenaavilla tulee olla voimassa oleva SAGIn lisenssi sekä TamSKin jäsenmaksu maksettuna. Talkoovelvoite talvikaudella on 8 tuntia.

Valmennusryhmään hakeminen
Ohjaaja voi päästä ryhmään vain yhdellä koiralla. Koiran on oltava ns. arvokisakelpoinen eli rekisteröity ja terve rotukoira. Ryhmään valitun koiran ja ohjaajan on edustettava virallisissa kisoissa sekä arvokilpailuissa Tampereen Seudun Koirakerhoa.

Ryhmän koko on 6-7 koiraa ja mahdollisten varakoirakoiden määrä päätetään lopullisesti hakuajan loputtua, riippuen sopivien hakijoiden määrästä. Ryhmä valitaan koko vuodeksi eli sama ryhmä treenaa yhdessä seuraavaan syksyyn asti. Tilanteen mukaan ryhmään voidaan kuitenkin tehdä muutoksia myös kauden aikana.

Jos hakijoita on enemmän kuin ryhmäpaikkoja, valinnasta vastaa agilitykoulutustiimi yhdessä vastuukouluttajan kanssa. Tavoitteena on saada koottua ryhmä, joka nostaa seuran nuorten agilityharrastajien tasoa ja jossa kaikilla ryhmäläisillä on hyvät mahdollisuudet kehittyä.

Ryhmään voi hakea nuoren itse kirjoittamalla vapaamuotoisella hakemuksella, jossa on koirakon perustiedot (yhteystiedot, ohjaajan nimi, ohjaajan syntymäaika, koiran kutsumanimi ja virallinen nimi, koiran syntymäaika, koiran rotu, koiran säkäluokka) ja niiden lisäksi lyhyt kertomus koirakon tavoitteista sekä syistä hakea nuorten valmennusryhmään. Ryhmään valittavalla koirakolla ei välttämättä tarvitse olla aikaisempaa kisakokemusta, vaan valinnassa painotetaan erityisesti ohjaajan motivoituneisuutta ja halua kehittyä. Valinnassa huomioidaan muun muassa seuraavia asioita:
– Ohjaajan tavoitteet ja motivaatio niiden saavuttamiseen
– Ohjaajan aikaisempi agilitykokemus
– Ohjaajan aktiivisuus seuratoiminnassa
– Koiran ikä ja agilityhistoria

Hakemukset tulee lähettää viimeistään 12.9.2018 ryhmän kouluttajalle, minna_rasanen(a)hotmail.com.

Ilmoitusta päivitetty ma 3.9.2018.

Tätä ilmoitusta päivitetään sen mukaan, kun tiedot kurssista tarkentuvat. Linkki ilmoittautumislomakkeeseen löytyy myös myöhemmin tästä samasta ilmoituksesta.

 

Tamsk ry järjestää yhden agilityn alkeiskurssin syksyllä 2018. Kurssi on pituudeltaan 10 kertaa ja sen aikana tutustutaan agilityesteisiin ja perusohjauksiin. Kouluttajana toimii Paula Markkula.

Karsinta järjestetään totuttuun tapaan, ja sen perusteella muodostetaan mahdollisimman tasapainoinen ryhmä hakijoiden toiveet huomioiden. Karsinta järjestetään 16.9 kello 13-18. Kellonaika riippuu karsintaan osallistuvien koirakoiden määrästä ja tarkentuu ilmoittautumisajan jälkeen. Jos tähän ei millään pääse, niin voidaan mahdollisesti sopia korvaava ajankohta.

Kurssi on 1,5h x 10 krt, kurssille mahtuu 7 koirakkoa. Kurssille valituille järjestetään teorialuento, johon toivomme kaikkien valittujen osallistuvan. Kurssi, karsinta ja teorialuento järjestetään TamSK Koirahallissa Tampereella, osoite Luhtaantie 58.

Kurssi alkaa lokakuun alussa viikolla 40 (eli 5.10.). Kurssin ajankohta on perjantaisin kello 17.00-18.30.

 

Luento järjestetään su 30.9. kello 19.00 alkaen. Varaa aikaa luentoon noin 2 h. Luennolle ei koiria mukaan. Luento ei ole pakollinen, mutta erittäin suositeltava ainakin, jos lajista ei ole aiempaa kokemusta.

Alkeiskurssin hinta on 100 €/10 krt. Ohjaajan on myös oltava kurssin alkaessa Tamskin jäsen, tai välittömästi liityttävä jäseneksi (katso lisätietoja: http://www.tamsk.com/?page_id=40), kun kurssipaikka varmistuu. Alkeiskurssia varten ohjaajan ei kuitenkaan tarvitse vielä hankkia agilitylisenssiä.

Kursseille osallistuville koirille ei ole alaikärajaa, mutta koiran on oltava kaikin puolin terve ja rokotusten on oltava kunnossa, eli pentujen tehosterokotteesta on oltava kulunut vähintään kolme viikkoa (21 vrk) mielellään jo karsintapäivänä. Otathan karsintaan rokotustodistuksen mukaan. Koiran tulee olla myös riittävästi hallinnassa, jotta treenaaminen olisi turvallista, joskin alkeiskurssin harjoitteet ovat sellaisia, joita voidaan tehdä pääosin hihnassa tarvittaessa. Agilitykenttä ei ole oikea paikka opetella arki/perustottelevaisuutta, vaan se on syytä hoitaa kuntoon jo ennen agilityn aloittamista. Erityisesti tämän vuoksi, ja jotta saadaan ryhmiin oikeasti innokkaita ja treeneissä käyviä harrastajia, järjestämme alkeiskursseillemme karsinnan.

Karsintaa ei tarvitse jännittää. Siellä mm. katsotaan koirakon yhteistyötä, koiran käsiteltävyyttä ja kiinnostusta yhteiseen tekemiseen ohjaajan kanssa (namit ja lelut suositeltavia 🙂 ). Karsintaa varten ei tarvitse mitenkään valmistautua. Lähetän tarkemmat ohjeet ajankohdasta ja mitä pitää ottaa mukaan yms. ilmoittautumisen jälkeen.

Tässä hieman palautetta karsinnasta. ”Karsinta oli hyvin järjestetty ja aikataulutettu. Karsinnasta jäi hyvä mieli ja koiralla oli hauskaa.”  ”Karsinta oli mukava tilanne. Aika oli riittävä jokaiselle. Kouluttajat olivat rentoja, vaikka tilanne oli jännittävä. ”  ”Karsinta oli onnistunut, positiivinen kokemus vaikka jännittikin aluksi. Hyvä ettei arvosteluun vaikuttanut jo osatut asiat ja hienoudet vaan koirakon asenne ja hyvä energia”

Karsintaan siis kannattaa suhtautua yhtenä treenitilanteena erityisesti, jos koira ei ole aiemmin ollut vastaavassa ympäristössä.

Täytäthän ilmoittautumislomakkeen huolellisesti.

ILMOITTAUTUMISLOMAKE

Mikäli et pääse osallistumaan mainitun päivän karsintaan, niin laita minulle sähköpostia ilmoittautuessasi/kun olet ilmoittautunut, niin keksitään mahdollisuuksien mukaan korvaava ratkaisu.

Kysymykset: tuija.tainio@gmail.com  (ei ennakkoilmoittautumisia)

Vielä tiivistettynä:

Ilmoittautuminen alkaa: to 6.9 kello 18.00
Ilmoittautuminen loppuu: su 9.9. kello 20.00
– Olen kaikkiin ilmoittautuneisiin yhteydessä viimeistään tiistaina 11.9 karsintaan liittyen – seuratkaa sähköpostianne.
Karsinta: su 16.9.
– valinnoista ilmoitetaan karsinnan jälkeisellä viikolla mahdollisimman pian.
– Luento kursseille valituille su 30.9. kello 19.00 alkaen.
– Kurssi alkaa vkolla 40.

 

Agility valmennusryhmä 2018-2019

Valmennusryhmän tavoitteena on kehittää agilityharrastuksen tasoa seurassa ja edesauttaa seuran menestystä arvokisatasolla. Valmennusryhmään hakevan ohjaajan tavoitteena tulee olla arvokilpailut eli agilityn SM-kilpailuihin ja maajoukkuekarsintoihin osallistuminen sekä muutenkin aktiivinen kilpailu-ura lajissa kyseisellä koiralla, jonka kanssa ryhmään hakee. Valmennusryhmäläiset ovat edustusvelvollisia, eli heidän tulee olla käytettävissä TamSKin edustusjoukkueessa SM-kisoissa. Valmennusryhmään hakevien koirakoiden olisi hyvä kilpailla 3-luokassa, tai niillä tulisi olla realistiset mahdollisuudet saavuttaa osallistumisoikeus vuoden 2019 arvokisoihin, mutta myös alempien luokkien koirakot voivat päästä valmennusryhmään, mikäli treenaaminen on tavoitteellista ja koirakon kehitys- sekä kilpailupotentiaali arvioidaan riittäväksi. Tavoitteena tulee kuitenkin olla aktiivinen kilpaileminen sekä arvokilpailut. Koirien tulee olla vähintään kisavalmiita ja tarpeeksi kypsiä 3-luokkalaisten tasoiseen ratatreeniin.

Mikäli ohjaaja on aikaisempina kausina treenannut valmennusryhmässä, katsotaan ohjaajan osalta myös aikaisempien kausien treeni- sekä kilpailuaktiivisuutta, sitoutumista ryhmään sekä arvioidaan, kuinka ohjaaja on pyrkinyt pääsemään ryhmään hakiessaan ilmoittamiinsa tavoitteisiin.

Valmennusryhmä on tarkoitettu ensisijaisesti aktiivisesti kilpaileville koirakoille, jotka treenaavat tavoitteellisesti sekä haluavat sitoutua itseohjautuvan ryhmän toimintaan koko vuoden mittaisen kauden ajaksi. Ryhmään valittavien ohjaajien tulee toimia koko ryhmän edun mukaisesti kehittämällä aktiivisesti ryhmän osaamista ja toimintaa sekä ylläpitämällä positiivista ja kannustavaa ryhmähenkeä. Ohjaajien tulee olla motivoituneita kouluttamaan ja auttamaan muita ryhmän jäseniä sekä järjestämään koulutusta muille seuran jäsenille.

Mikäli jostakin syystä kauden aikana aktiivinen agilityn treenaaminen ja/tai kilpaileminen keskeytyy, koiran kilpailu-ura päättyy kokonaan tai koirakko ei enää osallistu aktiivisesti treeneihin tai kilpailuihin ilman riittävän pätevää syytä, on ohjaaja velvollinen jättämään paikkansa ryhmässä joko tilapäisesti tai pysyvästi, jolloin tilalle otetaan uusi koirakko.

Valmennusryhmään voi hakea kahdella koiralla, mutta ryhmässä voi kuitenkin treenata vain yhdellä koiralla/treenikerta. Molempien koirien on täytettävä hakukriteerit. Ryhmäpaikka on koirakkokohtainen, eli mikäli ryhmään valittu koira ei voi osallistua treeneihin esim. sairastumisen takia, treeneihin ei voi osallistua ryhmän ulkopuolisen koiran kanssa.

Valmennusryhmään valitaan n. 8-10 koirakkoa. Ryhmä valitaan vuodeksi kerrallaan. Ryhmä treenaa talvikaudella TamSK Koirahallilla todennäköisesti tiistaisin n. klo 18 eteenpäin. Ryhmä treenaa itseohjautuvasti siten, että jokainen vetää treenit vuorollaan, eikä treenaa omalla koirallaan sillä kerralla.

Valmennusryhmällä on käytössään koulutusbudjetti, jonka tuella se voi järjestää ulkopuolisia koulutuksia. Koulutusten järjestäminen on ryhmäläisten vastuulla. Kausimaksua valmennusryhmäläisillä ei ole, mutta paikan vastineeksi ryhmäläisten tulee osallistua treenaamiseen ja toimintaan aktiivisesti, olla käytettävissä edustusjoukkueissa sekä osallistua koulutusten järjestämiseen. Jokainen valmennusryhmäläinen kouluttaa seuralaisia erikseen järjestettävissä koulutuksissa. Koulutusvelvoite on maks. n. 12 h vuodessa niille jotka eivät kouluta omaa viikkoryhmää. Omaa viikkoryhmää kouluttavilla ei ole erikseen koulutusvelvoitetta.

Hakuohjeet

Valmennusryhmään haetaan vapaamuotoisella hakemuksella, josta käyvät ilmi seuraavat asiat:

ohjaajan nimi ja yhteystiedot (sähköposti, puhelinnumero)

ohjaajan jäsennumero (/tieto jäsenyydestä)

koiran/koirien nimi, rotu, ikä, kilpailuluokka ja mahdollinen kilpailumenestys

ohjaajan tavoitteet agilityssa kilpailemisen suhteen seuraavan kauden aikana / pidemmällä tähtäimellä

ohjaajan aktiivisuus kilpailemisessa (seuraedustus arvokilpailuissa) sekä seuratoiminnassa

ohjaajan aiempi agilitytausta (saavutukset, kilpailuaktiivisuus, koulutuskokemus)

Miksi juuri sinut pitäisi valita valmennusryhmään ja miksi haluat sitoutua vuoden ajaksi valmennusryhmätoimintaan?

Toivomme uusilta hakijoilta mahdollisuuksien mukaan myös linkkiä johonkin tuoreeseen kisavideoon, tai kisaamattomilta koirilta treenivideoon.

Hakemukset toimitetaan sähköpostitse (miel. suoraan sähköpostikenttään kirjoitettuna) osoitteeseen agilitynerikoiskoulutustamsk@gmail.com

Viimeinen hakupäivä on su 9.9.2018, jolloin kaikkien hakemusten tulee olla perillä. Valinnat tekee erikseen muodostettava valintatyöryhmä ja/tai agilityn koulutustiimi.

Nuorten valmennusryhmä on tarkoitettu 10-18 vuotiaille nuorille agilityharrastajille koirineen. Se tarjoaa nuorille harrastajille mahdollisuuden tavoitteellisen treenaamiseen ja kehittymiseen. Ryhmän vastuukouluttajana toimii Minna Räsänen. Kaikilta ryhmän jäseniltä edellytetään aktiivista osallistumista treeneihin ja tavoitteena on kannustava ja hyvä ilmapiiri, joka edistää kaikkien kehittymistä.

Ryhmä treenaa TamSK Koirahallilla Niihamassa tiistai-iltaisin. Nuorten valmennusryhmän kausimaksu talvikaudelta on 180 € (2.9.2017-29.4.2018), minkä lisäksi ryhmässä treenaavilla tulee olla voimassa oleva SAGIn lisenssi sekä TamSKin jäsenmaksu maksettuna.

Valmennusryhmään hakeminen
Ohjaaja voi päästä ryhmään vain yhdellä koiralla. Koiran on oltava ns. arvokisakelpoinen eli rekisteröity ja terve rotukoira. Ryhmään valitun koiran ja ohjaajan on edustettava virallisissa kisoissa sekä arvokilpailuissa Tampereen Seudun Koirakerhoa.

Ryhmän koko on 6-7 koiraa ja mahdollisten varakoirakoiden määrä päätetään lopullisesti hakuajan loputtua, riippuen sopivien hakijoiden määrästä. Ryhmä valitaan koko vuodeksi eli sama ryhmä treenaa yhdessä seuraavaan syksyyn asti. Tilanteen mukaan ryhmään voidaan kuitenkin tehdä muutoksia myös kauden aikana.

Jos hakijoita on enemmän kuin ryhmäpaikkoja, valinnasta vastaa agilitykoulutustiimi yhdessä vastuukouluttajan kanssa. Tavoitteena on saada koottua ryhmä, joka nostaa seuran nuorten agilityharrastajien tasoa ja jossa kaikilla ryhmäläisillä on hyvät mahdollisuudet kehittyä.

Ryhmään voi hakea nuoren itse kirjoittamalla vapaamuotoisella hakemuksella, jossa on koirakon perustiedot (yhteystiedot, ohjaajan nimi, ohjaajan syntymäaika, koiran kutsumanimi ja virallinen nimi, koiran syntymäaika, koiran rotu, koiran säkäluokka) ja niiden lisäksi lyhyt kertomus koirakon tavoitteista sekä syistä hakea nuorten valmennusryhmään. Ryhmään valittavalla koirakolla ei välttämättä tarvitse olla aikaisempaa kisakokemusta, vaan valinnassa painotetaan erityisesti ohjaajan motivoituneisuutta ja halua kehittyä. Valinnassa huomioidaan muun muassa seuraavia asioita:
– Ohjaajan tavoitteet ja motivaatio niiden saavuttamiseen
– Ohjaajan aikaisempi agilitykokemus
– Ohjaajan aktiivisuus seuratoiminnassa
– Koiran ikä ja agilityhistoria

Hakemukset tulee lähettää viimeistään 6.9.2017 ryhmän kouluttajalle, minna_rasanen(a)hotmail.com