Kurssit ja koulutukset

Tälle sivulle päivittyy tiedot agilitykursseista ja -koulutuksista. Vierailevien kouluttajien erikoiskoulutukset löytyvät erikoiskoulutussivulta.

Muokattu la 30.12. klo 18. Ilmoittautuminen suljettu. Olen yhteydessä kaikkiin ilmoittautuneisiin karsintaan liittyen illan aikana, tarkkailkaa sähköpostia!

Muokattu: ti 26.12. klo 23.30 Ilmoittautuminen avattu ja kurssien tiedot lisätty. Pahoittelut, että kesti. Oli hieman tietoteknisiä ongelmia….

 

———————————————————————————————-

Tamsk ry järjestää kaksi agilityn alkeiskurssia alkuvuodesta 2018. Kurssit ovat pituudeltaan 10 tuntia ja niiden aikana tutustutaan agilityesteisiin ja perusohjauksiin.

Karsinnat järjestetään totuttuun tapaan, ja sen perusteella muodostetaan mahdollisimman tasapainoiset ryhmät hakijoiden toiveet huomioiden. Karsintojen ajankohta on loppiaisviikonloppuna la 6.1. tai su 7.1., valitaan päivä sen mukaan, mikä käy mahdollisimman monelle ilmoittautuneelle, kellonaika noin 12-17 riippuen karsintaan osallistuvien määrästä ja päivästä, jotta korvaavia aikoja tarvitaan mahdollisimman vähän. Tähän liittyen on kysymys ilmoittautumislomakkeella.

Kurssit ovat 10 yhden tunnin kertaa plus kaikille ryhmille yhteinen teorialuento, johon toivomme kaikkien kursseille valittujen osallistuvan. Kaikki kurssit järjestetään TamSK Koirahallissa Tampereella, osoite Luhtaantie 58.

Tammikuussa alkavat alkeiskurssit:
Alkeiskurssi, 5 paikkaa, keskiviikkoisin klo 17-18, kouluttajana Kairi Sälik.
Alkeiskurssi, 5 paikkaa, torstaisin klo 17.30-18.30, kouluttajana Einari Pekkala.

Kairi Sälik on harrastanut agilitya vuodesta 2010 ja kilpaillut vuodesta 2012 sti. Kokemusta on eniten saksanpaimenkoirista, mutta myös muutamasta muusta koirasta. Kairi on voittanut saksanpaimenkoirien rotumestaruuden ja kisannut SM-tasolla vuoden 2017 alkuun asti. Kotona asustelee tällä hetkellä nuoria saksanpaimenkoiran alkuja. Koulutuskokemusta on vuodesta 2012 asti.

Einarin esittely: Perheestämme löytyy tällä hetkellä neljä koiraa saksanmetsästysterrieri Heta sekä jack russelit Hamu, Halla ja Doukki. Treenaan tällä hetkellä TamSKin agilityn valmennusryhmässä Hallan (mini3) kanssa. Olin valmennusryhmässä myös kaudella 2013-2014. Koulutan nyt myös lasten ryhmää jossa 8-13 vuotiaat tulevaisuuden lupaukset treenailevat valmiilla koirilla. 2014-2016 omakotitalon rakentaminen vei niin paljon aikaa, että kisat ja treenaaminen jäivät lähes kokonaan. Olen aloittanut kisaurani jackru Hamun kanssa kesällä 2011. Hamun kanssa saavutettiin agilityvalion arvo, osallistuttiin muutamiin SM-kisoihin sekä kerran MM-karsintoihin. Nyt Hamu treenaa eläkepäivillään tyttäreni Aavan kanssa. Heta on myös siirtynyt eläkepäivien viettoon. Hallan poika Doukki on agilityurallaan vasta alkutaipaleella. Omien koirien lisäksi treenailen satunnaisesti parsoni Kassun kanssa. Suurimpina vahvuuksinani pidän rytmittämistä sekä ohjaustyylien ja koirien yksilöllisten vaatimusten huomioimista.

Kurssit alkavat tammikuun puolivälissä eli viikolla kolme (pienet muutokset mahdollisia). Luento järjestetään su 14.1.2018, kellonaika selviää lähempänä, varaa aikaa luentoon 2-3 h. Luennolle ei koiria mukaan.

Alkeis-/pentukurssin hinta on 95 €/10 krt. Kurssien yksittäisten treenien ajankohtien muuttuessa niistä sovitaan tapauskohtaisesti oman kouluttajan kanssa. Ohjaajan on myös oltava kurssin alkaessa Tamskin jäsen, tai välittömästi liityttävä jäseneksi (katso lisätietoja: http://www.tamsk.com/?page_id=40), kun kurssipaikka varmistuu. Alkeiskurssia varten ohjaajan ei kuitenkaan tarvitse vielä hankkia agilitylisenssiä.

Kursseille osallistuville koirille ei ole alaikärajaa, mutta koiran on oltava kaikin puolin terve ja rokotusten on oltava kunnossa, eli tehosterokotteesta on oltava kulunut vähintään kolme viikkoa (21 vrk) kurssin alkaessa, mielellään jo karsintapäivänä. Koiran tulee olla myös riittävästi hallinnassa, jotta treenaaminen olisi turvallista, joskin alkeiskurssin harjoitteet ovat sellaisia, joita voidaan tehdä pääosin hihnassa tarvittaessa. Agilitykenttä ei ole oikea paikka opetella arki/perustottelevaisuutta, vaan se on syytä hoitaa kuntoon jo ennen agilityn aloittamista. Erityisesti tämän vuoksi, ja jotta saadaan ryhmiin oikeasti innokkaita ja treeneissä käyviä harrastajia, järjestämme alkeiskursseille jälleen karsinnan hieman aiempien vuosien tapaan.

Karsintaa ei kannata jännittää. Siellä mm. katsotaan koirakon yhteistyötä, koiran käsiteltävyyttä ja kiinnostusta yhteiseen tekemiseen ohjaajan kanssa (namit ja lelut suositeltavia 🙂 ). Karsintaa varten ei tarvitse mitenkään valmistautua. Lähetän tarkemmat ohjeet paikasta, ajankohdasta, mitä pitää ottaa mukaan yms. ilmoittautumisen jälkeen. Ilmoittautumisen jälkeen kysyn myös teille sopivia tarkempia ajankohtia tuolloin viikonloppuna, riittää että kukin on paikalla noin puoli tuntia valittuna päivänä & ajankohtana. Olemme saaneet karsintatapahtumasta pelkkää positiivista palautetta, esimerkiksi: ”Karsinta oli hyvin järjestetty ja aikataulutettu. Karsinnasta jäi hyvä mieli ja koiralla oli hauskaa.”  ”Karsinta oli mukava tilanne. Aika oli riittävä jokaiselle. Kouluttajat olivat rentoja, vaikka tilanne oli jännittävä. ”  ”Karsinta oli onnistunut, positiivinen kokemus vaikka jännittikin aluksi. Hyvä ettei arvosteluun vaikuttanut jo osatut asiat ja hienoudet vaan koirakon asenne ja hyvä energia.

Täytäthän ilmoittautumislomakkeen huolellisesti, nopeuskilpailu tämä ei ole 🙂

Ilmoittautumislinkki tässä (klik)

Mikäli et pääse osallistumaan loppiaisviikonlopun karsintaan, laita sähköpostia minulle ilmoittautuessasi/kun olet ilmoittautunut, niin keksitään mahdollisesti korvaava ratkaisu!

Kysymykset: jennimarj(a)gmail.com  (ei ennakkoilmoittautumisia)
Vielä tiivistettynä:

– Ilmoittautuminen alkaa: ti 26.12 klo 23.30 (eli kun sain tämän ilmoituksen päivitettyä vihdoin)
Ilmoittautuminen loppuu: la 30.12. klo 12.00!
– Olen kaikkiin ilmoittautuneisiin yhteydessä viimeistään lauantaina 30.12. karsintaan liittyen
– Karsinta: la 6.1. tai su 7.1.
– valinnoista ilmoitetaan karsinnan jälkeisellä viikolla mahd. pian.
– Luento kursseille valituille: sunnuntaina 14.1., kellonaika vielä avoin
– Kurssit alkavat vkolla 3

VALMENNUSRYHMÄ KOULUTTAA!
MÖLLIKISAT JA KOULUTUS  ON TAAS SAATAVILLA SAMASSA PAKETISSA!
Nyt sinulla on loistava tilaisuus saada kisanomaista treeniä sekä tulla kokeiilemaan erilaisia ohjausvalintoja! Koulutukseen sisältyy kaksi treenikertaa. Toisella kerralla pääset tekemään agilityrataa ja toisella kerralla hyppyrataa. Voit osallistua myös vain toiseen koulutukseen.
Treenien alussa pidetään möllikisat (normaalit rataantutustumiset jne), suoritukset kuvataan. Kisasuorituksen jälkeen jokaisella on oma treeniaikansa käytettävänä, jossa katsotaan kouluttajan kanssa yhdessä video läpi ja mietitään erilaisia ohjauksia sekä harjoitellaan niitä. Päivän lopuksi pidetään vielä toinen möllikisa, jossa voi halutessaan muuttaa ensimmäisellä kerralla tehtyjä ohjausvalintoja. Möllikisan parhaiten sijoittuneelle koirakolle luvassa myös palkinto! Näissä treeneissä saat siis samalla kertaa kisanomaista treeniä, koulutusta ja ohjausta radanlukuun/ohjausvalintojen tekoon.
Treenit ovat Lauantaina 4.11 klo 9-12 sekä Sunnuntaina 10.12 klo 12-15. Treenit ja möllikilpailut ovat sisällä isolla kisamittaisella kentällä (kaksi kentää yhdistettynä).

Treenien yhteishinta on 35€, joka sisältää sekä agilitytreenin, että hyppytreenin. Mikäli osallistut vain toiseen koulutukseen, hinta on 20€/treeni.

Kurssille etusijalla ne, jotka pystyvät osallistumaan kumpaankin treeniin. Koulutukseen mahtuu yhteensä 6 koirakkoa/ treeni. Kouluttajana toimii jälleen Katariina Kuiro.
Nyt rohkeasti mukaan treenaamaan tulevan syksyn kisoja varten. Hyvää kisanomaista treeniä tarjolla!!
Ilmoittautuminen alkaa 19.10. Ilmoittautumislomake tulee keskiviikkona.

Nuorten valmennusryhmä on tarkoitettu 10-18 vuotiaille nuorille agilityharrastajille koirineen. Se tarjoaa nuorille harrastajille mahdollisuuden tavoitteellisen treenaamiseen ja kehittymiseen. Ryhmän vastuukouluttajana toimii Minna Räsänen. Kaikilta ryhmän jäseniltä edellytetään aktiivista osallistumista treeneihin ja tavoitteena on kannustava ja hyvä ilmapiiri, joka edistää kaikkien kehittymistä.

Ryhmä treenaa TamSK Koirahallilla Niihamassa tiistai-iltaisin. Nuorten valmennusryhmän kausimaksu talvikaudelta on 180 € (2.9.2017-29.4.2018), minkä lisäksi ryhmässä treenaavilla tulee olla voimassa oleva SAGIn lisenssi sekä TamSKin jäsenmaksu maksettuna.

Valmennusryhmään hakeminen
Ohjaaja voi päästä ryhmään vain yhdellä koiralla. Koiran on oltava ns. arvokisakelpoinen eli rekisteröity ja terve rotukoira. Ryhmään valitun koiran ja ohjaajan on edustettava virallisissa kisoissa sekä arvokilpailuissa Tampereen Seudun Koirakerhoa.

Ryhmän koko on 6-7 koiraa ja mahdollisten varakoirakoiden määrä päätetään lopullisesti hakuajan loputtua, riippuen sopivien hakijoiden määrästä. Ryhmä valitaan koko vuodeksi eli sama ryhmä treenaa yhdessä seuraavaan syksyyn asti. Tilanteen mukaan ryhmään voidaan kuitenkin tehdä muutoksia myös kauden aikana.

Jos hakijoita on enemmän kuin ryhmäpaikkoja, valinnasta vastaa agilitykoulutustiimi yhdessä vastuukouluttajan kanssa. Tavoitteena on saada koottua ryhmä, joka nostaa seuran nuorten agilityharrastajien tasoa ja jossa kaikilla ryhmäläisillä on hyvät mahdollisuudet kehittyä.

Ryhmään voi hakea nuoren itse kirjoittamalla vapaamuotoisella hakemuksella, jossa on koirakon perustiedot (yhteystiedot, ohjaajan nimi, ohjaajan syntymäaika, koiran kutsumanimi ja virallinen nimi, koiran syntymäaika, koiran rotu, koiran säkäluokka) ja niiden lisäksi lyhyt kertomus koirakon tavoitteista sekä syistä hakea nuorten valmennusryhmään. Ryhmään valittavalla koirakolla ei välttämättä tarvitse olla aikaisempaa kisakokemusta, vaan valinnassa painotetaan erityisesti ohjaajan motivoituneisuutta ja halua kehittyä. Valinnassa huomioidaan muun muassa seuraavia asioita:
– Ohjaajan tavoitteet ja motivaatio niiden saavuttamiseen
– Ohjaajan aikaisempi agilitykokemus
– Ohjaajan aktiivisuus seuratoiminnassa
– Koiran ikä ja agilityhistoria

Hakemukset tulee lähettää viimeistään 6.9.2017 ryhmän kouluttajalle, minna_rasanen(a)hotmail.com

Pe 1.9..: Ilmoittautuminen sulkeutunut!

——————————————————————————————

Alkeiskursseja pyörähtää talvikaudella käyntiin useampi. Karsinnat järjestetään totuttuun tapaan, joiden perusteella muodostetaan mahdollisimman tasapainoiset ryhmät hakijoiden toiveet huomioiden. Karsintojen aika on la 16.9.2017 päivällä (arvio klo 12-18 välillä, riippuu myös ilmoittautuneiden määrästä). Kurssit ovat 10 kertaa plus kaikille ryhmille yhteinen teorialuento, johon toivomme kaikkien kursseille valittujen osallistuvan. Kaikki kurssit järjestetään TamSK Koirahallissa, osoite Luhtaantie 58.

Lokakuussa alkavat alkeis/pentukurssit:
Pentukurssi, 5 paikkaa, torstaisin klo 19-20, kouluttajana Saana Jansson.
Alkeiskurssi, 5 paikkaa, perjantaisin klo 18-19, kouluttajina Minna Räsänen & Jenni Nurmi. Ryhmään halutaan vain täysikasvuisia koiria, eli lähemmäs yksivuotiaita ja sitä vanhempia.
Alkeiskurssi, 5 paikkaa, sunnuntaisin klo 15-16, kouluttajana Eija Järvinen
Alkeiskurssi, 5 paikkaa, sunnuntaisin klo 18-19, kouluttajana Annika Salonen

Kurssit alkavat lokakuun alkupuolella, eli heti talvikauden alussa viikolla 40. Luento järjestetään pe 29.9.2017 klo 18 alkaen, varaa aikaa luentoon 2-3 h. Luennolle ei koiria mukaan.

Alkeis-/pentukurssin hinta on 95 €/10 krt. Kurssien yksittäisten treenien ajankohtien muuttuessa niistä sovitaan tapauskohtaisesti oman kouluttajan kanssa. Ohjaajan on myös oltava kurssin alkaessa Tamskin jäsen, tai välittömästi liityttävä jäseneksi (katso lisätietoja: http://www.tamsk.com/?page_id=40), kun kurssipaikka varmistuu. Alkeiskurssia varten ohjaajan ei kuitenkaan tarvitse vielä hankkia agilitylisenssiä.

Kursseille osallistuville koirille ei ole alaikärajaa, mutta koiran on oltava kaikin puolin terve ja rokotusten on oltava kunnossa, eli tehosterokotteesta on oltava kulunut vähintään kolme viikkoa kurssin alkaessa, mielellään jo karsintapäivänä. Koiran tulee olla myös riittävästi hallinnassa, jotta treenaaminen olisi turvallista, joskin alkeiskurssin harjoitteet ovat sellaisia, joita voidaan tehdä pääosin hihnassa tarvittaessa. Agilitykenttä ei ole oikea paikka opetella arki/perustottelevaisuutta, vaan se on syytä hoitaa kuntoon jo ennen agilityn aloittamista. Erityisesti tämän vuoksi, ja jotta saadaan ryhmiin oikeasti innokkaita ja treeneissä käyviä harrastajia, järjestämme alkeiskursseille jälleen karsinnan hieman aiempien vuosien tapaan.

Karsintaa ei kannata jännittää. Siellä mm. katsotaan koirakon yhteistyötä, koiran käsiteltävyyttä ja kiinnostusta yhteiseen tekemiseen ohjaajan kanssa (namit ja lelut suositeltavia 🙂 ). Karsintaa varten ei tarvitse mitenkään valmistautua. Lähetän tarkemmat ohjeet paikasta, ajankohdasta, mitä pitää ottaa mukaan yms. ilmoittautumisen jälkeen. Ilmoittautumisen jälkeen kysyn myös teille sopivia tarkempia ajankohtia tuolloin lauantaina, riittää että kukin on paikalla noin puoli tuntia. Olemme saaneet karsintatapahtumasta pelkkää positiivista palautetta, esimerkiksi: ”Karsinta oli hyvin järjestetty ja aikataulutettu. Karsinnasta jäi hyvä mieli ja koiralla oli hauskaa.”  ”Karsinta oli mukava tilanne. Aika oli riittävä jokaiselle. Kouluttajat olivat rentoja, vaikka tilanne oli jännittävä. ”  ”Karsinta oli onnistunut, positiivinen kokemus vaikka jännittikin aluksi. Hyvä ettei arvosteluun vaikuttanut jo osatut asiat ja hienoudet vaan koirakon asenne ja hyvä energia.

Täytäthän ilmoittautumislomakkeen huolellisesti, nopeuskilpailu tämä ei ole 🙂

Ilmoittautumislinkki tässä (klik)

Mikäli et pääse osallistumaan la 16.9. karsintaan, laita sähköpostia minulle ilmoittautuessasi/kun olet ilmoittautunut, niin keksitään mahdollisesti korvaava ratkaisu!

Kysymykset: jennimarj(a)gmail.com  (ei ennakkoilmoittautumisia)

Vielä tiivistettynä:
– Ilmoittautuminen alkaa: ke 30.8.2017 klo 11.30
Ilmoittautuminen loppuu: pe 1.9. klo 12!
– Olen kaikkiin ilmoittautuneisiin yhteydessä su 10.9. mennessä karsintaan liittyen
– Karsinta: la 16.9., arviolta 12-18 välillä
– valinnoista ilmoitetaan karsinnan jälkeisellä viikolla mahd. pian.
– Luento kursseille valituille: syyskuun lopussa, päivä ilmoitetaan mahd. pian!
– Kurssit alkavat vkolla 40!

Torstaina 18.5.2017 klo 18-19 TamSKilla alkaa uusi agilityryhmä lapsille. Ryhmän kouluttajana toimii Einari Pekkala, joka on harrastanut agilitya vuodesta 2011 asti neljän oman koiran kanssa. Lasten kanssa toimimiseen on innostanut oma tytär.

Ryhmä on tarkoitettu noin 6-13 vuotiaille lapsille koirien kanssa. Olisi hyvä, jos koira osaisi ainakin agilityesteet, eli koiralla saisi olla jo ainakin vähän agilitykokemusta, ja olisi tietysti myös lapsen hallittavissa sekä terve. Ryhmässä keskitytään agilityn perustaitojen ja koiran ohjaamisen perusteisiin positiivisesti kannustaen ja lapsen iän mukainen taso huomioiden. Ryhmä harjoittelee viikoittain pääasiassa TamSK Koirahallin (Luhtaantie 58, Tampere) sisäkentällä.

Ryhmä toimii normaalin viikkoryhmän tapaan, joten osallistuvan lapsen tulee olla TamSKin jäsen ja kausimaksun lisäksi lapsen (tai vanhemman) tulee tehdä talkoita normaalien käytäntöjen mukaisesti. Ilmoittautumiset ja tarkemmat kyselyt ryhmäpaikkaan liittyen suoraan ryhmän kouluttajalle: einari.pekkala@gmail.com. Kouluttaja valitsee hakemusten joukosta sopivimmat ryhmäläiset, joten kannattaa hieman sähköpostissa kertoa itsestä (osallistuvasta lapsesta) ja koirasta.

Lisäys: Haku ryhmään 1.5. mennessä

Nuorten valmennusryhmä on tarkoitettu 10-18 vuotiaille nuorille agilityharrastajille koirineen. Se tarjoaa nuorille harrastajille mahdollisuuden tavoitteellisen treenaamiseen ja kehittymiseen. Ryhmän vastuukouluttajana toimii Minna Räsänen. Kaikilta ryhmän jäseniltä edellytetään aktiivista osallistumista treeneihin ja tavoitteena on kannustava ja hyvä ilmapiiri, joka edistää kaikkien kehittymistä.
Ryhmä treenaa TamSK Koirahallilla Niihamassa maanantai-iltaisin. Nuorten valmennusryhmän kausimaksu talvikaudelta on 140 €, mikä lisäksi ryhmässä treenaavilla tulee olla voimassa oleva SAGIn lisenssi sekä TamSKin jäsenmaksu maksettuna.

Valmennusryhmään hakeminen
Ohjaaja voi päästä ryhmään vain yhdellä koiralla. Koiran on oltava ns. arvokisakelpoinen eli rekisteröity ja terve rotukoira. Ryhmään valitun koiran ja ohjaajan on edustettava virallisissa kisoissa sekä arvokilpailuissa Tampereen Seudun Koirakerhoa.
Ryhmän koko ja mahdollisten varakoirakoiden määrä päätetään lopullisesti hakuajan loputtua, riippuen sopivien hakijoiden määrästä. Ryhmä valitaan koko vuodeksi eli sama ryhmä treenaa yhdessä seuraavaan syksyyn asti. Tilanteen mukaan ryhmään voidaan kuitenkin tehdä muutoksia myös kauden aikana.
Jos hakijoita on enemmän kuin ryhmäpaikkoja, valinnasta vastaa agilitykoulutustiimi yhdessä vastuukouluttajan kanssa. Tavoitteena on saada koottua ryhmä, joka nostaa seuran nuorten agilityharrastajien tasoa ja jossa kaikilla ryhmäläisillä on hyvät mahdollisuudet kehittyä.
Ryhmään voi hakea nuoren itse kirjoittamalla vapaamuotoisella hakemuksella, jossa on koirakon perustiedot (yhteystiedot, ohjaajan nimi, ohjaajan syntymäaika, koiran nimi, koiran syntymäaika, koiran rotu, koiran säkäluokka) ja niiden lisäksi lyhyt kertomus koirakon tavoitteista sekä syistä hakea nuorten valmennusryhmään. Ryhmään valittavalla koirakolla ei välttämättä tarvitse olla aikaisempaa kisakokemusta, vaan valinnassa painotetaan erityisesti ohjaajan motivoituneisuutta ja halua kehittyä. Valinnassa huomioidaan muun muassa seuraavia asioita:
– Ohjaajan tavoitteet ja motivaatio niiden saavuttamiseen
– Ohjaajan aikaisempi agilitykokemus
– Ohjaajan aktiivisuus seuratoiminnassa
– Koiran ikä ja agilityhistoria
Hakemukset tulee lähettää viimeistään 26.8. ryhmän kouluttajalle, minna_rasanen(a)hotmail.com

Agility valmennusryhmä 2016-2017

Valmennusryhmän tavoitteena on kehittää agilityharrastuksen tasoa seurassa ja edesauttaa seuran menestystä arvokisatasolla. Valmennusryhmään hakevan ohjaajan tavoitteena tulee olla arvokilpailut eli agilityn SM-kilpailuihin ja maajoukkuekarsintoihin osallistuminen sekä muutenkin aktiivinen kilpailu-ura lajissa kyseisellä koiralla, jonka kanssa ryhmään hakee. Valmennusryhmäläiset ovat edustusvelvollisia, eli heidän tulee olla käytettävissä TamSKin edustusjoukkueessa SM-kisoissa. Valmennusryhmään hakevien koirakoiden olisi hyvä kilpailla 3-luokassa, tai niillä tulisi olla realistiset mahdollisuudet saavuttaa osallistumisoikeus vuoden 2016 arvokisoihin, mutta myös alempien luokkien koirakot voivat päästä valmennusryhmään, mikäli treenaaminen on tavoitteellista ja koirakon kehitys- sekä kilpailupotentiaali arvioidaan riittäväksi. Tavoitteena tulee kuitenkin olla aktiivinen kilpaileminen sekä arvokilpailut. Koirien tulee olla vähintään kisavalmiita ja tarpeeksi kypsiä 3-luokkalaisten tasoiseen ratatreeniin.

Mikäli ohjaaja on aikaisempina kausina treenannut valmennusryhmässä, katsotaan ohjaajan osalta myös aikaisempien kausien treeni- sekä kilpailuaktiivisuutta, sitoutumista ryhmään sekä arvioidaan, kuinka ohjaaja on pyrkinyt pääsemään ryhmään hakiessaan ilmoittamiinsa tavoitteisiin.

Valmennusryhmä on tarkoitettu ensisijaisesti aktiivisesti kilpaileville koirakoille, jotka treenaavat tavoitteellisesti sekä haluavat sitoutua itseohjautuvan ryhmän toimintaan koko vuoden mittaisen kauden ajaksi. Ryhmään valittavien ohjaajien tulee toimia koko ryhmän edun mukaisesti kehittämällä aktiivisesti ryhmän osaamista ja toimintaa sekä ylläpitämällä positiivista ja kannustavaa ryhmähenkeä. Ohjaajien tulee olla motivoituneita kouluttamaan ja auttamaan muita ryhmän jäseniä sekä järjestämään koulutusta muille seuran jäsenille.

Mikäli jostakin syystä kauden aikana aktiivinen agilityn treenaaminen ja/tai kilpaileminen keskeytyy, koiran kilpailu-ura päättyy kokonaan tai koirakko ei enää osallistu aktiivisesti treeneihin tai kilpailuihin ilman riittävän pätevää syytä, on ohjaaja velvollinen jättämään paikkansa ryhmässä joko tilapäisesti tai pysyvästi, jolloin tilalle otetaan uusi koirakko.

Valmennusryhmään voi hakea kahdella koiralla, mutta ryhmässä voi kuitenkin treenata vain yhdellä koiralla/treenikerta. Molempien koirien on täytettävä hakukriteerit. Ryhmäpaikka on koirakkokohtainen, eli mikäli ryhmään valittu koira ei voi osallistua treeneihin esim. sairastumisen takia, treeneihin ei voi osallistua ryhmän ulkopuolisen koiran kanssa.

Valmennusryhmään valitaan n. 12 koirakkoa. Ryhmä valitaan vuodeksi kerrallaan. Ryhmä treenaa talvikaudella TamSK Koirahallilla keskiviikkoisin n. klo 18-21. Treeneissä ryhmä jaetaan kahteen osaan niin, että kummankin ryhmän treeniaika on n. 1,5 tuntia. Hakijoiden määrästä riippuen ryhmään voidaan valita vähemmän koiria, jolloin treeniaikaa lyhennetään. Ryhmä treenaa itseohjautuvasti siten, että jokainen vetää treenit vuorollaan, eikä treenaa omalla koirallaan sillä kerralla. Ryhmien aloitusvuoroja vaihdellaan viikoittain.

Valmennusryhmällä on käytössään koulutusbudjetti, jonka tuella se voi järjestää ulkopuolisia koulutuksia. Koulutusten järjestäminen on ryhmäläisten vastuulla. Kausimaksua valmennusryhmäläisillä ei ole, mutta paikan vastineeksi ryhmäläisten tulee osallistua treenaamiseen ja toimintaan aktiivisesti, olla käytettävissä edustusjoukkueissa sekä osallistua koulutusten järjestämiseen. Jokainen valmennusryhmäläinen kouluttaa seuralaisia erikseen järjestettävissä koulutuksissa. Koulutusvelvoite on maks. n. 8 h vuodessa.

Hakuohjeet

Valmennusryhmään haetaan vapaamuotoisella hakemuksella, josta käyvät ilmi seuraavat asiat:

ohjaajan nimi ja yhteystiedot (sähköposti, puhelinnumero)

ohjaajan jäsennumero (/tieto jäsenyydestä)

koiran/koirien nimi, rotu, ikä, kilpailuluokka ja mahdollinen kilpailumenestys

ohjaajan tavoitteet agilityssa kilpailemisen suhteen seuraavan kauden aikana / pidemmällä tähtäimellä

ohjaajan aktiivisuus kilpailemisessa (seuraedustus arvokilpailuissa) sekä seuratoiminnassa

ohjaajan aiempi agilitytausta (saavutukset, kilpailuaktiivisuus, koulutuskokemus)

Miksi juuri sinut pitäisi valita valmennusryhmään ja miksi haluat sitoutua vuoden ajaksi valmennusryhmätoimintaan?

Toivomme uusilta hakijoilta mahdollisuuksien mukaan myös linkkiä johonkin tuoreeseen kisavideoon, tai kisaamattomilta koirilta treenivideoon.

Hakemukset toimitetaan sähköpostitse (miel. suoraan sähköpostikenttään kirjoitettuna) osoitteeseen anu.rantanen(a)student.tut.fi

Viimeinen hakupäivä on ma 15.8.2015, jolloin kaikkien hakemusten tulee olla perillä. Valinnat tekee erikseen muodostettava valintatyöryhmä ja/tai agilityn koulutustiimi.