Kolmoisvoitto rally-tokon piirinmestaruus joukkuekilpailussa sekä yksilöissä hopeaa!

Lauantaina 11.6. kilpailtiin vuoden 2022 rally-tokon piirinmestaruudesta. Tänä vuonna kilpailut järjesti LeVek ry ja kilpailupaikkana toimi seuran kenttä Lempäälässä. Puitteet kisojen järjestämiselle olivat hyvät ja päivä meni sujuvasti. Kisajännitystä oli ilmassa, mutta siitä huolimatta ilmapiiri oli mukava ja kannustava.
Kiitos järjestäjälle mukavista kisoista!

Keli oli lämmin, jopa helteinen, mikä toi monelle koiralle ja ohjaajalle lisähaastetta. Onneksi paikalla oli kuitenkin vesipiste, jossa sai tarpeen mukaan koiraa vilvoiteltua ja joitakin varjopaikkojakin löytyi odotusalueelta.

Kilpailuja käytiin kahdessa eri kehässä. Piirinmestaruuskilpailun alo- ja avo-luokat kisattiin kivituhkapohjalla Anna Klingenbergin tuomaroimana. Voi- ja Mes-luokkien kehä puolestaan oli nurmikentällä ja luokkien tuomarina toimi Jaana Karppinen. TamSKilla oli kilpailussa mukana kolme täyttä joukkuetta ja päivän aikana nähtiin monta hienoa suoritusta.

Päivä alkoi alokasluokalla. Luokan toiseksi sijoittuvat Silja Tiilikainen ja Dara täydellä 100 pisteen suorituksella, ja luokan kolmanneksi tulivat Katariina Laukkanen ja Miina myös täysillä pisteillä. Alokasluokan tuomarinpalkinto annettiin Ruusa Eloniemelle ja Epulle, jotka myös saivat suorituksestaan 100 pistettä. Sijoitukset ratkaistiin siis aikavertailun perusteella, koska useammalla koirakolla oli sama pistemäärä. Lisäksi alokasluokassa Raija Frantsi ja Nasta saivat 99 pistettä, Hanna Tiensuu ja Mera 98 pistettä sekä Minna Juustovaara-Haapala ja Velho 97 pistettä.

Avoimessa luokassa kilpailleet Nina Kuni ja Maisa nappasivat 99 pistettä ja selkeän luokkavoiton tällä tuloksella.

Päivän viimeisenä alkaneen mestariluokan tulosten perusteella ratkaisiin sekä joukkuekilpailun lopulliset tulokset että yksilöpiirinmestaruus. Mestariluokassa kilpailijoita oli vajaa 30. Alokasluokan tapaan myös mestariluokan sijoitukset jouduttiin ratkaisemaan aikavertailun perusteella, kun neljä koirakkoa sai radalta täydet 100 pistettä. Piirinmestaruushopeaa saivat Jenni Mansikkala ja Karma. Tuomarinpalkinnolla iloisesta suorituksesta palkittiin Minna Juustovaara-Haapala ja Touho, jotka olivat saivat radalta 93 pistettä. Muita hienoja mestariluokan tuloksia tekivät mm. Ruusa Eloniemi ja Enya 97 pistettä, Elli Riihinen ja Veikko 97 pistettä ja Netta 91 pistettä, Susanna Jussila ja Ässä 91 pistettä, Anu Rantanen ja Syy 91 pistettä ja Maiju Ojamies ja Ihme 90 pistettä.

PiirM-hopeaa Jenni ja Karma. Kuva: Mervi Leppäkorpi

Joukkuekilpailussa piirinmestaruuden voitti 298 pisteellä TamSK 1 -joukkue, johon kuuluivat Jenni Mansikkala ja Karma, Elli Riihinen ja Netta, Nina Kuni ja Maisa, Raija Frantsi ja Nasta sekä Merja Vartimo ja Assi. Hopeaa joukkuekilpailussa nappasi TamSK 3 -joukkue 297 pisteellä. Joukkueessa kisasivat Ruusa Eloniemi ja Enya, Susanna Jussila ja Ässä, Ruusa Eloniemi ja Eppu, Kirsi Kangasmaa ja Stefi sekä Katariina Laukkanen ja Miina. Joukkuepronssin saavutti 291 pisteellä TamSK 2 -joukkue, johon kuuluivat Minna Juustovaara-Haapala ja Touho, Sari Kärnä ja Stikkan, Minna Juustovaara-Haapala ja Velho, Hanna Tiensuu ja Mera sekä Silja Tiilikainen ja Dara.

Joukkueen tulos muodostui laskelmalla yhteen kaksi alo tai avo -luokkien tulosta ja yksi voi- tai mes-luokkien tulos. Kilpailun kaikki tulokset löytyvät täältä.

Joukkuepiirinmestaruus: 1.sija TamSK1, 2. sija TamSK3, 3.sija TamSK2. Kuva: Mervi Leppäkorpi