Kouluttajien ryhmäaikatoiveet 9.8. mennessä

Seuraava artikkeli edellyttää toimenpiteitä vain kouluttajilta sekä omatoimi- ja kouluttajaryhmien yhteyshenkilöiltä. Ryhmissä treenaaville artikkelissa on hyödyllistä infoa, mutta heidän ei tarvitse tehdä mitään.

Nyt on aika jättää ryhmäaikatoiveet talvikaudelle 2021-2022. Valmennusryhmiä ei tarvitse ilmoittaa tällä lomakkeella, mutta kaikki viikkoryhmät, ot- ja kouluttajaryhmät kyllä. Eli jos haluat seuran kalenterista vakituisen ryhmäajan jollekin ryhmällesi, niin täytäthän lomakkeen 9.8.2021 mennessä. Yksi ryhmä per lomake, ryhmän vetäjä/vastuuhenkilö täyttää. Tämä koskee kaikkia lajeja, joissa pyörii edellä mainittuja ryhmiä.

Kalenteri kootaan tällä kertaa hieman totuttua aiemmin. Ennen ryhmäläiset ovat laittaneet kyselleet ryhmäpaikkaa suoraan hyväksi kokemiltaan kouluttajilta/valmentajilta. Tällä kertaa haluamme sekä kouluttajien/valmentajien, että myös kaikkien ryhmäläisten tekevän hieman ajatustyötä sen suhteen, millaisilla tavoitteilla ja millaisessa ryhmässä haluaa harrastaa. Tällä pyrimme saamaan paremmin kohtaamaan koirakon, ja sen tarpeisiin sopivimman valmentajan ja ryhmän. Tarkoitus ei ole unohtaa omaksi iloksi harrastajia, eikä tavoitteellisemmin harrastavia, vaan saada kaikille mieleiset ryhmät, joissa on samanhenkistä treeniseuraa tukemaan kehittymistä ja hyvää ryhmähenkeä. Eli ryhmäaikatoiveiden jättämisen ja kalenterin kokoamisen jälkeen kaikki viikkoryhmiin haluavat tulevat täyttämään yksinkertaisen hakulomakkeen. Ryhmien kouluttajat/valmentajat pääsevät myös jatkossa vaikuttamaan omiin ryhmiinsä, mutta tiimin valvonnassa. Kouluttajien/valmentajien tulee seurata sähköpostiaan aktiivisesti, ryhmäpaikkahaun jälkeen elokuun lopussa. Ryhmäkokojen pienentymisen myötä tullaan esimerkiksi seuraamaan tarkemmin sitä, että erityisesti prime time -aikaan treenaavat ryhmät olisivat täynnä. Jotta ehdimme koota ja ilmoittaa ryhmät järkevään aikaan, eli noin kuukausi ennen kauden alkua, tuli tätä ryhmätoiveiden jättämistä aikaistaa.

Jos joku valmennusryhmiin hakeva haluaa varavaihtoehtona itselleen esimerkiksi omatoimiryhmän, täytäthän lomakkeen, ja laitat lisätoivekenttään esimerkiksi, että käytät tämän ryhmäajan, jos et tule valituksi ryhmään X. Agilityssa koskee käytännössä vain pelkkään arvokisavalmennusryhmään hakevia.

Faktoja talvikauden ryhmistä:

 • Ryhmäkoot ovat pienemmät kuin ennen:
  • 4 koirakkoa/1h
  • 6 koirakkoa/1,5 h tai
  • 8 koirakkoa/2h.
  • Halutessaan vanhat ryhmät voivat jatkaa 5 koirakkoa/1h, mutta uusia ryhmiä ei enää näin perusteta. Talvikaudella ei siis jatketa kesän ylimääräistä varttia, vaan pienennetään ryhmäkokoa
 • Sileät lajit treenaavat kentillä 1-2
 • Agilitya treenataan kentillä 3-5, joista kentät 3 ja 4 käännetään pitkittäin. Kentillä kierretään vuoroviikoin, jotta kaikki pääsevät treenaamaan vuorollaan sekä pitkillä kentillä, että ennalleen jäävällä 5. kentällä, sekä vaihtelevilla esteillä.
 • Jokainen agilityryhmäläinen hakee kausiryhmiin myöhemmin ilmoitettavalla lomakkeella. Mieti valmiiksi, mitä haluat oman ryhmän treeneiltä, ja millainen kouluttaja/valmentaja sopisi sinulle, ja millaisiin treeniteemoihin haluaisit keskittyä tulevalla talvikaudella.
 • Ainakin agilityyn pyritään saamaan joustavasti toimivia viikkoryhmiä myös arkipäiviin (aamu- ja/tai iltapäiviin).
 • Valmennusryhmien haut ovat auki kaikissa lajeissa.
 • Agilityyn tulee junioreille uudenlaisia ryhmiä n. 2 kpl vanhan junnuvalkun tilalle, näistä tiedotetaan myöhemmin lisää.
 • Lisäksi ennen kauden alkua kehitetään mahdollisuuksien puitteissa vielä ainakin paratoimintaa sekä alkeis- ja pentukurssien sisältöjä.
 • Ryhmäpaikkojen hinta tulee nousemaan hieman ryhmäkokojen pienentämisestä johtuen, mutta hallitus vahvistaa hinnat lähempänä kauden alkua.

Lomake on auki 9.8. asti.