"

Koiran urheiluvammojen ehkäisy ja hoito -luento

Miten voit ennaltaehkäistä koirasi rasitusvammojen syntyä? Milloin kannattaa epäillä rasitusvammaa? Tule eläinlääkäri Tiiu Toijalan luennolle perehtymään tähän harrastuskoirien hyvinvoinnin kannalta tärkeään aiheeseen.

Luennon vetäjä: Tiiu Toijala
Paikka: Tamsk kanttiini
Aika: 17.2.2019 sunnuntai klo 17.00- (n. 2h)
Hinta: TamSK:n jäsenet 25e, muut 30e
Ilmoittautumiset: paulah.alanko@gmail.com

Tiiun esittely alla:

Olen Tiiu Toijala; Eläinlääkäri, Sertifioitu koirien kuntoutuseläinlääkäri (CCRT), Urheiluhieroja, Suomen ensimmäinen urheilukoirien hoitoon erikoistuva eläinlääkäri (American College of Sports Medicine and Rehabilitation). Valmistuin eläinlääkäriksi Helsingin Yliopistosta vuonna 2004.

Kouluttautunut opiskeluajoista lähtien laajasti koirien tukikudosvaurioiden diagnosointiin, hoitoon ja kuntoutukseen. Erilaisten harrastusten vaativuus ja vaikutus koiran fysiikkaan on lähellä sydäntäni. Rasitusperäisten vaurioiden ennaltaehkäisy koiran rakenne ja temperamentti huomioon ottaen on hyvinkin kiehtovaa.

Työskentelen opiskelujen ohessa Evidensia Finnoossa (entinen Espoon Eläinsairaala). Potilaista suurin osa on urheilevia koiria tai ns. kotikoiria ortopedisten ongelmien kanssa.

Harrastan tavoitteellisesti agilitya, jossa ykköskisakoiranani on bordercollie Des. Vapaa-ajalla juoksen lenkkejä koirien kanssa, ja koiraton harrastus on spinning ja muu kuntoilu.

Artikkelin kirjoittaja