"

Agilityn alkeiskursseja keväälle 2019.

Tätä ilmoitusta päivitetty 17.4.19

Tamsk ry järjestää kolme agilityn alkeiskurssia, yhden agilityn tutustumiskurssin sekä yhden agilityn pentukurssin keväällä 2019. Alkeiskurssit ovat pituudeltaan 10 kertaa, niiden aikana tutustutaan agilityesteisiin ja perusohjauksiin. Kouluttajina toimivat Hanna Askola, Markku Pajulahti sekä Sanni Pöysti yhdessä, ja Pia Niittymäki (Pian ryhmään otamme vain pienehköjä koiria). Agilityn tutustumiskurssi on pituudeltaan 5 kertaa, jonka kouluttajana toimii Olli Kovanen. Tutustumiskurssille ovat sopivia koirakot, jotka miettivät lajin sopivuutta yleisesti. Tutustumiskurssin jälkeen vaadimme vielä alkeiskurssin käymistä ennen ryhmiin siirtymistä. Agilityn pentukurssi on pituudeltaan 10 kertaa, sen kouluttajan toimii Hanna Degerman. Pentukurssilla käydään läpi palkkausta ja ohjausten ja esteiden alkeita, eli huomioidaan nuorten koirien kehitystaso ja tehdään sen mukaisia tehtäviä.

Tarkemmat ajankohdat vielä : Hanna Askola 10krt ke klo 20-21 (heinäkuu taukoa ja sama kurssi jatkuu elokuussa); Pia Niittymäki 10krt ma ja to klo 18-19 (2xviikkoon); Markku Pajulahti & Sanni Pöysti 10krt ma klo 19-20; Olli Kovanen 5krt pe 19-20; Hanna Degerman 10krt ke klo 17-18. Ryhmien ajankohdat on myös ilmoittautumislomakkeessa.

Kaikki kolme alkeiskurssia ja yksi pentukurssi ovat kestoltaan 1h x 10 krt ja yhteen ryhmään mahtuu 5 koirakkoa. Tutustumiskurssin kesto on 5x1h. Kursseille valituille järjestetään lisäksi teorialuento, johon toivomme kaikkien valittujen osallistuvan. Kurssi, karsinta ja teorialuento järjestetään TamSK Koirahallissa Tampereella, osoite Luhtaantie 58. Kurssit alkavat alustavasti toukokuun puolivälissä viikolla 21.

Alkeiskurssin hinta on 100 €/10 krt+luento. Ohjaajan on myös oltava kurssin alkaessa Tamskin jäsen, tai välittömästi liityttävä jäseneksi (katso lisätietoja: http://www.tamsk.com/?page_id=40), kun kurssipaikka varmistuu. Alkeiskurssia varten ohjaajan ei kuitenkaan tarvitse vielä hankkia agilitylisenssiä. Tutustumiskurssin hinta on 50 €/5 krt+luento.

Karsinta järjestetään totuttuun tapaan ja sen perusteella muodostetaan mahdollisimman tasapainoiset ryhmät hakijoiden toiveet huomioiden. Karsinta järjestetään alustavan aikataulun mukaan su 5.5 kello 13-18. Kellonaika riippuu karsintaan osallistuvien koirakoiden määrästä ja tarkentuu ilmoittautumisajan jälkeen. Jos tähän ei millään pääse, niin voidaan mahdollisesti sopia korvaava ajankohta. Riittää, että pystyy olemaan reilu puoli tuntia paikalla tuolla aikavälillä, aikaan pääsee itse vaikuttamaan.

Karsintatilaisuutta ei tarvitse jännittää. Siellä mm. katsotaan koirakon yhteistyötä, koiran käsiteltävyyttä ja kiinnostusta yhteiseen tekemiseen ohjaajan kanssa (namit ja lelut ovat suositeltavia). Karsintaa varten ei  myöskään tarvitse mitenkään valmistautua. Lähetän tarkemmat ohjeet ajankohdasta ja mitä pitää ottaa mukaan yms. ilmoittautumisen jälkeen. Karsintaan siis kannattaa suhtautua yhtenä treenitilanteena, jos koira ei ole aiemmin ollut vastaavassa ympäristössä.

Luento kursseille valituille järjestetään ma 13.5. kello 18.30 alkaen. Varaa aikaa luentoon noin 2 h. Luennolle ei koiria mukaan. Luento ei ole pakollinen, mutta erittäin suositeltava ainakin, jos lajista ei ole aiempaa kokemusta.

Kurssille osallistuvan koiran on oltava kaikin puolin terve ja rokotusten on oltava kunnossa, eli pentujen tehosterokotteesta on oltava kulunut vähintään kolme viikkoa (21 vrk) jo karsintapäivänä.  Otathan karsintaan rokotustodistuksen mukaan. Koiran tulee olla myös riittävästi hallinnassa, jotta treenaaminen olisi turvallista, joskin alkeiskurssin harjoitteet ovat sellaisia, joita voidaan tehdä pääosin hihnassa tarvittaessa. Agilitykenttä ei ole oikea paikka opetella arki/perustottelevaisuutta, vaan se on syytä hoitaa kuntoon jo ennen agilityn aloittamista. Erityisesti tämän vuoksi, ja jotta saadaan ryhmiin oikeasti innokkaita ja treeneissä käyviä harrastajia ja siksi järjestämme alkeiskursseillemme karsinnan.

ILMOITTAUTUMISLOMAKE AUKEAA TÄSTÄ, TÄYTÄTHÄN HUOLELLISESTI

Lisätietoja tuija.tainio@gmail.com

Vielä tiivistettynä:
– Ilmoittautuminen alkaa: ti 16.4 kello 15.00
– Ilmoittautuminen loppuu: pe 26.4. kello 20.00
– Olen kaikkiin ilmoittautuneisiin yhteydessä viimeistään tiistaina 30.4 karsintaan liittyen – seuratkaa sähköpostianne
– Karsinta: su 5.5. – valinnoista ilmoitetaan karsinnan jälkeisellä viikolla mahdollisimman pian.
– Luento kursseille valituille ma 13.5. kello 18.30 alkaen.
– Kurssit alkavat vkolla 21.

Artikkelin kirjoittaja